Haberler

Arap Gazetecilerin Ordu Gezisi

Ordu Valiliğince kentte turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Arap Gazeteciler Zirvesi" kapsamında gelen Arap gazeteciler, Gülyalı ilçesinde deniz üzerine yapılan Avrupa'nın ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nı gezdi.

Ordu Valiliğince kentte turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Arap Gazeteciler Zirvesi" kapsamında gelen Arap gazeteciler, Gülyalı ilçesinde deniz üzerine yapılan Avrupa'nın ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı'nı gezdi.

26 ülkeden gelen 80 gazeteci, Ordu Valiliğinin hazırladığı program doğrultusunda gezi ve ziyaretlerini sürdürüyor. Arap gazetecilere, yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nının iç ve dış hatlar terminalleri gezdirilirken, Gülyalı Kaymakamı Mehmet Akif Köse de konuklara bilgi verdi.

Arap gazeteciler daha sonra havalimanının yapımı hakkında Kaymakam Köse ile röportaj yaptı.

Kaymakam Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 ükeden 80 gazeteciyi Ordu'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Arap gazeteciler gezileri kapsamında bugün Ordu-Giresun Havalimanı'nı gezerek incelemelerde bulundu. Bir çoğu deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı görünce çok şaşırdı" dedi.

Arap gazetecilere havalimanı ile ilgili detaylı bilgiler verdiklerini anlatan Köse, "Misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde bu havalimanını vatandaşlarına anlatacak. Beklentimiz onların yapacağı haberlerle kentimize gelen yabancı turist sayısının daha da artması" diye konuştu.

Köse, 11 Kasım'da kentten ayrılacak gazetecilere Ordu'nun turistik ve tarihi yerlerini gezdirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Arap gazeteciler ile Ordu'da görev yapan gazeteciler halı sahada dostluk maçında buluştu.

Karşılaşmanın ardından Ordulu gazeteciler Arap gazetecilere baklava ikram etti.

Kaynak: AA / Yerel

Gülyalı Giresun Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title