Haberler

"Araç Yenileyen, ÖTV Ödemeyecek"

Özel;"Şoförler esnaf statüsü kazanacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 2. sıra milletvekili adayı Özgür Özel Kamyoncu esnafı ile bir araya geldi. Özel Şoför ve kamyoncu esnafının CHP iktidarında yüzünün güleceğine önemle işaret ederek; "Hayatımızın olmazsa olmazı olan şoför esnafımızın sıkıntılarını en iyi biz biliyoruz. Onların borçsuz ve sorunsuz hizmet vermeleri CHP iktidarında sağlanacaktır" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Özgür Özel vatandaşlarla ve esnaflarla buluşmaya devam ediyor. Özgür Özel ;Kamyoncular kooperatifini ziyaret etti. Başkan Fahrettin Baru ve çok sayıda Kamyoncu esnafı tarafından karşılanan Özgür Özel, burada kendisini dinleyen kalabalık kamyoncu topluluğuna hitap etti.

Özgür Özel şoför esnafının verdiği hizmetin akıttığı alın terinin karşılığını alması gerektiğini belirterek, "Yaşamımızın olmazsa olmazlarından olan şoför esnafımız içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması CHP iktidarında gerçekleşecektir. Onların yüzü bizim iktidarımızda gülecek, verdikleri hizmetin karşılığını alacaklar. Bugüne kadar şoför esnafımızın sorunlarına kulak tıkayanlar bunun bedelini sandıkta ödeyeceklerdir. Yaşamımızda önemli yer tutan şoför kardeşlerimiz beklentilerine CHP iktidarında kavuşacaktır. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi onların güvencesi biz olacağız. Laf değil hizmet üreteceğiz, vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz" dedi.

"Düşük fiyata taşımalar engellenecek"

"Kamyoncuların kurtuluşu olacağız" diyen Özel, "Tonaj, yük ve yol (km) baz alınarak taban fiyat belirlenecek daha aşağı fiyata taşımalar engellenecek. Bu sistemle piyasadaki haksız rekabet önlenecek, kamyoncuların taşımada istikrarlı bir fiyat sistemine geçişi sağlanacak. Böylece her kamyoncunun iş bulması sağlanacak. Nakliye fiyatlarının, kurulacak komisyonlarca mazot, yedek parça vs. giderlerdeki artışa göre periyodik olarak arttırılmasını sağlanacak" dedi.

"ÖTV alınmayacak"

Özgür Özel;" Şoförlerden araç değiştirme işlemi için bir defaya mahsus

ÖTV alınmayacak. Korsan taksicilik etkin denetlemeyle bitecek. Taksi ve minibüs esnafımızın can güvenliğinin sağlanması için ticari araçların yenilenmesi aşamasında bir kereye mahsus olmak üzere ÖTV muafiyeti getirilecek ve esnafımız KDV indiriminden yararlandırılacak." Dedi.

"Şoförler esnaf statüsü kazanacak"

Yapılacak yasal düzenlemeyle şoförlere esnaf olma hakkı tanınacağına vurgu yapan Özgür Özel;" Şoförlerimizin sosyal güvenlik hakları iade edilecek, şoförler araç sahipleri yanında işçi gibi çalışan olma statüsünden kurtarılacak. UKOME'ler yeniden yapılandırılacak. Taşıma sektöründeki esnafın bağlı olduğu meslek kuruluşları komisyonlara katılacak, oy kullanacak. Sürücülerin eğitimine önem verilecek, trafikte can ve mal güvenliği sağlanacak. Sürücülerin eğitim şartları yeniden gözden geçirilecek, sürücü kurslarında ve ehliyet sınavlarında ciddi denetimler yapılacak." Dedi.

"Korsan taksicilik engellenecek"

Özgür Özel;" Karayolları Trafik Yasası'nda taksi tanımı yapılacak. Yasada tanımı yapılan taksilerin çalışma bölgelerine konulan sınırlandırma kaldırılarak korsan taksicilerin faaliyetleri sıkı denetimlerle sona erdirilecek.Taksi duraklarının yerlerinin belirlenmesinde belediyelerle birlikte çalışılacak. Durak yerleri imar planlarına işlenecek. Karayolları Trafik Yasası'nda minibüs tanımı yeniden yapılacak.Anayasa tarafından güvence altına alınan mülkiyet hakkı esas alınarak zorla araç birleştirme işlemi uygulamasından vazgeçilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title