Haberler

Araban Ovası'nda Makineli Pamuk Hasadına Başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Araban Ovası'nda makineli pamuk hasadına başladı.

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Araban Ovası'nda makineli pamuk hasadına başladı.

Araban Ovası'nda bu yıl 24 bin dönüm pamuk ekimi gerçekleştiğini belirten Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, "Araban Ovası'nda pamuk üretimi yaparak geçimini sağlayan ailelerin dört gözle beklediği 2013 yılı pamuk hasadı başladı. Uzun yıllar boyunca para etmediği için üreticisini üzen beyaz altın olarak bilinen 40 randıman 1 kilogram pamuk fiyatı olarak Çukobirlik bu yıl 1 lira 80 kuruş taban fiyat belirledi. Çukobirlik'in üreticilerimizden 1 kilogram 40 randıman pamuğu 1 lira 80 kuruş gibi fiyattan alım yapması beyaz altın olarak bilinen pamuk, uzun yıllar sonra üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda pamuk toplatmak için tarım işçisi bulamayan Arabanlı üreticiler son iki yıldan beri makineli pamuk hasadına yöneldi. Araban Ovası'nda 2013 yılı makineli pamuk hasadında dönüme 450-500 kilogram verim veren pamuk hem çiftimizi hem de bizleri çok memnun etti. Geçen yıl başlanan makineli hasat döneminde bazı üreticilerimiz makineli hasada yönelirken bu yıl üreticimizin yüzde 70 civarı makineli pamuk hasadına döndü" açıklamasını yaptı.

Araban ilçesine bağlı Fakılı Köyü'nde pamuk üreticisi Ali Demir ise şöyle konuştu:

"Atalarımızdan kalan şahsımıza ait arazilerden uzun yıllardan beri pamuk üretimi yapmaktayız. Uzun yıllardan beri her yıl pamuk hasadı döneminde pamuk toplatacak tarım işçisi sıkıntısı yaşadığımız için ürünlerimizin kış mevsimine kadar hasadını yapamıyorduk. Geçen yıl aldığım pamuk toplama makinesi ile şahsım ve akrabalarıma ait pamuk hasadını kendi pamuk toplama makinem ile yapmaya başladım. Makineli pamuk hasadından geçen yıldan beri daha kaliteli ve randımanı daha yüksek pamuk hasadı yapıyorum. Araban Ovası'nda pamuk üreticiliği yapan tüm çiftçi arkadaşlarımız bundan böyle daha temiz ve yüksek randımanlı pamuk hasadı için makineli hasada yöneldi." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Doğan Çukobirlik Gaziantep Araban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title