Haberler

Antep'in Araban İlçesinde İsrail Saldırıları Protesto Edildi

Güncelleme:

Gaziantep Araban'da kılınan teravih namazı sonrasında toplanan Arabanlı vatandaşlar Filistin bayrakları ile slogan atarak İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Gaziantep'in Araban ilçesinde İsrail'in Gazze'ye saldırısı protesto edildi.

Araban ilçesinde Mescidi Aksa Camii'nde kılınan teravih namazı sonrasında cami bahçesinde toplanan Arabanlı vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları ile slogan atarak İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

İHH Araban Şubesi, Medeniyet Vakfı Araban Şubesi, Anadolu Gençlik Araban Şubesi, Diyanet Sen-Memur Sen Araban Şubesi ile Diva Sen Araban Şubesi'nin organizesiyle ilçe merkezi ile kırsaldaki 48 mahallesinden vatandaşların ilçe merkezindeki Mescidi Aksa Camii'nde teravih namazı kılmaya gelen kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık bin kişilik Arabanlı vatandaşlar teravih namazı sonrası cami önünde toplanarak ellerindeki 'Ey İsrail Müslümanları Sahipsiz Sanma, İsrail Köpektir ABD Köpeğine Sahip Çık' yazılı pankartlar ve Filistin bayraklarıyla Gaziantep Caddesinden Belediye Parkı önüne kadar sloganlar atarak Araban İlçe Emniyet Amirliğinde görevli resmi ve sivil polis memurlarının kontrolünde yürüdü. Kalabalık topluluk Belediye Parkı önünde de bir süre slogan atarak bir basın açıklaması yapıldıktan sonra sessizce dağıldı.

İHH Araban Şubesi Başkanı Ahmet Kaya yaptığı basın açıklamasında, "Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. İsrail'in caniler sürüsü önce havadan bombardımanla akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekatı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail ayrıca on sekiz yaşındaki yedek canileri de göreve, yeni katliama ortak olmaya çağırmış. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail'in varlığını teminat altına almak için vardır. Şurası açık ve net bir şekilde bilinmelidir ki: Terör devleti İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülke bu katliamdan sorumludur. Bu saldırılar karşısında dahi metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistin'in onurlu insanlarına selam olsun" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık bin kişilik grup Gazze halkı için dua edip, Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra sessizce dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin Araban İsrail Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title