Haberler

Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ağartan, Kosgeb İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Emrah Koraman, Bartın TSO Genel Sekreteri Mustafa Soyal ile Bartınlı sanayici ve iş adamları katıldı.

Konuşmasında ülkemizde AR-GE için ayrılan fonların özellikle son dönemdeki artışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilim Sanayi Teknoloji Müdürü Birol Cangi, AR-GE Reform Paketi'nin önemine vurgu yaparak tüm paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla bu ve benzeri etkinliklere yapıldığına dikkat çekti.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin yolunun Kamu üniversite ve sanayinin işbirliğinin güçlendirilmesi ile AR-GE ve yenilik faaliyetlerinden geçtiğini açıklayan Cangi, "Önümüzdeki dönemde, imalat sanayinde yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı dönüşümü gerçekleştirmek, girişimcilik kapasitemizi güçlendirmek ve nitelikli istihdam altyapımızı oluşturmak önceliğimiz olacaktır" dedi.

Patent almanın ve sınai mülkiyet haklarının elde edilmesinin daha da kolaylaştırılması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kanun düzenlemesi için çalışma yapıldığını bildiren İl Müdürü Birol Cangi, "Tasarım merkezleri kurularak Ar-Ge merkezlerine sağlanan destek ve muafiyetlerden yararlandırılması firmalar için büyük önem arz ediyor. Ar-Ge ve tasarım yapan firmalarımızın yanı sıra Ar-Ge ve tasarımı siparişle yaptıran KOBİ'ler de vergi indirimlerinden yararlandırılacaktır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Emrah Koraman ise, 26 Şubat 2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak 1 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren Ar-Ge Reform paketinin sanayicilere, üniversite öğrencilerine ve öğretim görevlilerine getirdiği yenilikleri tek tek açıklayarak sunum yaptı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Balık Kosgeb Bartın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title