Haberler

Ar-Ge Destekleri Ve Bu Desteklerde Gaziantep'in Durumu Konulu Panel Düzenlendi

Güncelleme:

TÜBİTAK TEYBED Başkan Yardımcısı Hilmi Yavuz'un Katılımı İle "Ar-Ge Destekleri Ve Bu Desteklerde Gaziantep'in Durumu" Konulu Panel Düzenlendi.

Bölgesel Üniversite - Sanayi işbirliği çerçevesinde, Üniversitemiz Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda, tübitak teybed başkan yardımcısı hilmi yavuz'un katılımı ile "ar-ge destekleri ve bu desteklerde gaziantep'in durumu" konulu panel düzenlendi.

Üniversite – sanayi işbirliğinin önemine değinen Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, "Yıllardan beri üniversite – sanayi işbirliği adına çok fazla yol kat edilmiş olmasına rağmen hala arzu edilmiş seviyeye ulaşabilmiş değiliz. Bu nedenle sorunların ve olanakların daha sık tekrarlanması ve tartışılması bu konuda daha ileriye adımlar atmamızı sağlayabilir. Sanayi – üniversite işbirliğini sağlanmasında birçok enstrüman bulunmakta.

Arge uzun soluklu bir iş olmakla birlikte argeye sürekli ihtiyaç vardır. Ancak projeler doğru tanımlanması gerekir. Sonuç her zaman olumlu olmayabilir. Olumsuz şeyleri tanımak ancak bu sayede gerçekleşir. Bu toplantıyla bunların üstesinden gelmeye çalışacağız. Toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Firmaların mutlaka Ar-Ge tanıtım ve reklama ihtiyacı olduğunu belirten Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, işletmeler araştırma ve geliştirmede kendinin geliştirmez ise başarı kazanç ve büyüme sağlayamayacağını, başarının kazanç ve büyümenin küçük ayrıtılar da gizli olduğunu ifade etti.

Üniversite - sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, "Türkiye'de TÜBİTAK gibi bir kurumun TEYBED Başkanının Gaziantep'e gelip üniversite – sanayi işbirliği konusunda bilgi vermesi güzel bir şey. Başarılı sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında TEYBED Başkan Yardımcısı Hilmi Yavuz, Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge Destekleri ve Bu Desteklerde Gaziantep'in Durumu konulu sunumunu, Tiryaki Gıda A.Ş Ahmet Tiryaki Ar-Ge Başarı Hikayesi Tiryaki Gıda A.Ş. sunumu ve Royal Halı Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu Ar-Ge Başarı Hikayesi Royal Halı sunumu gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title