Haberler

Aquamasters Uluslararası Açıksu Yüzme Maratonu

Aquamasters Uluslararası Açıksu Yüzme Maratonu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Aquamasters Uluslararası Açıksu Yüzme Maratonu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun desteğiyle Marmaris Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Şubesi tarafından İçmeler sahilinde gerçekleştirilen maratona 25 ila 85 yaş arasında 3 bin metrede 198, 6 bin metrede ise 84 olmak üzere 282 yüzücü katıldı.

Maratonda ilk olarak 6 bin metre, kısa bir süre sonra da 3 bin metre yarışının startı verildi. Mesafenin uzun olması nedeniyle bazı sporcuların zorlandıkları görüldü.

Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yarış sırasında cankurtaranları taşıyan tekneler de yüzücüleri takip etti.

Dereceye giren sporcular

Yaklaşık 3 saat süren yarışın ardından 3 bin metre erkeklerde Tolga Öcal birinci, Umut Gözen ikinci, Buğra Korahan da üçüncü oldu. Kadınlar 3 bin metrede birinciliği Tuğçe Tasar, ikinciliği Cevlan Ertuğrul, üçüncülüğü Özge Tuga kazandı.

Erkekler 6 bin metrede Emre Erdoğan birinci, Ümit Kemal Cengiz ikinci, Turgut Esen de üçüncü sırada yer aldı. 6 bin metre kadınlar kategorisinde ise birinciliği Bige Vardar, Gülşah Özkan ikinciliği, Birce Aydoğan da üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporculara kupaları Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı ve Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel tarafından verildi.

85 yaşında 3 bin metre yüzdü

Yarışmaya katılanlar arasında bulunan Eski Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı 85 yaşındaki Levent Aksu dikkati çekti. İstanbul Boğazı'ndaki yarışlara sürekli katıldığını belirten Aksu, bu yarışlara en fazla katılan kişi olduğunu kaydetti.

Uzun mesafeli yüzme yarışlarına katılabilmek için sürekli antrenman yapılması gerektiğini vurgulayan Aksu, "Gençlere önerim, yüzerken kendilerini sıkmasınlar, tempolarını bozmasınlar. Nefes, kol ve bacak arasında ahenk kursunlar. Süratle başlarsanız, bu yarışları bitiremezseniz" dedi.

Gençliğinde cimnastikçi olduğunu, bundan dolayı yüzmeye geç başladığını anlatan Aksu, gençlere yüzmeye erken yaşta başlamalarını tavsiye etti. Aksu, "Yüzme çok güzel bir spordur. Sürekli yüzen insanlar kolay kolay hasta olmaz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Levent Aksu Marmaris Türkiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title