Haberler

Apartman ve Site Yöneticileri Profesyonelleşecek

İzmir'de profesyonel apartman ve site yöneticileri yetiştirmek üzere kurs açılacak.

İzmir'de profesyonel apartman ve site yöneticileri yetiştirmek üzere kurs açılacak.

İzmir Emlakçılar Odası ile Güzelbahçe İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında Profesyonel Apartman ve Site Yöneticiliği Kursu düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı.

Oda başkanı Mesut Güleroğlu, kursun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, son yıllarda apartman, site, rezidans yerleşimlerine artan talebin, beraberinde bu yerleşimlerin profesyonelce yönetilmesi ihtiyacını ön plana çıkardığını belirtti.

Bu ihtiyaca cevap verecek işgücünün oluşması için Güzelbahçe İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile "Profesyonel Apartman ve Site Yöneticiliği Kursu" düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladıklarını kaydeden Güleroğlu,

"Yeni gelişen bu sektörde, Türkiye'de bir ilki başararak, kursu başlatacağız. Eğitim programını tamamlayanlar profesyonel apartman ve site yöneticisi olarak çalışmaya başlayabilecek" dedi.

Güleroğlu, yüksek bedeller ödenen çoklu konutların, doğru yönetilememesinin, apartman ve site sakinlerinde sıkıntılara neden olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Apartman sakinleri, yöneticilerini kendi aralarından seçiyor. Profesyonelce yapılmadığı için sıkıntılar yaşanıyor. Bu açığı görerek, düzenleyeceğimiz eğitimi tamamlayan kursiyerlerin, gelir elde edebilecekleri bir mesleği olacak. Emlakçılar da bu işi profesyonel olarak yapabilecek. Apartman ve site yönetmek zor bir iş. Kursiyerler, Kat Mülkiyeti Kanunu, site yönetimi, havuz bakımı gibi konularda eğitim alacak. 18 yaşını geçmiş, ilköğretim mezunu olan herkes düzenlenecek kurslara katılabilir. Gelecek hafta başlayacak ve 66 saat sürecek eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olacak. Eğitimlerin, talep olduğu sürece devam etmesini sağlayacağız."

Güleroğlu, yöneticilerin ücretlerinin, apartman ve sitelerin büyüklüğüne göre değişeceğini, bir kişinin, birden fazla apartmanda yönetilik yapabileceğini anlattı.

Gelecekte, apartman ve site yöneticiliği meslek sahiplerinin oda altında birleşeceğini öngördüklerini belirten Güleroğlu, yöneticiliğin profesyoneller tarafından yapılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini de savundu.

Güzelbahçe İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şuayip Kurt ise eğitimlerin, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alınmasına yönelik çalışma yaptıklarını, kursu bitirenlerin meslek sahibi olmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Mesut Güleroğlu Güzelbahçe İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title