Haberler

Apartman ve Site Yöneticileri Profesyonelleşecek

İzmir'de profesyonel apartman ve site yöneticileri yetiştirmek üzere kurs açılacak.

İzmir'de profesyonel apartman ve site yöneticileri yetiştirmek üzere kurs açılacak.

İzmir Emlakçılar Odası ile Güzelbahçe İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında Profesyonel Apartman ve Site Yöneticiliği Kursu düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı.

Oda başkanı Mesut Güleroğlu, kursun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, son yıllarda apartman, site, rezidans yerleşimlerine artan talebin, beraberinde bu yerleşimlerin profesyonelce yönetilmesi ihtiyacını ön plana çıkardığını belirtti.

Bu ihtiyaca cevap verecek işgücünün oluşması için Güzelbahçe İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile "Profesyonel Apartman ve Site Yöneticiliği Kursu" düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladıklarını kaydeden Güleroğlu,

"Yeni gelişen bu sektörde, Türkiye'de bir ilki başararak, kursu başlatacağız. Eğitim programını tamamlayanlar profesyonel apartman ve site yöneticisi olarak çalışmaya başlayabilecek" dedi.

Güleroğlu, yüksek bedeller ödenen çoklu konutların, doğru yönetilememesinin, apartman ve site sakinlerinde sıkıntılara neden olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Apartman sakinleri, yöneticilerini kendi aralarından seçiyor. Profesyonelce yapılmadığı için sıkıntılar yaşanıyor. Bu açığı görerek, düzenleyeceğimiz eğitimi tamamlayan kursiyerlerin, gelir elde edebilecekleri bir mesleği olacak. Emlakçılar da bu işi profesyonel olarak yapabilecek. Apartman ve site yönetmek zor bir iş. Kursiyerler, Kat Mülkiyeti Kanunu, site yönetimi, havuz bakımı gibi konularda eğitim alacak. 18 yaşını geçmiş, ilköğretim mezunu olan herkes düzenlenecek kurslara katılabilir. Gelecek hafta başlayacak ve 66 saat sürecek eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olacak. Eğitimlerin, talep olduğu sürece devam etmesini sağlayacağız."

Güleroğlu, yöneticilerin ücretlerinin, apartman ve sitelerin büyüklüğüne göre değişeceğini, bir kişinin, birden fazla apartmanda yönetilik yapabileceğini anlattı.

Gelecekte, apartman ve site yöneticiliği meslek sahiplerinin oda altında birleşeceğini öngördüklerini belirten Güleroğlu, yöneticiliğin profesyoneller tarafından yapılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini de savundu.

Güzelbahçe İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şuayip Kurt ise eğitimlerin, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alınmasına yönelik çalışma yaptıklarını, kursu bitirenlerin meslek sahibi olmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Mesut Güleroğlu Güzelbahçe İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title