Haberler

Anzak Töreni Hazırlıkları Başladı

Çanakkale Savaşlarının 100’üncü Yıl Dönümü nedeniyle, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan törenler, 6-8 Ağustos’ta yapılacak.

Çanakkale Savaşlarının 100'üncü Yıl Dönümü nedeniyle, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan törenler, 6-8 Ağustos'ta yapılacak. Törenler için hazırlıklar başladı.

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında, 24-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen törenlere yoğunluk nedeniyle katılamayan Avıstralya ve Yeni Zelanda vatandaşları için, Ağustos ayında alternatif bir tören programı düzenlendi. 6 Ağustos tarihinde Avustralya Hükümeti Lone Pine mevkiinde, 8 Ağustos tarihinde ise Yeni Zelanda Hükümeti Conkbayır'ı mevkiinde anma törenleri düzenleyecek. Törenler için hazırlıklar da başladı. Çanakkale Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi ve Barış Kaya, törenler sırasında alınacak olan sağlık tedbirlerini görüşmek üzere İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Kenan Eliuz'u ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Şerafettin Sönmezler ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Yusuf Dalgalı, alınacak sağlık önlemleri ile ilgili planlamaları anlattı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeni Zelanda Avustralya Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title