Haberler

Antikad 4. Faaliyet Toplantısı

Antalya İş Kadınları Derneği'nin (ANTİKAD) 2016 Yılı 4. Faaliyet Toplantısı yapıldı.

Antalya İş Kadınları Derneği'nin (ANTİKAD) 2016 Yılı 4. Faaliyet Toplantısı yapıldı.

Muratpaşa ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan konuk oldu.

Vali Yardımcısı Baştürk, yaptığı konuşmada, eskiden iş hayatındaki kadınların eşleri veya babalarının işini sürdürdüğü algısı olduğunu söyledi.

Artık kadınların kendi kurdukları işleri başarılı şekilde yürüterek bu algıyı kırdığını dile getiren Baştürk, "ANTİKAD üyeleri olarak annelik ve iş kadınlığını bir arada başarıyla yürüterek rol model oluyorsunuz. Bunları başarırken topluma da sırtınızı dönmeyerek sosyal faaliyetlerde yer alıyorsunuz." diye konuştu.

Çalışkan ise Antalya'nın kendine özgü sorunları olduğunu anlattı.

Bu sorunların başında göçün geldiğine işaret eden Çalışkan, bundan kaynaklanan birçok sorunun kurumlarının çalışma alanına girdiğini belirtti.

Çalışma alanlarının başında kadınların geldiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Kadınlar bize şiddetten çok barınma, istihdam ve ekonomik ihtiyaçlar nedeniyle başvuruyorlar. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz var. Kadınlar şiddet gördükleri gerekçesiyle geldiklerinde, herhangi bir delil, ispata gerek duymadan beyanlarını esas alarak, bakım ve korunma hizmetlerini veriyoruz. Kadın bakım evlerimizin kapasitesinin azını kullanıyoruz."

Kurumlarına başvuran kadınları 6 ay misafir ettiklerini anlatan Çalışkan, bu sürede kadınların ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla iş imkanları sağlamaya çalıştıklarını ve psikolojik desteklerde bulunduklarını kaydetti.

Antalya'da kayıtlı 20 bin engelli var

Engelliler alanında da çalıştıklarına değinen Çalışkan, kurum kayıtlarına göre Antalya'da 20 bin civarında engelli olduğunu bildirdi.

Bunların yaklaşık 10 bin 500'ünün ağır engelli olduğunu kaydeden Çalışkan, engelli vatandaşlara ayda toplam 10 milyon lira yardım yaptıklarını dile getirdi.

Antalya'da kurumlarının bünyesinde 2, belediyelerin 6 ve özel 2 huzur evi bulunduğuna değinen Çalışkan, bunların yeterli olmadığını söyledi.

Yaşlı bakım evleri modeline geçmeyi planladıklarını belirten Çalışkan, en fazla 5 kişinin kalacağı bu evler sayesinde yaşlıların sosyal hayattan ve yaşam çevrelerinden uzaklaşmadan hayatlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ayrıca evlilik, boşanma danışmanlığıyla aile destek hizmetleri de verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title