Haberler

Antalyalı Vekil AKPM Başkanı Oluyor

AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu, Yarın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (Akpm) Başkanlığı'na Getirilecek.

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı’na getirilecek. Bu görev, Türkiye’nin 1949’dan beri üyesi olduğu bu kurumda elde ettiği “en üst görev” niteliği taşıyor.

AKPM başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunulması için öngörülen süre dün Türkiye saati ile 13.00’te sona erdi. Pazartesi günü Çavuşoğlu’nun başkan ilan edileceği oturuma, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak. 2002’den beri AKPM üyeliğini yürüten Çavuşoğlu, bugüne kadar bu kurumda birçok görevler ve raportörlükler yaptı.

İsrailli koltukçuyla görüştü

AKPM Başkanlığı’na yarın öğle saatlerinde başlayacak olan Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilk resmi görüşmeleri arasında Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, “alçak koltuk” krizine neden olan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon ve İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini bulunuyor.

Alanya’dan Strasbourg’a

Alanya doğumlu Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesi’nde ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2002’de AKP Kurucu üyesi olarak milletvekili seçilen Çavuşoğlu, AKPM’de Türk Heyeti Başkanı Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanı, Denetim Komisyonu Üyesi, Bosna Hersek Eş Raportörü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcısı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title