Haberler

Antalya'ya Yörük Göç Müzesi Yapılacak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'ya Yörük Göç Müzesi kazandıracaklarını bildirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'ya Yörük Göç Müzesi kazandıracaklarını bildirdi.

Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Duman ve dernek üyeleri, Başkan Hakan Tütüncü'yü makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Duman, Tütüncü'nün yörük kültürüne bugüne kadar büyük destek verdiğini belirtti. Duman, Tütüncü'ye üzerinde zeybek figürü bulunan tablo ve yörük poşusu hediye etti.

Başkan Hakan Tütüncü, yörük ve Türkmen kültürünün yaşatılması, geliştirilmesi ve geleceğe taşınması konusunda gayretle çalıştıklarını söyledi. Kepez ilçesinde Yörük Kültür Parkı'nı Antalya'ya kazandırdıklarını belirten Tütüncü, "Yörük kültürünün olmazsa olmazlarından olan sarnıçlarla ilgili çalışmalar yaptık. Unutulmaya yüz tutmuş olan sarnıçları restore edip gün yüzüne ilk kez biz çıkardık. Yörük göçü ananelerini, ritüellerini geleceğe taşımak için her yıl yörük göçü şenlikleri düzenledik" dedi.

Yörüklere destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu güzellikleri yaşatmaya ihya etmeye gayret ettik. Önümüzdeki günlerde de yörük kültürünü geliştirecek ve şehrimizin ufkuna bir kültür zenginliği olarak sunmaya devam edeceğiz. Yörük vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Yörük kültürüne ve şehre hizmet edecek yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yörüklerin yerel yaşam şartlarının ve göç geleneklerinin sergilendiği göç müzesini hayata geçireceğiz. Bu hizmet hem şehrimizin kültürüne hem de turizmine değer katacak. Şimdiden yörük vatandaşlarımıza hayırlı olsun." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Tütüncü Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title