Haberler

Antalya'nın İhracatı 3 Yılda 6 Kat Arttı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, "Son on üç yıl içerisinde Antalya'nın ihracatı, 6 kat civarında artarak 1,1 milyar dolara yaklaşmıştır" dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, "Son on üç yıl içerisinde Antalya'nın ihracatı, 6 kat civarında artarak 1,1 milyar dolara yaklaşmıştır" dedi.Bülbül, ATB Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 17 Ocak'ta etkili olan şiddetli yağış, fırtına ve hortum nedeniyle Demre ve Aksu ilçelerinde büyük zarar meydana geldiğini belirterek, 800 dönümlük alanda 20 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu söyledi.

Bülbül, güç koşullarda üretim yapan üreticilerimizin bu afette meydana gelen zararlarının bir an önce karşılanması için Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) çalışmalar yaptığının altını çizerek, "Ancak üreticilerimizin sadece yüzde 30-35'lik bir bölümünün seraları sigortalı. Seraları sigortalı olmayan üreticilerimizin üretimden kopmamaları için zararlarının karşılanması önem taşımaktadır. Seraları sigortalı olmayan çiftçiler için de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından zararının karşılanmasını diliyoruz" diye konuştu.

Bülbül, Rusya Federasyonu ile yaşanan olaylar sonrası 1 Ocak itibariyle Antalya ihracatının temelini oluşturan ürünler başta olmak üzere birçok ürüne ithalat yasağı ve kısıtlamalar getirildiğini hatırlattı.

Bu karardan Türkiye'nin örtü altı yaş meyve sebze ve kesme çiçek üretim üssü olan, Antalya'nın ekonomisinin etkilendiğini vurgulayan Bülbül, ilişkilerin bu seyirde gitmesi halinde ilk 6 aylık dönemde tarımsal ihracatın ve kent ekonomisinin ciddi bir darboğazın içerisine gireceğini savundu.

Bülbül, Antalya Tarım Konseyinin yapmış olduğu analizlere göre son on üç yıl içerisinde Antalya'nın ihracatının, 6 kat civarında artarak 1,1 milyar dolara yaklaştığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu dönem içerisinde Antalya'nın Rusya Federasyonu'na ihracatı ise 20 kat gibi çok ciddi bir artış göstermiştir. İlimiz toplam ihracatının 3'te 1'ini Rusya Federasyonu'na gerçekleştirmektedir. Mevcut durumda Rusya Federasyonu'na yaptığımız toplam ihracatın da yüzde 80'ini yaş meyve sebze ve kesme çiçek ürünleri oluşturmaktadır. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere Antalya ihracatı, tarım ve turizm sektörleri başta olmak üzere kent ekonomisi üzerinde bu krizin çok daha derin ve kalıcı etkileri olacağı görülmektedir."

Konuyla ilgili olarak Antalya Tarım Konseyinin ilgili bakanlar ve paydaşlara görüşerek acil önlemler ve iyileştirici tedbirler dosyalarını sunduğunu belirten Bülbül, hükümetten Antalya'ya, can suyu tarım sektörüne umut olacak müjdeli haberleri beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Halil Bülbül Antalya Demre Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title