Haberler

Antalya-Kemer-Zorlu'Dan Geleceğin Yöneticilerine Öğütler

Zorlu'dan Geleceğin Yöneticilerine Öğütler

ZORLU'DAN GELECEĞİN YÖNETİCİLERİNE ÖĞÜTLER

ÖNCE ÇIRAK OLUN SONRA USTA'

- ANTALYA'da Bilkent ve Sabancı Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'MBA Form'da gençlerle buluşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, gençlere, "Çıraklığını yapmadığınız bir şeyin ustalığını yapamazsınız. O hayatı yaşamalısınız" tavsiyesinde bulundu.

Rixos Sungate Otel'de düzenlenen 'MBA Form'da üst düzey yöneticiler, geleceğin yöneticisi öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Yaklaşık 300 öğrenciye hitap eden yöneticiler, öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktardı. Formun son gününde gençlerle buluşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kendisinin ticarete atıldığında 15 yaşında olduğunu belirterek, "Ben sizler gibi okumadım. Okumak da istemedim. İçimde hep ticaret hevesi vardı. Kravatlı, fötr şapkalılara özenirdim. Babama 'bana işyeri aç' diye ısrar ederdim. Babam ısrarlarım karşısında çarşaf satmaya başlamama izin verdi. ve bugün geldiğim noktada şu anda 132 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

Zorlu Grubu'nun bugün 30 milyon cihaz üretme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Zorlu, "Bunların 12 milyonu televizyon, 10 milyonu beyaz eşya. Bugün her ürettiğimiz 100 elektronikten 90'ını ihraç ediyoruz. Biz Zorlu Grubu olarak devamlı volümün üzerinde durduk. 'Tekstil öldü' denen Türkiye'de, geçen sene 250 milyon dolar tekstilde ihracat rakamına ulaştık. Bu seneki ihracat hedefimiz 300 milyon dolar" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Türkiye'nin en büyük sorununun ise işsizlik olduğunu kaydeden Zorlu, gençlere işlerine sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulundu. Zorlu şöyle konuştu:

"Maalesef bilgi noksanlığı çok. Staj yapan arkadaşlar tatile gelir gibi fabrikaya geliyor. Kıyafeti düzgün değil, 'ben 3 hafta eğitim yapıp gittim' diyor. Bugün sizler yönetici olacaksınız. 'Doktora yaptım. Bana bir masa telefon' düşüncesine sahip olmayın. Fabrikaların içinden çıkmayın. Çıraklığını yapmadığınız bir şeyin ustalığını yapamazsınız. O hayatı yaşamalısınız. Sizler şu anda temelleri atıyorsunuz. Onun üzerine binlerce, milyonlarca şey koyabilirsiniz."

Fabrikalarda çalışan yabancıların yüzde 90'ının Tayvanlı, Koreli ya da Çinli olduğunu kaydeden Zorlu, "Öyle bir çalışıyorlar ki, aklınız durur. Bizde maalesef, çalışanlar geliyor çayını kahvesini içip muhabbet ediyor. Çinli sabah 07.30'da servisten önce gelip fabrikada işinin başında oluyor" dedi.

YERLİ MAL TU KAKA, YABANCI ÇOK İYİ

Türkiye'de yabancı mala merakın da çok fazla olduğunu kaydeden Zorlu, "Yerli tu kaka, yabancı çok iyi. Biz elektronikte her ürettiğimizin yüzde 90'ını beyaz eşyanın yüzde 80'ini Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Avrupalı alıyor da, neden biz böyle yapıyoruz. Rekabet olacaktır. Rekabetin olmadığı yerde gelişme olmaz. Ama sen de iyisini yapmaya çalışacaksın" dedi.

3'ÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI YAŞIYORUZ

Dünyanın ekonomik durumuna da değinen Zorlu, "15 sene önce şunu söyledim. Ben 3'üncü Dünya Savaşı'nın çıkacağına inanmıyorum. Çünkü ekonomik savaşın içindeyiz. 3'üncü Dünya Savaşı çıktı. Büyük bir kriz yaşadık. Fiyatlar 10 liradan 5 liraya düştü. Bundan sonra savaş olmaz. Savaş olursa bundan sonra kıyamet kopar. Şu anda savaşın içindeyiz zaten. Siz geleceğin gençleri olarak ülkenize, kurumunuza, ailenize sahip çıkın. Biz Zorlu Grubu olarak buna elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title