Haberler

Antalya - "İçinde Misyoner Lafı Geçen Her Evrağa El Konuldu"

"antalya'da zirve operasyonu; prof.

"ANTALYA'DA ZİRVE OPERASYONU; PROF. DR. ŞAHİN FİLİZ'İN LOJMANI ARANIYOR" HABERİNE EK

Zirve Yayınevi cinayeti soruşturması kapsamında polisin Prof. Dr. Şahin Filiz'in Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki lojmanında ve çalışma odasında yaptığı aramalar sona erdi. Polisin fakülte binasında Prof. Dr. Şahin Filiz'in odasındaki araması 5 saat sürdü. Prof. Dr. Şahin Filiz ve avukatı Ali Altay, binadan birlikte çıkarak kendilerini bekleyen kalabalığı selamladı. Sloganlar eşliğinde sevgi gösterisinde bulunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Filiz gözaltına alınmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını, ifadesinin bile alınmadığını söyledi. Aramalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şahin Filiz, şunları söyledi:

"Üniversiteler tüzel kurumdur. Tamamen akademik çalışmaların üretildiği yerlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde üniversite öğretim üyesinin arandığı vaki değildir. Üniversitemize, benim şahsımda gözdağı şeklinde anlaşılabilecek durumun yeni aramalara mahal vermeyecek şekilde düzenlenmesi talebimi başta Başbakan olmak üzere ilgililere buradan iletiyorum. Polis arkadaşların da burada talimatla makaleleri araştırması, toplaması, delil torbasına koyması talimatla olan bir şeydir."

Üniversitelerin fikir üretme merkezi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin Filiz, şöyle devam etti:

"Bir anlamda özgürlüklerin ne kadar yara aldığını görebiliyorsunuz. Okuduğunuz makaleler, fotokopisini çektiğiniz çeviriler... Öğrencilerinizin verdiği öneriler, ödevler tamamen akademik olan ödevler ve not verdiğimiz ödevler olmak üzere hepsi delil torbalarına alındı. Benim herhangi bir ifadem alınmadı. Gözaltına alınma kaygım yok. Herhangi bir şekilde kendimden şüpheleneceğim durum yok. Muhalif olabilirim, bazen de hükümeti destekleyebilirim. Üniversitede yazmasın, üretmesin diyorlarsa derslere de girmeyelim. Ama buranın araştırılıyor olmasını düşünce özgürlüğü ile ilgili üstü örtülü uyarı olarak algılıyorum."

Bir gazetecinin, "Neyi bulmaya çalıştılar" sorusuna ise Prof. Dr. Filiz, "İçinde misyoner lafı geçen her evrağa el konuldu. Dinlediğimiz müzik CD'leri dahil" dedi. Prof. Dr. Filiz, kendisini dinleyen öğrencilere esprili bir şekilde, "Değerli öğrencilerimiz burada ödevleriniz didik didik edildi haberiniz olsun. Ödev yaparken ola ki düşünce unsuruna rastlanırsa ne olur artık bilmiyorum" diye seslendi.

Gazetecilerin polisin yaptığı uygulama ile ilgili sorularınını Prof. Dr. Şahin Filiz'in avukatı Ali Altay yanıtladı. Müvekkilinin çalışma odasında aramanın tamamlandığını söyleyen Altay, "Yapılan bir suçlamaya ilişkin gelen görevlilerin elindeki resmi yazıların içinde doğrudan suçlama var. Bugün yapılan aramanın içeriğinde hocamın çekmecelerinde yalnızca düşüncelerinin arandığını düşünüyorum. Bu kadar. Zirve Yayınevi ile ilgili bir suçlama var. Onun üzerine hocamın evi ve ofisi arandı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title