Haberler

Antalya Hayvanat Bahçesi Sakinlerine Kış Önlemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda barınan soğuğa hassas türlere özel ısıtma yöntemleri ile sıcak yuvalar hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda barınan soğuğa hassas türlere özel ısıtma yöntemleri ile sıcak yuvalar hazırlanıyor. Akdeniz Bölgesi'nde 27 türde 1000'den fazla hayvana ev sahipliği yapan bölgenin en büyük hayvanat bahçesi özelliğini taşıyan park içindeki sürüngen evi başta olmak üzere, maymunlar ve lemurlar ısıtıcı soba, yerden ısıtma ve infrared lambaların yardımıyla ısınıyor. Soğuğa hassas olan sürüngen ve primat türlere aynı zamanda enerjisi yüksek besinler veriliyor. Bu kışın geçen kış aylarına göre biraz daha çetin geçtiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Dr. Aygül Arsun, soğuğa hassas türlere özel ilgi gösterdiklerini söyledi. Arsun, "Isıtıcı sobalarımız, infrared lambalarımız var. Hayvanları enerjisi yüksek gıdalarla beslemeye çalışıyoruz. Özel soğuk önlemlerini devreye sokuyoruz. Sürüngen evimiz alttan ısıtılıyor. Aynı zamanda infrared lambaların yardımıyla da ısınma sağlıyoruz. Hayvanlarımızın kabinleri 22 ile 24 derece arasında sıcaklıkta sabit olmalı. Piton yılanı vücut ısısını kendi kanıyla dengeleyen canlılar. Biz onların kendi yaşam alanlarındaki ısı düzeyleri içinde yaşamalarını sağlıyoruz. Aynı şekilde lemurlara da infraredli lambalar yardımıyla sıcak bir yuva hazırladık. Maymun, şempanze ve babunlar da soğuk havayı sevmiyor. Onlar için de elektrikli sobalı ısıtma sistemleri kurduk" dedi.

Meteorolojik verileri sürekli takip ettiklerini sözlerine ekleyen Arsun, "Ani sıcaklık düşüşlerinde hayvanların hazırlıklı olması için meteorolojiyi takip ediyoruz. Hava ısınıncaya kadar elektrikli sobalar ve infrared lambalar yanmaya devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title