Haberler

Antalya - Gazeteci Tutuklamasına Gazetecilerden Protesto

Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmaları ile 'İmamın Orduları' adlı kitabın basılmadan toplatılması, Antalya'da gazetecilerin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmaları ile 'İmamın Orduları' adlı kitabın basılmadan toplatılması, Antalya'da gazetecilerin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Ergenekon örgütüne üye olma suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmesi, Ahmet Şık'ın 'İmamın Orduları' adlı kitabının toplatılması, Antalya'da Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, KESK, DİSK, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin organize ettiği yürüyüş ile protesto edildi. Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık ve ağabeyi Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Bülent Şık'ın yanı sıra 300'e yakın gazeteci, sendikacı ve çeşitli meslek gruplarından kişinin katıldığı yürüyüş, Üç Kapılar'da başlayıp tramvay yolu üzerinden Kalekapısı'na kadar sürdü. "Ahmet çıkacak yine yazacak", "Ahmet Nedim onurumuzdur", "Özgür basın susturulamaz", "Çeteler dışarıda gazeteciler içeride" gibi sloganların yanı sıra, Ak Parti iktidarını eleştiren sloganlar atan yürüyüş grubu, "Özgür basın demokratik Türkiye", "Dokunan Yanar Biz de Yanarız" yazılı döviz ve pankartlar da taşındı. Kalekapısı'nda grup adına açıklamada bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şube Başkanı Bünyamin Tokmak, yürüyüşe destek veren 40'ın üzerinde demokratik kitle örgütü, siyasi parti gibi gruplara teşekkür etti. Basın özgürlüğü konusunun sadece gazetecileri ilgilendiren bir konu olmadığını belirten Bünyamin Tokmak, "O nedenle toplumun her kesiminden geldiler. Anne yüreği, annesi ve ağabeyi de bizimle oldu" dedi. "Yaratılmak istenilen polis devletiyle farklı kesimlerde ortaya çıkan korkuyu istisnaileştirme çabalarının gerçeği yansıtmadığı bir kez daha görülmüştür" diyen Tokmak, şunları söyledi:"Yıllardır eşitlik, özgürlük talepleriyle demokratik bir yaşamı savunan tüm muhalif kesimlere yönelen bu baskı ve susturma operasyonları, bu kez en çarpıcı haliyle karşımıza çıkmıştır. Bu sebepledir ki Ahmet Şık'ın kişiliğinde düşünce ve ifade özgürlüğüne, yayın özgürlüğüne yönelen resmi şiddeti istisnai bir durum olarak görmek yapılabilecek en büyük hatadır. Radikal Gazetesi'ne polis baskını yapılması basın ve düşünce özgürlüğünün açık ihlalidir. Aynı zamanda polis devleti uygulamalarından birisidir. Bizler düşünceye, ifadeye yönelen bu otoriter politikaları, her türlü yok sayma ve yok etme politikalarını kınıyoruz. Bu baskı ve korku kültürüne karşı eşitlik ve özgürlük taleplerinden vazgeçmeyerek demokratik bir yaşam talebimizi daha güçlü dillendirmeye devam edeceğiz."Ahmet Şık'ın yürüyüşe katılan annesi Fatma Şık ise "Ne mutlu, böyle bir çocuğum olması ile gurur duyuyorum. İmamın orduları gitsin Amerika'daki imamı korusun. Burada korunmaya ihtiyacımız yok. Biz Türküz, Türk milletiyiz. Cumhuriyet çocuğuyuz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title