Haberler

Antalya'dan Yavru Vatan'a Kardeşlik Köprüsü

Güncelleme:

Kepez Belediye Başkanı Başkanı Hakan Tütüncü, Yavru Vatan'daki temaslarının üçüncü gününde, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti.

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, Yavru Vatan'daki temaslarının üçüncü gününde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti.

Başkan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada AKBB olarak yeni dönemde uluslararası ilişkiler noktasında farklı bir açılım yapmanın gayreti içerinde olduklarını belirtti. Yeni dönemde Türk halklarının yaşamış olduğu devletlere öncelik verdiklerine değinen Başkan Tütüncü, "Bu kapsamda birinci önceliğimiz KKTC oldu" dedi.

Başkan Tütüncü, KKTC'deki temaslarının verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Bugüne kadar çok faydalı görüşmeler ve ziyaretler yaptık. Özellikle bazı belediyelerimizin ortaya koyduğu nitelikli projelerin bölge insanına çok faydalı neticeler sağlayacağını gördük. O projelerin geliştirilmesi bakımından tecrübelerimizi paylaştık. Hem iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hem de yerel düzeyde atılacak adımların tespiti konusunda çok farklı değerlendirmelerimiz oldu."

KKTC'deki yerel yönetimlerle yaptığı temaslarda iki konuda mutabakata vardıklarını aktaran Başkan Tütüncü, "KKTC Belediyeler Birliği'nin ve AKBB'nin üye belediyeler arasında kardeşlik protokolü imzalayacağız. Yine iki birlik olarak, tecrübe paylaşımı, kurumsal gelişime yönelik eğitim programları, çeşitli arama konferansları gibi etkinliklerle üye belediyelerin faaliyetlerini üst noktalara çıkarılması konusunda mutabakata vardık" açıklamasını yaptı.

"Biz adaya kardeşliğimizi geliştirmek, kültürel bağlarımızı, gönül bağlarımızı güçlendirmek için geldik" diyen Başkan Hakan Tütüncü, "Yerel yönetim mantığı içerisinde vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. KKTC'deki yerel yönetimler de aynı hizmetleri yapıyorlar. Kurumsal gelişmemizi artırıcı yapacağımız çalışmaların, halklarımızın huzuru, mutluluğu ve daha kaliteli bir yerel hizmet alması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Başkan Tütüncü, yoğun programı arasında kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiği KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'na, AKBB üyesi 45 belediye başkanının selamını da iletti.

İŞBİRLİĞİNE DESTEK VERECEĞİZ

Başbakan Yorgancıoğlu da konuşmasında kültürel zenginliğin, bilgi birikiminin, olanakların ve deneyimlerin paylaşılmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Başlattığınız işbirliğinin bölgeniz ve yerel yönetimler açısından önemli olduğuna inanıyorum. Bu tür işbirliklerinin destekçisi olacağız. Sayın Tütüncü'nün, birikimlerini, deneyimlerini KKTC'deki belediye başkanları ile paylaşması pozitif bir etki oluşturacaktır."

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile de bir araya geldi.

Ziyaretlere, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Kepez Belediyesi ile kardeş olan Beyarmudu Belediye (KKTC) Başkanı İlker Edip, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce de eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Yorgancıoğlu Hakan Tütüncü Akdeniz Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title