Haberler

Antalya'da Fabrikada Buhar Kazanı Patladı: 2 Ölü, 17 Yaralı

Güncelleme:

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada buhar kazanında büyük patlama yaşandı. Patlamada 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı.

Antalya'da, Burdur karayolu üzerinde bulunan Organize Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada kazan patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken ayakta tedavi görenlerle birlikte 17 kişi yaralandı.

BUHAR KAZANI PATLADI

Olay, Antalya- Burdur karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Beyazz Endüstriyel Tekstil Yıkama Fabrikası'nda çamaşırhanede buhar kazanında patlama meydana geldi.

BÜYÜK PATLAMA

Fabrikanın çamaşırhanesindeki kazan, saat 08.30 sıralarında büyük gürültüyle patladı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken ayakta tedavi edilen 4 kişi ile birlikte 17 kişi yaralandı. Yaralılar Antalya'daki hastanelere götürüldü.

"2 KİŞİNİN DURUMU KRİTİK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Beyazz Endüstriyel Tekstil Yıkama Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Tüm kurumların ilgili birimleriyle olay yerinde olduğunu kaydeden Kısa, "Sağlık ekiplerinden aldığımız bilgiye göre 13 yaralı var. 4 yaralının tedavisi ayakta yapıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ise kritik olduğu bildirildi" dedi.

Patlamanın buhar kazanından kaynaklandığını düşündüklerini kaydeden Kısa, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Patlama nedeniyle fabrikanın bir bölümünde de göçük oluştu. Cumhuriyet savcısı, olay yerine gelerek inceleme başlattı.

"EKSİK VARSA GEREĞİ YAPILACAK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de patlamanın ardından olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Türel, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada 2 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır, 13 işçinin de yaralandığını bildirdi.

Patlamanın sebebinin henüz bilinmediğini anlatan Türel, buhar kazanının susuz kalmasından kaynaklanmadığını ifade etti. Olayla ilgili incelemelerinin sürdüğünü vurgulayan Türel, "Eksiklik varsa gereği mutlaka yapılacaktır. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil yıkama fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin kimlikleri belirlendi.

Beyazz Endüstriyel Yıkama Fabrikası'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kişilerin, Nurten Uyar (45) ve Mediha Ünsal (45) olduğu tespit edildi.

Patlamada yaralanan Döndü Atik ve Saniye Beyaz, Antalya Özel OFM Hastanesi; Murat Koçer (34), Ayşe Güneş (31), Ayşe Erbil, Yaşar Kapar (42) ve Ali Cin (27), Akdeniz Üniversitesi Hastanesi; Can Ercan, Ayşe Koçtürk ve Fatma Aksoy'un da tedavilerinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdüğü bildirildi. Diğer yaralılar ise ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Cenazeler, olay yerinden alınarak Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden Nurten Uyar'ın babası Hasan Hüseyin Uyar da fabrikaya geldi. Nurten Uyar'ın 3 yıldır fabrikada çalıştığını belirten Uyar, kızının eşinden ayrıldığını ve 2 çocuk annesi olduğunu söyledi.

Hasan Hüseyin Uyar, "Kendisi ve çocuklarının ihtiyacını karşılamak için çalışıyordu. Olayla ilgili bize net bir bilgi verilmedi. Bekliyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Menderes Türel Ahmet Kısa Burdur Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (43)

NEFES:

Bu hükümet ve cumhurureis hangi iş kazasını kapatsa ört bas etse peşinden başka bir kazası geliyor. . . bu ülkede iş kazasında ölmek işçinin fıtratında var öyle diyor sizin toz konduramağınız cumhur başkanınız. . .

20
8
yanıtYanıtla
mehmet borazanmobilWeb@haberler.com:

bu ne ya kazanıda AKPye bagladınız.

11
13
yanıtYanıtla
-m@m.m:

Bu kazanlara kalite belgeleri kimin zamanında verilmiştir neden denetim yoktur ülke iplik üzerindeydi bu ip de yıpranmaya başladı koptu kopacak önüne gelenlere kalite belgesi verdiler benim çakıltığım şitkete 10 tane maliyeci geldi faturalarda eksiklik vardı bir rüşvete iş halloldu

yanıt0
yanıt0
cevap:

doğruya doğruya cevaben Hangi önlemi almaya çalışırsanız çalışın o kazan yine patlayacaktı. İnsanlar kaderinden hiçbir zaman kaçamazlar. 1 doğru 1 yanlış söylemişsiniz Hangi önlemi almaya çalışırsanız çalışın o kazan yine patlayacaktı demişsiniz yanlış çünkü insanlar geleceğini bilemezler. geleceği bilmedikleri içinde özel bir önlem alamazlar. İnsanlar kaderinden hiçbir zaman kaçamazlar. demişsinizdoğru demişsiniz. yani eğer o kazanın patlamasından sorumlu kişiler varsa olası yaptığı tüm hatalarda kaderin bir parçası mesela kazan eski diyelim yenilenmesi lazım parayı kıyıp yenilemeyeceğini mesela sorumlunun paragöz cimri olduğunu kader bilmeyecekmi? bilecek tabi. yani kaderde herşey yazılı olacak.

12
12
yanıtYanıtla
NEFES:

Sizler böyle her şeyi dine bağladığınız sürece daha çok böyle durumlar yaşanır. . . Sen tedbirini al gerisini O''na bırak. . .

yanıt0
yanıt0
erhan:

cevap diye yazan arkadaşa sesleniyorum senin gibi dar zihniyetli beyinsizlerin kanını içmek istiyorum

yanıt0
yanıt0
el cevap1:

DOĞRUYA DOĞRU:Hangi önlemi almaya çalışırsanız çalışın o kazan yine patlayacaktı. İnsanlar kaderinden hiçbir zaman kaçamazlar. yazan kişiye cevaben: YAZDIKLARINI BIRKAC KEZ OKUMANI RICA EDIYORUM. . ACABA SEN INANACAKMISIN YAZDIKLARINA. . KADER OLACAKLARIN ONCEDEN BILINMESIDIR. . . TEDBIR INSANDAN TAKDIR ALLAHDAN.

17
5
yanıtYanıtla
sero:

Ölenlere Allah''tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle giderse Türkiyede işci öle öle bitecek

18
1
yanıtYanıtla
gokcemobilWeb@haberler.com:

AKP HUKUMETI ISVERENLERIN YANINDA OLDUGU MUDDETCE DAHA COK IS KAZALARI HABERLERI GORULUR...YAZIK ULKEMIN CALISANLARINA...

13
6
yanıtYanıtla
kübra:

rabbım bu kazaya sebeb olanların şu olenlerın yakınlarım çektığı acınn 1000 katını çeksılerrr

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title