Haberler

Antalya'da 3. Etap Raylı Sistem Bakanlıktan Onay Bekliyor

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun haftalık toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik, Antalya’da yapılması planlanan 3. etap raylı sistem çalışmalarında bakanlıktan onay beklendiğini belirterek, bakanlıktan onay çıkması durumda çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik, Antalya'da yapılması planlanan 3. etap raylı sistem çalışmalarında bakanlıktan onay beklendiğini belirterek, bakanlıktan onay çıkması durumda çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısı Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirildi. Başkan Muharrem Koç'un organizasyonunda, Nazmi Acar'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik'in konuk olarak katıldı. Gerek bakanlık, gerekse yerel yönetimler tarafından Antalya'da oldukça aktif çalıştıklarını belirten İlker Çelik, çok geniş bir coğrafyaya hizmet etmelerine rağmen yeterli personellerinin olmadığını söyledi.

"100-150 kilometreye bir havaalanı yapma fikrimiz var"

Antalya'nın büyük bir sahil şeridine sahip olduğunu belirten İlker Çelik, Antalya merkez ve ilçelerde çok sayıda yat limanı projesi olduğuna dikkat çekti. Aynı şekilde Kaş'ta projesi hazırlanan 3.havaalanı hakkında da bilgi veren İlker Çelik, "Havaalanının yapımı için düşünülen 5 ayrı yer var. En uygun olanı seçip, gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayacağız" dedi. Kaş'ta yapılacak havaalanının doğaya zarar vereceği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Çelik, "Söz konusu ihtimallerin hepsini düşünüyoruz. Ancak, Antalya'da yapılacak her yatırımın yeri ile ilgili aynı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Antalya'nın arazisi ya orman, ya da tarihi SİT alanı. Bakanlık olarak her 100-150 kilometreye bir havaalanı yapma fikrimiz var. Kaş'ın doğal dokusuna zarar vermeden o havaalanını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Alanya Marina ise yüzde 77 doluluk oranına sahip"

Hızlı tren projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Çelik, "Ne zaman yapılacağı konusunda tarih veremiyorum, ama üzerinde çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı. Antalya kent merkezinde 3. Etap raylı sistem ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü belirten İlker Çelik, "Projeyi bakanlık onaylarsa çalışmalara başlanacak" şeklinde konuştu. Demre Marinası'nın altyapı çalışmasının bitirildiğine işaret eden Çelik, şunları söyledi: "Üst yapı için çalışmalar sürüyor. Marinanın hemen yanında kruvaziyer iskelesi yapılıyor. Burada liman ağzının yanlış olduğu ile ilgili eleştiriler var. Eleştiriler ile ilgili tüm önlemleri aldık. Marinaların dolu olmadığı eleştirileri de var. Son aldığım rakamlara göre Kaş Marina yüzde 85, Alanya Marina ise yüzde 77 doluluk oranına sahip."

"Belediyeden köprü talebi gelince proje tamamen değişti"

Aspendos Bulvarı'ndaki raylı sistem çalışmasının esnafı mağdur ettiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren İlker Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Söz konusu yerde ilk etapta köprülü geçiş projemiz yoktu. Belediyeden köprü talebi gelince proje tamamen değişti. Yolun genişliği dahi azaldı. Burada böyle bir kusurumuz oldu. Ama belediye, zamanla kaldırım çalışmaları ile bu sorunu giderecektir." Toplantının sonunda Salı Grubu başkanı Muharrem Koç Katılımından dolayı İlker Çelik'e teşekkür plaketi verdi. (EG-Y) - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muharrem Koç Antalya Alanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title