Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doyran'da Çifte Mutluluk Yaşattı

Konyaaltı Doyran Mahallesi’nde yıllardır aynı barakada yaşamlarını sürdüren Mehmet-Arife Güven ile Fevzi-Emine Güven’e Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı.

Konyaaltı Doyran Mahallesi'nde yıllardır aynı barakada yaşamlarını sürdüren Mehmet-Arife Güven ile Fevzi-Emine Güven'e Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı. Derme çatma evlerinde kışın soğukta, yazın sıcakta zor şartlarda yaşayan iki aileye yaşlı kullanımına uygun konteynır evleri teslim edildi. Güven kardeşler artık yeni evlerinde rahat ve huzurlu bir yaşam sürecek.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal hizmetler uzmanları mahalle mahalle gezerek zor durumda olan vatandaşları tespit ediyor ve sorunlarını çözmeye çalışıyor. Uzmanların yaptıkları incelemelerin ardından devreye Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri giriyor. Bazen engelli bir bireyin evindeki tüm engeller kaldırılırken bazen ihtiyaç sahibi vatandaşa ev, ev eşyası ya da sağlık malzemesi yardımında bulunuluyor. Yaşanan tüm süreci Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de adım adım takip ediyor.

GÜVEN KARDEŞLER EVLERİNE KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet uzmanları son olarak Konyaaltı Doyran Mahallesi'nde derme çatma bir barakada eşleri ile birlikte yaşam mücadelesi veren Mehmet Güven ve Fevzi Güven kardeşlere yardım elini uzattı. 72 yaşındaki Mehmet Güven eşi 68 yaşındaki Arife Güven ile 77 yaşındaki Fevzi Güven ve 69 yaşındaki Emine Güven çiftini ziyaret eden uzmanlar her iki ailenin de aynı barakada, zor şartlar altında ve sağlıksız koşullarda yaşamlarını sürdürdüğünü tespit etti. Güven kardeşlerin durumundan haberden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel her iki aileye ayrı ayrı ev gönderilmesini istedi. Kışın yağmur ve soğukla, yazın da sıcağıyla güçlükle yaşayan Güven kardeşlere, kullanımlarına uygun, iki odalı, tuvaleti ve banyosu olan konteynır evler teslim edildi.

ARTIK RAHAT EDECEĞİZ

7 yıldır barakada yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Mehmet-Arife Güven çifti "Daha önce evim mahalle içerisindeydi. Hayvancılıkla uğraşıyordum. Ancak evimin olduğu alan hayvancılık yapmaya uygun değildi. O yüzden mahalle dışında kalan buraya yerleştim. Yaklaşık 7 senedir barakada yaşamımızı sürdürüyoruz. Ancak kış aylarında barakada yaşamak çok zor oluyordu. Evimiz akıyordu. Kışın ayrı, yazın ayrı bir çilesi var. Ama hep şükür ettik. Yeni evimizin gelmesinden çok mutluyum. Yeni evimizde bu sıkıntıları yaşamayacağız. Bizi ev sahibi yapan herkesten Allah razı olsun. Şu üç günlük dünyada eşimle beraber rahat edeceğiz. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TÜREL'E TEŞEKKÜR

Eşi Emine Güven ile birlikte, bir bahçe içerisindeki barakada yıllardır yaşamlarını sürdürdüklerini anlatan Fevzi Güven "Yeni evim geldiği için çok sevinçliyim. Yıllardır Doyran'ın yaylalarında çobanlık yaptım. Sürekli yaşadığım düzenli bir evim yoktu. Son bir yıldır yeğenimin bahçesine bir baraka yaptım. Zor şartlar altında karı-koca yaşayıp gidiyoruz. Şartların kısıtlı olmasından dolayı eşim çoğu ev işlerini yapamıyor. Naylon bir barakada yaşamak hiç kolay değil. Çok zorluğu var. Kışın yağmuru çamuru var, yazın sıcağı var. Tuvaleti, banyosu ayrı bir sorun. Ama şimdi yeni evimizde bu sorunları yaşamayacağız. Bu evi bizlere hediye edenlere, bizi ev sahibi yapanlara çok teşekkür ediyorum. Allah, devletimizden, Büyükşehir Belediyemizden razı olsun. Menderes Başkanımız bizi ev sahibi yaptı yüzümüzü güldürdü. Allah da onu güldürsün hep mutlu etsin" şeklinde duygularını dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Mehmet Güven Konyaaltı Doyran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title