Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Muratpaşa Belediyesi Konuksever Mahallesi'nde yapılması planlanan alış veriş merkezi için alanının konut alanından ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili imar planına yapılan itirazlar oy çokluğu...

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında, Muratpaşa Belediyesi Konuksever Mahallesi'nde yapılması planlanan alış veriş merkezi için, alanının konut alanından ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili imar planına yapılan itirazlar oy çokluğuyla kabul edilmedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında, Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve meclis üyeleri katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Toplantı Salonu'nun adının Hüsnü Karakaş olarak değiştirilmesinin kabul edildiği toplantıda, imarla ilgili maddeler görüşüldü.

Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi'nde bulunan konut alanının, ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunu raporunun görüşülmesi sırasında söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, söz konusu 1/5000'lik planın dayanağı olan  1/25000'lik imar planında, 3 bin metrekareden büyük alışveriş merkezlerine izin verilmeyecek diye karar alındığın hatırlattı.

Alınan karara rağmen, 150 bin metrekarelik alış veriş merkezine onay verileceğini ifade eden eden Evcilmen, "Burada bir kamu yararı yok, sermaye yararı var. Belediyecilik tarihinin cinayeti işleniyor" diye konuştu.

Evcilmenin konuşmasının ardından kabul oyu kullanmak istediğini açıklayan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım kararını değiştirerek red oyu kullanacağını belirtti.

Yapılan oylamada, ilgili komisyonun itirazlarının reddedilmesi yönündeki kararı 11 ret oyuna karşılık 12 kabul oyu ile olduğu gibi kabul edildi. Oylamada, 4 meclis üyesi de çekimser oy kullandı.

-"Yanlış bir karar alınmıştır"

Evcilmen, toplantı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 150 bin metrekarelik toplam inşaat alanına sahip bir alanın, kişilere takdim edildiğini iddia ederek, bunda kamu yararı olmadığını ve kent kimliğiyle doğrudan ilgili olmadığını savundu.

Antalya'nın en büyük alış veriş merkezinin, toplam inşaat alanının 30 bin metrekare olduğunu aktaran Evcilmen, "Şu anda verilen hak 150 bin metre karedir. Böylesine büyük bir rantı, Antalya'nın göbeğinde sayılabilecek bir noktada, bir fona, kişiler veya sermayeye vermek, başka bir anlamı da beraberinde getirir. Bunu anlatmaya çalıştım. Ama olay budur. Yanlış bir karar alınmıştır" dedi.

Evcilmen, alınan kararı yargıya taşıyacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Evcilmen Mustafa Akaydın İsa Yıldırım Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title