Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ALANYA'da yaşayan Polonyalılar tarafından 2009 yılında kurulan Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği'nin bürosu açıldı.

Foto: Ecstacy - sanıkların arşiv fotosu

===

Polonyalılar dernek bürosu açtı

ALANYA'da yaşayan Polonyalılar tarafından 2009 yılında kurulan Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği'nin bürosu açıldı. Kokteyle başlayan açılışa Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul, Antalya Polonya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ve yaklaşık 50 yerleşik Polonyalı katıldı.

Polonya'dan gelen 'Polonez' adlı dans grubunun gösterisinin ardından konuşan Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul, Alanya'ya geldiğinde kendisini evinde hissettiğini söyledi. Dernek üyelerinin de kendisini evlerinde hissedeceğine inandığını belirten Kargul, "Polonyalılar anneler gününü bu pazar kutlayacak. Bu vesileyle tüm annelerin gününü kutluyorum" dedi.

Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Anna Gök ise, "3 yıl önce kurulan derneğimizin 40 üyesi var. Alanya'da ikamet eden 83 Polonyalı var ancak ikametgahı olmayanlar derneğimize üye olamıyor. Alanya'ya yerleştikten sonra evlenip Türk olanlarla birlikte burada yaklaşık 150 Polonyalı yaşıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Anna Gök, dernek bürosunun açılmasında katkıda bulunan Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul ve Antalya Polonya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır'a birer teşekkür belgesi verdi. Kurdele kesimi sırasında ise Emniyet Müdürü Erkan Dur ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu'na birer fes giydirildi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

===

Kadro polislere çevik kuvvet eğitimi

BURDUR Emniyet Müdürlüğü, büro memuru olarak çalışan polis memurlarına çevik kuvvet eğitimi veriyor. Burdur Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından Kışla Stadı'nda Çevik Kuvvet dışındaki birimlerde görev yapan polislere "Toplumsal olaylarda müdahale esasları" konusunda bilgi veriliyor. Eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra polislere toplumsal olaylara müdahale şekilleri uygulamalı olarak da gösterildi. Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, eğitimin amacını toplumsal olaylara müdahale biçimlerinin öğretilmesi olarak açıkladı.

Polat "Diğer şubelerde görev yapan arkadaşlarımız Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde toplumsal olaylara müdahale konusunda eğitime tabi tutuluyor" dedi. Polat toplumsal olaylarda polisin yeterli kuvvetle yerinde ve zamanında müdahale ederek vatandaşın üzücü bir durumla karşılaşmamasının önemine dikkati çekti. Burdur Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yücel Şahin de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde Burdur ve ilçelerinde trafik, asayiş ve karakollar başta olmak üzere bürolarda görev yapan 117 polise Toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildiğini belirtti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Eğitimden, Emniyet Müdürü Polat polislerle

===

Gözaltına alınan 29 öğrenci serbest bırakıldı

BURDUR'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri arasında çıkan kavgada gözaltına alınan 29 öğrenci Emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 7. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen Turgay Başyayla konserinin son anlarında bilinmeyen bir sebeple başlayan kavga ertesi gün Zeynep Dizdar konserinden sonra sürdü. Kavgada bir öğrencinin ayağı kırıldı, bir öğrencinin de kolu çatladı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olaylar sırasında gözaltına aldığı 29 öğrenci Burdur Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık muayenelerinin ardından serbest bırakıldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Hastane önünde

===

Kaş'ta müzecilik toplantısı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Müzecilik Haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıda, tarihi eserler ve müzecilik anlatıldı. Toplantıya Kaş Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Turizm Müdürü Mustafa aydın, Özel İdare Müdürü Ahmet Korkut, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya konuşmacı olarak Antalya Müzesi'nden Arkeolog Süleyman Atalay katıldı.

Atalay, konuşmanın birinci bölümünde antik kazılar, tarihi eser kaçakçılığı ve müzecilik konularını anlattı. Atalay, antik kazıların, toprak altında yatan tarihi gün ışığına çıkardığına işaret ederek, gün ışığına çıkan tarihin de turizmin gelişmesinin yolunu açtığını vurguladı. Kaçak kazıların ise tarihe zarar verdiğinin altını çizen Atalay, "Kaçak kazıya karşı duyarlı olmalıyız. Tarihi eser bulanlar üç gün içinde köyde muhtara, ilçelerde mülki amire veya en yakın müze müdürlüğüne haber vermek zorunda" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Sera atıklarını bertaraf paneli

KAŞ Kaymakamlığı'nca 'Sera Atıklarını Bertarafı' konulu paneli düzenlendi. Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki panele konuşmacı olarak Mis-Ak Şirketi Proje Sorumlusu İbrahim Sakınmaz katıldı. Paneli Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Ova Belediye Başkanı Tevfik Taner, Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz seracılık yapılan köylerin muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar izledi. Proje Sorumlusu Sakınmaz Antalya genelinde yılda 10 milyon ton sera atığı üretildiğini, bu atıkların 350-400 bin tonunun Kaş'ın Kalkan, Ova, Kınık, Yeşilköy beldeleri ve yöresindeki köylerden çıktığını anlattı.

Sera atıklarının aslında 'servet' olduğunu vurgulayan Sakınmaz, "Biz bu serveti değerlendiremiyoruz. Değerlendiremediğimiz gibi, bu bize sorun olarak dönüyor. Doğaya bırakıp, doğayı kirletiyoruz. Seralarımıza hastalık olarak dönüyor. Yakıyoruz, havayı kirleterek karbondioksit soluyarak kendi kendimizi hasta ediyoruz" dedi. Şirket olarak Kınık Beldesi yakınlarında bir tesis kuracaklarını anlatan Sakınmaz, bu tesiste Kalkan ve Fethiye bölgesinin bir bölümünün sera atıklarını gübreye, elektriğe ve biyogaza dönüştüreceklerini açıkladı.

Tesisten elde edilecek sıcak suyun da tesis çevresindeki evlere verileceğine işaret eden Sakınmaz, şu bilgileri verdi: "Planlama aşamasındayız. Ancak bu projenin gerçekleşmesi için, sera üreticisinin sosyal ve çevre bilincinin gelişmesi gerekir. Eğer bu proje gerçekleşirse, yöre ekonomisine ve doğaya büyük katkı sağlayacak. Bu tesiste elde edilecek gübre verimi bire 25'e çıkaracaktır. Bu tesiste 28 günde atıklar gübreye dönüşecektir. Eğer bu tesisi gerçekleştirebilirsek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız."

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

'Köyüme Dokunma Projesi'ne Fethiye'den destek

FETHİYE Belediyesi, İzmir'in Seferihisar Belediyesi'nin 'Köy yoksa geleceğimiz de yok' sloganıyla başlattığı 'Köyüme Dokunma Projesi'ne destek olmak için Fethiye'de stant açtı. Fethiye Muhtarlar Derneği binası önünde açılan standa gelip 'Köy yoksa geleceğimiz de yok' manifestosuna imza atan vatandaşlar Büyükşehir Yasası'yla 16 bin köyün mahalleye dönüştürülmesini durdurmak için Seferihisar Belediyesi'nce başlatılan Köyüme Dokunma Projesi'ne destek verdi. Toplanan imzaların yürütmenin durdurulması için İçişleri Bakanlığı'na gönderileceği kaydedildi.

Manifestoya imza attıktan sonra projeye ilişkin bilgi veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Büyükşehir Yasasıyla köylerimiz artık mahalle oldu. Belde belediye başkanlarımın hepsinde hüzün var. Büyükşehir yasasının özellikle Fethiye'mize getirecek en ufak bir getirisi yoktu. Bunu da her türlü platformda konuşmaya hazırım" dedi. Herkesin safını belli etmeye davet eden Saatcı "Köy kültürümüzdür, kültürümüz elden giderse, her şeyimiz gider. Köylerimizin mahalle olmaması için tepkimizi ortaya koymalıyız" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: İmza standından

===

Öğrencilerin can güvenliği için kaldırım

FETHİYE'nin Çiftlik Beldesi'nden Kargı Köyü'ne uzanan Atatürk Bulvarı'nda hızla seyreden araçların, yayaların can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle kaldırım çalışması başlatıldı. Çiftlik Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 3 kilometrelik yolun iki yakasına kaldırım inşa ediliyor. Kaldırımların tamamlanmasıyla köy sakinlerinin yanı sıra her gün bulvar üzerinden yaya olarak yolculuk eden Kargı Şehit Refik Cesur İlkokulu öğrencilerinin de güvenli şekilde ulaşımı sağlanacak.

Geçmişte Fethiye-Muğla yolu olarak kullanılan bulvar üzerindeki çalışmaların Haziran ayı başına kadar tamamlanması planlanıyor. Halkın can güvenliğini her şeyin üzerinde tuttuklarını anlatan Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, "Beldemize en iyi şekilde hizmet ederken, köylerimize de imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunuyoruz. Kargı Köyü'nde bulunan vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin can güvenliği için bu çalışmayı başlattık. Bundan böyle vatandaşlarımız bulvar üzerinde güvenli şekilde seyahat edebilecek" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Çalışmalardan genel ve detay - Halil Doğan

===

'Başbakan Taksim'e AVM yaparken helal, bize haram'

FETHİYE Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye'de yapımına başlanan Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesine yönelik Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan'ın eleştirilerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Projesi'ne ilişkin sözleriyle cevap verdi. Behçet Saatcı ile Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Taşyaka Mahallesi ve Otogar yanındaki eski hal arazisi üzerinde yapımına başlanan AVYM projesi nedeniyle karşı karşıya geldi.

Mustafa Ali Türkan geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda önümüzdeki yıl seçimlere gidileceğini hatırlatarak, Fethiye halkının ortak malı olan bir araziyi, 30 yıllığına bir firmaya ihale etmenin kabul edilemez olduğunu söylemişti. AVYM'nin yapıldığı yerin yanlış olduğunu belirten Türkan, bu yönetim anlayışının bertaraf edilmesi için yerel seçimlerde Ak Parti'ye destek istemişti.Mustafa Ali Türkan'a, Behçet Saatcı'nın cevabı gecikmedi.

Fethiye Muhtarlar Derneği'nin yenilenen hizmet binası açılışında konuyu tekrar gündeme getiren Saatcı, İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Topçu Kışlası'na Alışveriş Merkezi yapılması konusunda Başbakan Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı. Saatcı şöyle konuştu: "Taksimi bilenleriniz, en azından duyanlarımız vardır. Taksim'e 1800'lü yılların başında yapılan Topçu Kışlası'nı bilen de var. En yetkili ağızdan Sayın Başbakanımız, 'Ben taksimin ortasındaki topçu kışlasına tekrar topçu kışlası yaptıracak değilim, oraya rezidans ve Alışveriş Merkezi yaptıracağım' dedi."

Kendisinin de dört yıldır Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni hayata geçirmek için uğraştığının altını çizen Behçet Saatcı, "Mustafa Ali Türkan senin başbakanın Alışveriş Merkezi'ni Taksim'in ortasına dikerken helal oluyor da, Behçet Saatcı'nın toptancı haline yapacağı haram oluyorsa, burada bir sıkıntı var demektir. Sana helal olan, bize haram olmaz. Sana helal ise, bana da helaldir. Bunu da böyle noktalayalım" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Behçet Saatcı, Mustafa Ali Türkan ve proje

===

Yaban domuzlarıyla avcı turistler mücadele edecek

FETHİYE'de sayılarındaki hızlı artışın ardından çiftçilerin baş belası haline gelen, tarım arazine zarar verip, yerleşim alanlarına kadar giren yaban domuzları av turizmi kapsamında avlanacak. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İzzet Bolatkan'ı ziyaret etti. Yüzde 68'i ormanlarla kaplı Muğla'daki doğal yaşamla ilgili karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Türkan, Fethiyeli çiftçilerin kabusu haline gelen yaban domuzları için av turizmini dile getirdi.

Türkan, son yıllarda pek çok çiftçinin ürününü yaban domuzlarından koruyabilmek adına uğraş verdiğini, sayıları her geçen yıl artan yaban domuzlarının sürüler halinde tarlaları işgal ettiğini, zaman zaman da yerleşim alanlarına girdiğini aktardı. Başkan Türkan'ın domuz avı turizmiyle ilgili talebini olumlu karşılayan Bolatkıran, Almanya, Avusturya ve İtalya'dan av turizmi için yoğun bir başvuru olduğunu söyledi. Bolatkıran, "Halen Ula'da av yapan turistleri, bundan sonra Fethiye'ye yönlendirerek çiftçimizin sıkıntısını mümkün olduğu kadar gidermiş oluruz" dedi.

ÇİFTÇİLER KAZANÇLI ÇIKACAK

Öneri uygulamaya konulduğu takdirde Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün av turizmi ile ilgili belirlediği esaslar doğrultusunda, Merkez Av Komisyonu'nca belirlenen fiyat tarifesine göre günlük ücretlerini ödeyen turistler, kendileri için belirlenen sınırlarda ev yapabilecek. Avcılar her bir domuz için diş uzunluğu baz alınarak belirlenen tarifeyle köy tüzel kişiliklerine de ciddi oranda döviz bırakacak. Turizm maksatlı diğer harcamalarında eklenmesiyle yaban domuzlarından büyük zarar gören çiftçiler kazançlı çıkacak.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Gazipaşa'da İpekböceği Koza Hasadı Başladı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde ipek böceği yaş koza hasadı başladı. Ilıca Köyü'nde üreticiler yaklaşık 45 günlük gelişme evrelerini tamamlayan ipekböceği yaş koza hasadına başlarken, Mayıs yağmurlarının kozaları olumsuz etkilediğinden dert yandı. Alanya Koza Birlik Kooperatifi Müdürü Muzaffer Durusoy, kooperatif tarafından köylülere dağıtılan ipek böceği larvalarının kırk beş günlük sürenin ardından gelişimlerini tamamladığını ve hasadın başladığını belirtti.

Gazipaşa'da ipek böcekçiliğinin gün geçtikte geliştiğini ve yaygınlaştığını ifade eden Durusoy, ilçede 7 köyde ipek böceği üretimi yapıldığını, en fazla üretimin ise Ilıca Köyü'nde gerçekleştiğini kaydetti. Bu yıl Gazipaşa'da 5 ton koza rekoltesi beklediklerini belirten Durusoy, "Rekolte bu yıl daha düşük oldu. Mayıs yağmurları kozaların ölmesine yol açtı. Buna rağmen elde edilen kozaların kalitesi fena değil. Bu yıl yaş kozanın kilosunu 24.5 liradan alıyoruz. Hasadın ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

80 ailenin ipek böceği besleyip yaş koza ürettiği Ilıca Köyü'nde çocukluk yıllarından buyana koza üretimi yapan Mustafa Çetin, "Koza üretimi babamızdan devraldık. Ben 1976 yılından buyana kozacılık yapıyorum. Koza larvaları 16 Nisan'da geldi. Artık hasat yapıyoruz. Elde ettiğimiz gelirin büyük kısmını çocukların eğitimi, kalanını ev ihtiyaçlarına harcıyoruz. Fiyatlardan da memnunuz" dedi. 40 yıldır koza üretimi yapan Zeynep Kaplan ise koza yetiştiriciliği sayesinde çocuklarını büyüttüğünü ve okuttuğunu söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: İpek kozası resimler

===

İbradı'da kan bağışına yoğun ilgi

ANTALYA Kızılay Kan Merkezi tarafından her 3 ayda gerçekleştirilen Kan Toplama Kampanyalarına İbradı halkı yoğun ilgi gösteriyor. İbradılıların yanı sıra İbradı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İbradı Jandarma Karakolu personelinin de katıldığı Kan Bağış Kampanyası'nda 50 ünite kan toplandı. İbradı İlçe Merkezinde düzenlenen Kan Bağış Kampanyasında Antalya Kızılay Kan Merkezinden Dr. Adem Sönmez ile 2 hemşire ve 2 teknisyen görev aldı.

İbradı'da her 3 ayda bir Kan Bağış Kampanyası düzenlediklerini belirten Dr Adem Sönmez 'Kan sağlık sektörümüzde kimyasal olarak yapılandıramadığımız en temel ihtiyaçlardan biri. İbradı halkının kan toplama kampanyalarımıza ilgisi bizleri çok mutlu etti. Burada bulunduğumuz süre içerisinde 50 ünite kan topladık. Bazı vatandaşlarımız çeşitli sebeplerden dolayı kan alımına uygun olmadıkları için bağış yapamadı. Vatandaşlarımızı gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutluyorum" dedi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Müdür pişirdi, öğretmenler yedi

KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılsonu okul öncesi etkinlikleri çerçevesinde anaokulu ve anasınıfı öğretmenlerine mangal partisi verildi. Etkinlikte Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve Şube Müdürü İsmail Uğurlu, mangalın başına geçerek ızgara başında pişirerek öğretmenlere ikram etti.

Barajaltı piknik alanında okul öncesi etkinlikleri sonrası tüm anaokulu ve ana sınıfı öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen mangal şenliğinde mangalın başına geçen Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve Şube Müdürü İsmail Uğurlu, mangalın başına geçerek bu işin ustası olduklarını gösterdi ve pişirdiği köfteleri öğretmenlere ikram etti.

Mangal ziyafetinin ardından kömür ateşinde demlenen çaylarını yudumlayan öğretmenler, günün stresini attı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, "Yoğun bir okul öncesi etkinliğinin ardından Milli Eğitim olarak öğretmenlerimize mangal ziyafeti düzenledik. Öğretmenlerimizin yoğun ve yorucu gününü mangal keyfi yaparak attık" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Piknikten - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Behçet Saatcı Antalya Fethiye Koza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title