Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 16.Uluslararası Gençlik Şenliği başladı.13-17 Mayıs tarihleri arasındaki şenlik kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlenecek.'Yedi Kıta Tek Harita Rota Akdeniz' sloganıyla yurt içi ve yurt dışından çok sayıda...

Foto: Kerem Zabun fotosu

===

Akdeniz Gençlik

Şenliği başladı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 16. Uluslararası Gençlik Şenliği başladı. 13-17 Mayıs tarihleri arasındaki şenlik kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

'Yedi Kıta Tek Harita Rota Akdeniz' sloganıyla yurt içi ve yurt dışından çok sayıda üniversitenin katılımıyla organize edilen 16. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, şenlik alanının oluşturulması ile başladı. AÜ Kampüsü içerisinde bulunan şenlik alanında stantların kurulmasının ardından başlayan şenlikte, çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

ÜNLÜ İSİMLER KONSER VERECEK

Çeşitli dans gösterileri, atölye çalışmaları, panel ve konferanslar, sergi ve tiyatro gösterileriyle konserlerin düzenleneceği şenlik kapsamında, Gülşen, Nev, Sevgi Keskin, Zakkum, Ozan Çolakoğlu ve Yalın gibi tanınmış isimler sahne alacak.

ŞEHİR KORTEJİ SALI GÜNÜ

Şenlikte geleneksel hale getirilen 'Şehir Korteji' de 14 Mayıs günü gerçekleşecek. Yurt içi ve yurt dışı katılımcılar saat 16.00'da başlayacak kortej ile AÜ kampüsü, Cumhuriyet Meydanı, Kapalı Yol ve Milli Egemenlik Caddesi güzergahını izleyip tekrar kampüs içinde son bulacak şehir turu atacak.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

SGK'dan valiliğe ziyaret

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Selim Erol, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Valiliği ziyaret etti. Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu'nun makamında kabul ettiği Selim Erol ve beraberindeki heyet, SGK'nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. SGK'nın insan hayatında her an yer aldığını belirten Vali Cevheroğlu, "Bir insanın hayatını devam ettirmesi için hayatın her alanına giren bir kuruluş. Bu anlamlı ziyareti kabul etmekten mutluluk duyuyorum" dedi. Heyet daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, sosyal güvenlik hakkında bilgi verdi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Vali yardımcısı ile il müdürü

===

MOTO GP şampiyonu Kenan'ın filmi tanıtıldı

MOTO GP şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun hayatını anlatan belgesel, Antalya'da tanıtıldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi'nde yapılan gösterime çok sayıda gazeteci katıldı. Yönetmenliğini Cengiz Yıldız'ın yaptığı Red Bull sponsorluğunda çekilen 25 dakikalık film, İstanbul'daki galanın ardından ilk kez Antalya'da gösterildi.

Filmde 17 yaşında kariyerinin zirvesine basamak basamak tırmanan Sofuoğlu'nun, başına gelen talihsiz olaylara rağmen yılmaması anlatıldı. Kenan Sofuoğlu'nun sponsoru oldukları en başarılı sporculardan biri olduğunu belirten Red Bull Akdeniz Pazarlama Müdürü Engin Akdemir, başarıya inanan tüm sporculara destek vermek istediklerini sözlerine ekledi. TSYD bünyesinde ilk defa bir gösterime ev sahipliği yaptıklarını belirten İl Temsilcisi İbrahim Okumamış ise gençlerin tüm spor dallarına yönelmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: İbrahim Okumamış ile Engin Akdemir fotosu

===

Turistlere 'pizza' kursu

ALANYA'da turistik tesislerde otel müşterileri için renkli aktiviteler düzenleniyor. Kargıcak Beldesi'nde yer alan Goldcity Turizm Kompleksi'nde kalan turistler için bu kez 'pizza kursu' düzenlendi. Tesisin 'Mini Club' bölümünde yapılan etkinlikte otelin animasyon ekibi, çocuklarla pizza yapımını eğlenceli bir şekilde gösterdi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik sonunda çocuklar hazırladıkları pizzaları animasyon ekibiyle birlikte yedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten fotolar

===

Alanya'da zincirleme kaza

ALANYA'da kimliği henüz belirlenemeyen ve makas atarak ilerleyen bir kadın sürücünün neden olduğu kazada, çevreyolu savaş alanına döndü. Kaza, dün saat 14.00 sıralarında çevreyolunda Alanya Adliyesi önünde meydana geldi. Plakası alınamayan ve sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen bir otomobil, görgü tanıklarının iddiasına göre 'makas atarak' ilerledi. Adliyenin önüne kadar gelen otomobil, şerit değiştirirken, Mehmet Tuncer'in kullandığı 07 HAU 29 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Çarpışmanın şiddetiyle kontrolden çıkan Mehmet Tuncer'in kullandığı otomobil aynı yönde ilerleyen Şengül Şenol'un kullandığı 07 HGK 66 plakalı otomobile çarptı. Şengül Şenol'un kullandığı otomobil refüje çıkarak tel bariyerleri ve trafik işaret levhalarını devirerek karşı şeritte durabildi.

Kazada şans eseri yaralanan olmazken, şoka giren Şengül Şenol, oğluyla birlikte bir süre refüjün çimlerine oturarak eşinin olay yerine gelmesini bekledi. Kazaya neden olan, otomobil sürücüsü ise olay yerinden kaçtı. Polis, son rakam grubu '06' olan otomobili yakalamak için çalışma başlattı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Olay yerinden fotolar

===

Trafik Haftası kutlandı

MANAVGAT'ta Trafik Haftası düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Hafta kapsamındaki tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene, Manavgat Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kolanlı, Belediye Başkan Vekili Hasan Şekerlisoy, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Şoförler Odası Başkanı Muammer Ünal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törendeki konuşmaların ardından yılın örnek sürücüsü seçilen Mustafa Demir ile hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşları bilgilendirici afiş, broşür ve el ilanlarının bulunduğu sergi açıldı. Ayrıca öğrencilerinin katılımıyla trafiğe saygı yürüyüşü gerçekleştirildi

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Etkinliklerden

===

Burdur'da kaza: 6 yaralı

BURDUR'da meydana gelen tarafik kazasında 6 kişi yaralandı. Karamanlı'dan Burdur'a seyreden Emrah Akkanat idaresindeki 69 AS 430 plakalı otomobil, Çallıca Köyü yakınlarında 58 yaşındaki Muhammet Bulut'un kullandığı 15 DZ 160 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Emrah Akkanat ile aracındaki Sami Fidan, Okan İnce, Celalettin Uz, Cafer Kuşçu ve diğer araç sürücüsü Muhammet Bulut çeşitli yerlerinden

yaralandı. Ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralıların tedavisi sürüyor.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kaza yerinden

===

Korkuteli'de kaza: 4 yaralı

KORKUTELİ'nde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Korkuteli'den Manay Köyü'ne seyreden 68 yaşındaki Muharrem Aktaç idaresindeki 07 RL 305 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu mıcıra kaptırarak takla attı. Kazada sürücü Muharrem Aktaç ile araçtaki eşi 68 yaşındaki Ümmühan Aktaç, torunları 17 yaşındaki Muharrem Aktaç ve 5 yaşındaki Nazlı Büşra Aktaç yaralandı. Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan Nazlı Büşra Aktaç, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Araçtan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title