Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Kepez İlçe Teşkilatı ile birlikte Kepez bölgesinde mahalle ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Enç ile İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan Yoldan, vatandaşlarla sohbet etti.

Foto: Basın toplantısından, toplu foto

===

Enç'ten vatandaş ziyareti

Kepez İlçe Teşkilatı ile birlikte Kepez bölgesinde mahalle ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Enç ile İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan Yoldan, vatandaşlarla sohbet etti. Antalya'nın en çok göç alan ilçesi olan Kepez'e büyük yatırımlar yapıldığını söyleyen Enç, "AK belediyeler seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmiştir, getirmeye de devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın vaatlerini yerine getirmediği gibi işçilerin alın teri olan maaşını bile ödemiyor. Boş vaatlerle insanları kandırdılar. Hizmet değil, sorun üretiyorlar" dedi.

HASTALARI ZİYARET ETTİ

Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Barçin ve yönetimi ile birlikte Muratpaşa bölgesinde ev, esnaf, hasta ve taksi duraklarını ziyaret eden Enç, hastalarla yakından ilgilendi. Vatandaşların taleplerini, ilgili yerleri arayarak kısa sürede çözmeye çalıştı. Bir milletvekilini evlerinde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen hastalar ve hasta yakınları ise sağlık alanındaki güzel çalışmalar için Enç'e ve partililere teşekkür etti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören bir hastayı ziyaret eden Enç, hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Galatasaray maçı için toplandılar

ALANYA İlçe Spor Güvenlik Kurulu, Alanya spor'un 6 Ocak Pazar günü Oba Stadı'nda Galatasaray ile oynayacağı özel maç için Kaymakam Erhan Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantıda Oba Stadı'nın gidiş ve geliş yollarında alınacak trafik önlemleri ile saha içi, turnikeler ve stat dışında alınacak güvenlik önlemleri konusunda görevlendirmeler yapıldı.

Karşılaşma öncesinde jandarma ve emniyet personeli ile 50 özel güvenlikçinin statta görevlendirilmesine karar verildi. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada aydınlatma sorunu yaşanmaması için stada ek bir jeneratör kurulacak. Galatasaray'ı en iyi şekilde konuk etmek için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Kaymakam Özdemir, "Güvenlik, ulaşım ve teknik altyapı konularında alınan önlemleri gözden geçirdik. Umarım sorunsuz bir karşılaşma olur" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı

===

Finike SYDV 1 yılda bin 328 kişiye ulaştı

FİNİKE Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılı bir yıllık dönemde bin 328 kişiye ulaşılarak nakdi ve çeşitli yardımlar yapıldı. Finike Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gonca Çetiner, ihtiyaç sahibi aile yardımı kapsamında 637 kişiye gıda ve çeşitli ihtiyaçlara yönelik 178 bin 450 TL nakdi yardım yapıldığını kaydetti. 165 kişiye bir sefere mahsus olmak üzere 75 bin 650 TL, eğitim ihtiyacına yönelik 352 kişiye 48 bin 500 TL nakdi yardım yapıldığını anımsatan Çetiner, "Eşi vefat etmiş kadınlara yardım programı çerçevesinde 174 kişiye 205 bin 500 lira olmak üzere 1 yılda bin 328 kişiye toplam 508 bin 100 TL yardım yapıldı" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Gonca Çetiner

===

Finike Belediye Başkanı hizmetleri ve yatırımları değerlendirdi

FİNİKE Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, 2012 yılı içinde yapılan hizmetler ve 2013 yılı yatırımları hakkında bilgi verdi. İlçe merkezine yapılan rutin hizmetlerin dışında köylere ve kamu kuruluşlarına sağladıkları katkıları anlatan Başkan Dülgeroğlu, arıtma, kapalı pazaryerini de 2013 yılında hizmete sokmayı hedeflediklerini kaydetti. Nail Dülgeroğlu, muhtarlardan gelen talepleri dikkate aldıklarını ve ihtiyaçlara imkanlar çerçevesinde destek verdiklerini söyledi.

KAMU KURUMLARINA DESTEK

Dülgeroğlu, "Arif Köyü'nde yapılan okulumuz yarıyıl tatilinden sonra hizmete girecek. Çevre köylerden birçok öğrencinin eğitim göreceği okul için imkanlarımız ölçüsünde 10 bin lira destek sağladık. Gökbük Köyü cami çevresine çocuk parkı ve çevre düzenlemesi yaptık. Ernez Köyü'nün cami yapımına maddi destek sağladık ve beton yol yapımı belediyemiz tarafından tamamlandı" dedi. Dülgeroğlu, güvenlik açısından önem taşıyan MOBESE'nin kurulmasına 50 bin TL yardım yaparak en büyük katkıyı sağladıklarını dile getirdi.

Başkan Dülgeroğlu, "Hükümet konağının tadilatı için 45 bin TL, birçok hastanın Antalya'ya gitmek zorunda kaldığı, sinir ve kas hastalıklarının teşhisinde kullanılan EMG cihazının hastaneye kazandırılması için 15 bin TL yardımda bulunduk. Ayrıca diğer kamu kuruluşlarına ihtiyaçları doğrultusunda 22 bin TL olmak üzere toplamda 132 bin TL maddi destek sağladık" diye konuştu.

ARITMA 2013TE HİZMETE GİRECEK

2013 yılı yatırım planlarlarından da söz eden Başkan Dülgeroğlu, Eylül ayına kadar proje maliyeti 8 milyon TL olan ve 27 bin 250 metrekarelik alana yapılacak son teknoloji kokusuz mebran sistemli arıtmayı bitirerek hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti. Ülke genelinde az sayıdaki borçsuz belediyelerden biri olduklarına işaret eden Dülgeroğlu, kanalizasyon şebeke altyapı çalışmalarının belediye imkanlarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu çalışmaların yüzde 80'nini kapsayan 7 milyon 194 bin TL'nin 1 milyon 750 bin TL'lik kısmının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın desteğiyle gerçekleştiğine işaret eden Dülgeroğlu, "Şimdiki hedefimiz, 2013 yılının Eylül ayına kadar 8 milyon TL'ye mal olacak, 27 bin 250 metrekarelik alana son teknoloji olan kokusuz mebran sistemli arıtmamızı bitirerek halkımızın hizmetine sunmaktır" dedi.

KAPALI PAZAR YERİ İNŞAATI

Finike Belediyesi bütçesinin büyük bir kısmının kanalizasyon çalışmalarına aktarılması nedeniyle kapalı pazaryeri inşaatının geciktiğini anlatan Dülgeroğlu, kapalı pazaryeri inşaatına kısa sürede başlayarak yıl sonuna kadar bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Dülgeroğlu, 3 milyon 400 bin TL'ye mal olacak pazaryerinin 2 katlı olacağını ve 500'e yakın pazarcı esnafının yararlanacağını anlattı.

Dülgeroğlu spor salonu yanında inşa edilecek ve bedeli 2 milyon TL olan belediye tüzel kişiliğine ait arsanın adliye yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsis edildiğine değinerek, "2013 yılı içinde hizmete geçmesi şartıyla yeni adalet sarayı yapımı için Adalet Bakanlığı'na hiçbir ücret talep etmeden arsa verdik. Yeni adliye binası ile kapalı pazaryeri ve iş merkezimiz ayrı bir değer kazanacak" diye konuştu.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Nail Dülgeroğlu

===

HSYK üyeleri Burdur Adliyesi'ni ziyaret etti

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Burdur Adliyesi'ni ziyaret ederek Burdur merkez ve ilçelerdeki adliyelerde görev yapan hakim ve savcılarla görüştü. HSYK 1. Daire Üyesi Teoman Gökçe, 2. Daire Üyesi Hüseyin Serter ve 3. Daire Üyesi Ahmet Kaya Burdur Adliyesi'ni ziyaret etti. HSYK üyelerinden oluşan heyeti Burdur Adliyesi girişinde Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz ve Burdur Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Arif Gümüşsoy karşıladı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım'ın da hazır bulunduğu ziyarette HSYK üyeleri ile Burdur ve ilçe adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılar ildeki bir otelde bir araya geldi. Otelin toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret sohbet havasında geçti. HSYK üyeleri Teoman Gökçe, Hüseyin Serter ve Ahmet Kaya dairelerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. HSYK 2. Daire Üyesi Hüseyin Serter, 2 yıl önce ülke genelinde çalışan hakim ve savcıların seçimi ile göreve geldiklerini belirterek, bu süreç zarfında birçok yeniliğe imza atıldığını bildirdi.

Yapılan çalışmaların sonucunu görmek ve varsa başka talepleri almak üzere illeri gezerek suyun başında olan hakim ve savcılarla görüştüklerini dile getiren Serter, "2 yıllık görev süremiz içinde birçok eğitim semineri düzenledik. Bu seminerlerimize 9 binden fazla hakim ve savcı katıldı. Seminerlerde ortak aklı ön plana çıkartıyoruz. Seminerlerde ve diğer zamanlarda ulaşılabilir ve şeffaf olmaya çalışıyoruz. Ankara'ya bizimle görüşmek için gelen hakim ve savcı arkadaşımızı bu amacına ulaşmadan geri göndermemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizle de Ankara'ya gelemeyen meslektaşlarımızla buluşuyoruz. Sıkıntıları yerinde tespit edip, birlikte çözüm arayışında bulunuyoruz" diye konuştu.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz de, Burdur merkez ve ilçe adliyelerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Burdur'a yeni adliye binasının temelinin 2013 yılında atılacağını aktaran Açıkgöz, en geç 2014 yılı sonuna kadar Burdur'un yeni ve modern bir Adliye Sarayı'na kavuşacağının altını çizdi. Bucak ilçesine yeni yapılan Adliye binasının önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını anlatan Açıkgöz, Yeşilova, Gölhisar ve Tefenni ilçelerine yeni adliye binası yapımı için arsa tahsis çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Öğretmenlerden serbest kıyafet eylemi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler okullarda serbest kıyafet eylemi yaptılar. Öğretmenler, dersleri aksatmadan bir günlüğüne okullara serbest kıyafetle geldiler. Derslere de serbest kıyafetle girdi. Eyleme yaklaşık 110 kişi katıldı. Eğitim-Bir-Sen Demre Temsilcisi Ali Kıtır, Eğitim-Bir-Sen olarak verdikleri özgürlüklerle ilgili mücadelenin, Ergün yeni kazanımlarla güç bulduğunu söyledi.

Öğrenciler ve öğretmen adayları için kıyafet yönetmeliğinin değiştiğini anımsatan Kıtır, "Kıyafet öğrenciye serbest, stajer öğretmene serbest ama çalışan öğretmene yasak. Bu durumun değişmesini istiyoruz. Öğrencilerle ilgili olarak da yeni kılık kıyafet yönetmenliğindeki defoların giderilmesini istiyoruz. Çalışanlar için de defosuz, yeni bir kılık kıyafet yönetmenliği istiyoruz. Yeni yıl bir başlangıç olsun. Kamudaki kılık kıyafet dayatması son bulsun" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Eyleme katılan öğretmenler

===

Kaymakamı Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya çalışmaları inceledi

KUMLUCA Kaymakamı Salih Işık ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren Atıksu Arıtma Tesisini, yapımı devam eden Biyogaz ve Kompost Tesisi ile Kum Mahallesindeki Kültür Evi'ni, Sarıkavak Mahallesi kanalizasyon şebeke hattı çalışmasını ve Temel Eğitim Mahallesindeki kaldırım çalışmalarını inceleyerek bilgi aldılar.

BİYOGAZ VE KOMPOST TESİSİ

Seracılığın başkenti Kumluca'nın sera atıkları sorununa çözüm üretecek ve aynı zamanda atıklardan elde edilen biyogaz ile milli servete katkı sağlayacak Biyogaz ve Kompost Tesisini inceleyen Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya betonlama çalışması tamamlanmak üzere olan alanda incelemede bulundu. Çetinkaya, betonlama çalışmasının yüzde 90 oranında tamamlandığını kısa süre sonra sera atıklarını bu alana döküleceğini söyledi.

KUM MAHALLESİNE KÜLTÜR EVİ

Çetinkaya, Kumluca Belediyesi, Kum Mahallesi Muhtarlığı ve hayırsever vatandaşların ortaklaşa işbirliğiyle Kum Mahallesine bir Kültür Evi yapıldığını bildirdi. Çetinkaya, iki katlı olan Kültür Evi'nde muhtarlık ofisiyle, kültürel ve sosyal birçok faaliyetin yapılacağını söyledi. Çetinkaya 2012'de Kum Mahallesi, Sarıkavak Mahallesi ve Hasan Ağa Köyü'nde toplam 6 bin metre kanalizasyon şebeke hattı yaptıklarını kaydetti.

KALDIRIM ÇALIŞMASI

Temel Eğitim Mahallesinde Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan kaldırım çalışmasını inceleyen Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya, belediye ekipleriyle burada bir süre sohbet etti.

Kaymakam Işık, Kumluca'da şehir merkezinin dışında kalan Temel Eğitim Mahallesi'nde yoğun olan eğitim kurumlarının yansıra, yeni yapılan Adalet Sarayı ile birlikte bölgenin kamusal tirajının arttığını söyledi. Işık, "Kamu yerleşkelerinin yoğunlaştığı bu bölgede halkın ortak kullanım alanları olan kaldırımların yapılamasını yerinde buluyorum" diye konuştu.

BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ

Başkan Çetinkaya, belediye tarafından işletmesi yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nde Kaymakam Işık'a bilgi verdi. Çetinkaya, işlettikleri arıtma tesisin Antalya bölgesindeki en başarılı sonuç alınan tesislerden birisi olduğunu ve tesisin ikinci kademesinin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde müteahhit firmadan teslim alınarak geçici kabulünün yapılacağını söyledi. Çetinkaya, tesiste arıtılmış atık suyun bir bardağa koyulmuş numunesini Kaymakam Işık'a gösterdi. Arıtılmış atık suyun berraklığına dikkati çeken Çetinkaya, atık suyun deşarj edildiği Akmaz Deresi'ndeki sudan daha temiz olduğunu söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: İncelemelerden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Nail Dülgeroğlu Antalya Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title