Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Kadir Dursun tek, panelden fotolar.

Foto: Kadir Dursun tek, panelden fotolar.

---KUTU---

BİGCHEFF'İ YARATTI

Panelin konuşmacıların Gamze Cizreli ise 1991'de 3 bin 600 lira maaşla çalışırken işini bırakıp cafe & restoran işine girdiğini ve 2006'da iki çocuğu ve ceketini alıp sıfır sermaye ile eşinden ayrıldığını anlattı. Tecrübesiyle hazırladığı fizibilite ile teminatı bile yokken 600 bin liralık banka kredisi ile Bigcheff'i kurduğunu belirten Cizreli, bugün 14 şube ve 100 milyon liranın üzerinde bir şirket değerine sahip olduğunu söyledi. Yeme- içme sektörünün Newyork'ta 21 milyar dolar, 4 milyonluk Barcelona'da bile 11 milyar dolar iken Türkiye'de 6.5 milyar dolar olduğundan bahseden Cizreli, Türkiye'de gastronominin çok daha büyümesi gerektiğine işaret etti. Cizre,i en büyük hedefinin Newyork'ta Bigcheff açmak olduğunu kaydetti.

===

Kurum müdürleriyle yılın son toplantısı

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, il idare şube başkanlarıyla yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Vali Altıparmak'ın geleneksel hale getirdiği, Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir'in ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya, vali yardımcıları Recep Yüksel, Mehmet Kurdoğlu, Halil Serdar Cevheroğlu, Ali Nazım Balcıoğlu, Turan Eren, Hakkı Loğoğlu, Gülihsan Yiğit ile birim amirleri ve yetkilileri katıldı.

Bu toplantıların özel bir konusu olmadığını belirten Altıparmak, talepleri dile getirerek kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak ve kentte göreve yeni başlayan birim amirleri ile tanışmak üzere bir araya geldiklerini kaydetti. Geçen sürede gündemin ve yasaların süratle değiştiğini kaydeden Vali Altıparmak, son dönemdeki en büyük yasal değişikliğin ise Büyükşehir Kanunu olduğunu dile getirdi. Altıparmak, bu yasayla birlikte birçok kurumun da yeniden dizayn edilmesi gerektiğini aktardı.

Koordinasyon noktasında bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Vali Altıparmak, birim amirlerinden bu durumun alt kademelere daha iyi yansıtılmasını isteyerek, "Çözüm odaklı yaklaşımınızın alt kademelere mutlaka çok iyi sirayet etmesi lazım. Etmediği zaman bütün gayretiniz, emeğiniz boşa gidiyor. Birebir herkesin yerine geçtiğiniz zaman iş yapamazsınız. Bir işi bizzat kendiniz yapmak yerine bu işi kim iyi yapar arayışı içinde olmanız lazım" diye konuştu.

Ülkemizin hala iş kurabilme, iş yapabilme endeksi açısından geri sıralarda olduğunu söyleyen Altıparmak, "Onun için mümkün mertebe gelen talepleri çok hızlı şekilde olumlu- olumsuz yanıtlayın. Burada sürecin hızlanması önemli. Makulü, kendi içinizde istişare etmektir. Orada çözüm bulamıyorsanız getirip bizimle istişare etmeniz. Burada da üretemiyorsak açarız müsteşarla, bakan bey ile görüşürüz, orayla çözeriz. Ama işin beklememesi esastır" ifadelerine yer verdi.

Maden arama ruhsatlarına ilişkin olarak ilgili her kurumun işin sahibi gibi davranmasını isteyen Vali Altıparmak, "Gerekiyorsa diğer kurumlarla ilişkiye geçip, teslim etmeyelim. O bizi dava etsin. Çünkü açıldıktan sonra deneme üretimine başladığı zaman dahi, orayı düzeltme şansınız kalmıyor, Antalya turizminin, görselliğinin rahatsız olacağı yerlere mümkün mertebe engel olmamız lazım" dedi.

Bunun yanında Antalya'da ciddi bir inşaat faaliyeti olduğunu da belirten Vali Altıparmak, bir koordinasyon toplantısıyla, en az zarar verecek bölgelerde taş ve kum ocaklarına izin verilmesinin kararlaştırılması gerektiğini ifade etti. Vali Altıparmak, İl Özel İdaresi'nin yıkılacak binasının yerine yapılacak binada orkestra, opera bale ve tiyatronun da yararlanacağı 500 kişilik bir salon yapmayı planladıklarını ifade etti.

Etiketin yasal bir zorunluluk olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, ilgili birim amirlerine özellikle turistik bölgelerdeki denetimlerin sıklaştırılması konusunda talimatlarını bildirdi. Ev sahibi Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir de başta bölünmüş yollar ve çevre yolları olmak üzere çalışmaları hakkında bilgi vererek, faaliyet alanlarında 2023 yılı sonu itibariyle 570 kilometre otoyolunun tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Akaydın: Antalya'nın kazancı İstanbul'a gidiyor

Antalyalı rehberlerle kahvaltıda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Antalya'nın kazancı İstanbul'a gidiyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek" dedi.

Antalya Rehberler Odası (ARO) Kafesi'ndeki toplantıda rehberlerin sorularını yanıtlayan Başkan Akaydın, turizmin sorunları ile görüş alışverişinde bulundu. Antalya'nın sorununun turizme yönelik cazibe merkezi olmayışından kaynaklandığına dikkat çeken Akaydın, turizmle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Dev akvaryumu açarak, Kaleiçi ve Müze'nin ardından kentimize 3'üncü bir cazibe merkezi kazandırdık. Caddelerimizi yeniden düzenleyerek güzelleştirdik. Müzeleri bir çekim merkezi olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla Yat Limanı'nda Oyuncak Müzesi açtık. Yakında bir de Soba Müzesi açacağız. Cumhuriyet Meydanı'nı yeniden düzenleyeceğiz."

"Tophane'den Yat Limanı'na asansör projemizdeki mülkiyet sorunlarını çözdük. Yakında ihalesine çıkacağız. Turistlere yönelik dijital ortamda MyAntalya uygulamasını hayata geçirdik. Kentimize yeni gelen birisi Antalya ile ilgili tüm bilgilere buradan ulaşabiliyor. Uygulamalarımız turizme katkı sağlıyor."

TURİZMDEN 1 KURUŞ GELİRİMİZ YOK

Büyükşehir Belediyesi'nin turizm için gerekli yol, cadde bakımı ve peyzajı, deniz temizliği, hava temizliği, toplu ulaşım, altyapı gibi yatırımları yaparken turizm girdisinden vergi yoluyla 1 kuruş gelir elde edemediğinin altını çizen Akaydın, Antalya'daki bir çok turizm firmasının vergisini İstanbul gibi büyük kentlere ödediği için Maliye Bakanlığı payından hak ettiği payı alamamasından da yakındı. Akaydın, "Antalya kazanıyor, Antalya'nın kazancı İstanbul'a gidiyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek" dedi.

ESNAFIN DİSİPLİNE EDİLMESİ GEREK

Rehberlerin, yatırımlara rağmen Kaleiçi'nin neden canlanamadığını sorması üzerine Akaydın şunları söyledi: "Kaleiçi'nde esnaf disipline olmadığı sürece sıkıntı bitmez. Esnafın Kaleiçi'ni kötü kullanımı ve turiste kötü muamelesi nedeniyle Kaleiçi yıllar içinde değerini yitirdi. Şimdi turist gelmiyor, gelse de kazıklanma korkusuyla alışveriş yapmıyor. AESOB ve ATSO başta olmak üzere esnaf eğitilmeli. Öğrencileri Kaleiçi'ne çekebilirsek, hareket olur, estetik bir görüntü getirir."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Rehberlerin toplantısından foto

===

Finike'de belediyeler birleşti

FİNİKE'de modern hal tesisi yapmak amacıyla ilçedeki 4 belediye tarafından kurulan Finike Belediyeleri Hal Birliği'ne (FİN-HAL) Sahilkent Belediyesi de katıldı. Finike Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen katılım törenine Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek ve belediyelerin birlik temsilcileri katıldı.

Sahilkent Belediyesi'nin birliğe katılma kararı dolayısıyla Birlik Başkanı Muammer Genç'in başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesi olarak, Sahilknet Belediyesi'nin birliğe katılma talebi oylamaya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen ilk maddenin ardından tüzük değişikliği görüşüldü. Birlik üyeleri tarafından değerlendirilen maddeler daha sonra oylanarak kabul edildi.

Tüzükte yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili görüşmelerde, Sahilkent, Turunçova ve Hasyurt beldelerinde bulunan 3 sebze-meyve hali yönetiminin bağlı oldukları belediyelerce sürdürülmesine karar verildi. Belediyelerin, gelir ve giderlerde birlikteki temsil hakkı ise yüzde 20 eşit pay olarak belirlendi. Ayrıca, her belediye birlik çalışmalarını 1 başkan, 2 üye ile temsil edecek.

Toplantıda Sahilkent Belediyesi tüzel kişiliğine ait 80 dönümlük hal arazisinin Hal Birliği'ne devredilmesi yönünde karar alındı. Sahilkent Belediyesi'nin de birliğe katılmasıyla birlikte 5 Belediye Başkanı, önümüzdeki günlerde, hal esnafının da katılacağı bir toplantıda bir araya gelecek. Toplantıda, üreticilerin talep ve sorunlarının yanı sıra hal inşaatının en kısa sürede başlamasına ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Gloria Otelleri'nden örnek davranış

SERİK İlçesi'nde hizmet veren Gloria Hotels&Resorts, bünyesinde çalışan 14 down sendromlu personeli, başarılarından dolayı ödüllendirdi. Gloria Golf Resort Otel'deki törene, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın Gloria Golf Resort Genel Müdürü Cüneyt Çakalel, Gloria Serenity Resort Genel Müdürü Korhan Alşan, Gloria Verde Resort Genel Müdür Yardımcısı Okan Küçükmustafa, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK İl Müdür Yardımcısı Adem Ulu, İş-kur yetkilileri, down sendromlu çalışanlar ve aileleri katıldı.

Törende konuşma yapan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, "Farklı ve özel olanın değerini bilmek, onu korumak ve özen göstermek biz Gloria ailesi için her zaman çok önemli olmuştur. Bugün de burada bu özel ve değerli çalışanlarımıza, aramızda oldukları ve gösterdikleri başarılı performanstan ötürü teşekkür etmek istiyoruz. Gloria ailesi olarak hepimiz engellilik algısını geliştirmeye, onların mutlu, üretken ve bağımsız bireyler olmasına destek olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından 14 çalışana ödülleri ve sertifikaları verildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ödül töreni

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Mustafa Akaydın Sahilkent Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title