Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.BURDUR Ticaret Odası (BUTSO) seçimlerinde mevcut başkan Yusuf Keyik, 3'üncü kez başkanlığa getirildi.

Foto: Konferanstan

===

BUTSO'da başkan değişmedi

BURDUR Ticaret Odası (BUTSO) seçimlerinde mevcut başkan Yusuf Keyik, 3'üncü kez başkanlığa getirildi. BUTSO Meclis Salonu'nda yapılan seçimlerde 1844 delegeden 1384'ü oy kullandı. Oyların 824'ünü Keyik, 525'ini diğer aday Ali Say aldı, 35 oy ise geçersiz sayıldı. Yusuf Keyik 13 meslek grubunun tamamını kazandı. Başkan Adayı Ali Say'ın yer aldığı 12'nci grupta adaylar 31 oy aldı. Bunun üzerine yapılan kura çekiminde Yusuf Keyik'in ekibi kazandı.

Seçimden sonrasında açıklama yapan Yusuf Keyik, Burdur'un kazandığını belirtti. Sağlıklı bir seçim ortamı yaşandığını belirten Keyik, "Yaklaşık bir aydır Ali Say ile yarışıyoruz. Ancak hiçbir zaman olumuz bir durumla karşılaşmadık. Seçimlerde kazanan Burdur oldu. Bu saatten sonra artımız, eksimiz yok, tüm üyelerimiz hep birlikteyiz, herkesin başkanıyım" dedi.

Ali Say ise seçimlerde demokrasinin kazandığını vurgulayarak Başkan Keyik'e başarı diledi. Kendisine destek veren üyelere teşekkür eden Say, "Burdur için gereken her şeyi beraber yapacağız. Yusuf ağabeyime güvenimiz sonsuzdur. Bizden ne destek isterse ekibimizle yanında olacağız. İhtiyaç olduğu zaman gece gündüz, akşam, sabah demeden yanında olacağımıza söz veriyorum" diye konuştu

BUTSO Meclis Başkanı Fevzi Oktay ise "Şeffaf bir seçim oldu, seçim boyunca birbirimizi üzmedik. Güzel bir yarış oldu. İki şık var. Kazanmak veya kaybetmek. Herkes yine dostumuz, kardeşimiz, kaybedilen bir şey yok, yine birlikteyiz, beraberiz, seçim bitti, bu akşamdan itibaren hep birlikteyiz" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Yusuf Keyik ve Ali Say oy kullanırken,

===

Ticaret Borası'nda görev değişimi

BURDUR Ticaret Borsası seçimlerini Yılmaz Başar'ın listesi 221 oy alarak kazandı. 3 dönem üst üste Borsa başkanlığı yapan Baki Varol'un listesi ise 173 oy aldı. Baki Varol ile Yılmaz Başar'ın listelerinin yarıştığı Seçimli genel kurulda, oy kullanma işlemi saat 09.00'da başladı ve 17.00'de sona erdi. Burdur Merkez Borsa Binası'nda yapılan seçimde 445 seçmenden 397'ü oy kullandı.

Büyük heyecana sahne olan seçimde 'beyaz liste' ile katılan Baki Varol 173, 'mavi liste' ile katılan Yılmaz Başar 221 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Yılmaz Başar başkan seçildi. Başar'la birlikte oy kullanan Varol, oyunu Başar'a verdiğini söyledi. Sakin geçen seçimler öncesi el sıkışan iki aday seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

'BAYRAĞI GENÇLERE TESLİM ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM'

Yüksek seçim Kurulu Sandık Başkanının seçim sonuçlarını açıklamasının ardından seçimleri kazanan Yılmaz Başar'ın yanına giderek tebrik eden Varol, "Böyle bir bayrağı gençlerimize teslim etmekten onur duyuyorum. Yılmaz Başar bizim çocuğumuz. Bu bayrağı geriye değil, yukarıya taşıyacaktır. seçimler ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağını anlatan Yılmaz Başar ise "İlimizi daha iyi yerlerde temsil etemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Seçimden

===

Savcının mutlu günü

ALANYA Adliyesi'nde 4 yıldır görev yapan cumhuriyet savcısı Mehmet Aşıkoğlu ile bir bankada çalışan Gözde Uslu, dünya evine girdi. Alanya Kültür Merkezi'nde kıyılan nikah öncesinde davetlilere kokteyl verildi. Alkışlar eşliğinde nikah töreni için salona giren çiftin nikahını Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp kıydı.

Gelin ve damadın şahitliğini yakın arkadaşları Mine Tekini Fatih Gökgöz, Serdar Yıldırım ve Ahmet Gürhan Dülgar yaptı. Gelinin, Aşıkoğlu'nun ayağına basmasının ardından Başkan Yardımcısı Yenialp, geline nikah cüzdanını, damada ise yemek kitabı hediye etti. Yenialp, nikah defterini imzalandığı kalemi de çifte hediye etti.

Nikah törenine Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz eşi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emine Talay Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Necdet Vural, hakim, savcı, avukatlar, emniyet ve adliye personeli, bankacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: nikah töreninden ve davetlilerden

===

Toprak altında kalan işçi yaralandı

ALANYA'nın Payallar Beldesi'nde kanalizasyon çalışması sırada meydana gelen göçük sırasında toprak altında kalan 41 yaşındaki Yakup Demir yaralandı. Gökkale Caddesi'nde kanalizasyon çalışmasında çalışan Yakup Demir, 2 metre derinliğindeki kanala boru hattı döşediği sırada toprak kayması meydana geldi. Toprağın altında vücudunun büyük bölümü kalan Demir, diğer çalışanlar tarafından kurtarıldı. Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Yakup Demir, tedaviye alındı. Demir'in hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Hayat kurtarmak için yarıştılar

KEMER Turistik Oteller ve İşletmeler Birliği tarafından, 2'nci Kemer Can Kurtaran Yarışması düzenlendi. Ayışığı Plajı'ndaki yarışmaya 16 yarışmacı katıldı. Yarışmayı Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çulfa, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, basın mensupları, plajdaki yerli ve yabancı turistler izledi.

Yarışmanın Kemer'de düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten KETOB Başkanı Gül, ülke olarak cankurtaran konusunda geride kaldığımızı söyledi. Bölgedeki otel yöneticilerine ve bölge halkına bu yarışmayı benimsetmek istediklerini vurgulayan Gül, yarışmanın, Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından verilen izinle yapıldığını kaydetti.

KETOB olarak amaçlarının cankurtaranlık görevinin önemini anlatmak olduğunu vurgulayan Gül, "Bu iş büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Yarışmada 3 parkur var. Zorlu parkurlar. 400 metrelik koşu ve yüzme parkurlarında yarışmacılar ellerinden geleni yapacaklardır" dedi. Yüzme, koşu ve kurtarma kategorilerinden oluşan yarışmada birinci Zeki Mert Gücü, İkinci Ekrem Selçuk Kangal, üçüncü ise Serhat Akbulut, oldu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Yarışmadan fotolar

===

Estonyalı turist tatilde öldü

ALANYA'nın İncekum Beldesi'nde kaldığı otelde rahatsızlanan Estonyalı turist 53 yaşındaki Firet Reinberg, tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaldığı otelde geçen cuma günü midesinden rahatsızlanan ve ambulansla Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Firet Reinberg, müdahalenin ardından taburcu edildi. Dün aynı şikayetle hastaneye götürülen Reinberg, hayatını kaybetti. Cenazesi Alanya Belediyesi morguna konulan Reinberg'in ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Güreş şampiyonası başladı

MİNİK Bayanlar Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası, Burdur'da başladı. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Gazi Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 31 ilden 350 sporcu katılıyor. Şampiyonada dereceye girecek sporcu ve kulüplere kupa verilecek. Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve sporculara başarı diledi. Şampiyonanın açılış törenine Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı da katıldı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Açılıştan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yakup Demir Baki Varol Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title