Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.RUS Sanat ve Kültür Derneği, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Kalbin Ritmi' adlı klasik müzik konseriyle, Antalya'da yaşayan ağır hasta çocukların yardımına koştu.

Foto: Serginin açılış kurdelesinin kesilmesi, talya salman portre ve sergiyi gezenler

===

En hayırlı konser

RUS Sanat ve Kültür Derneği, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Kalbin Ritmi' adlı klasik müzik konseriyle, Antalya'da yaşayan ağır hasta çocukların yardımına koştu. Amaçlarının ağır hasta çocuklara yardım olduğunu söyleyen dernek başkanı İrina Balcı, "Derneğimizin web sitesine başvuran ihtiyaç sahibi kişilere, hayırsever fonumuzdan yardıma hazırız" dedi.

Konser öncesi konuklara hitap eden İrina Balcı, "Konserimizde Rus sanat ve kültür derneği adına sizi aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu hayırsever konseridir. Amacımız Antalya'da yaşayan ağır hasta çocukların kaderine vatandaşların dikkatini çekmek" diye konuştu. Balcı, konseri izlemeye gelen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: İrina Balcı, konser veren sanatçıların fotosu

===

Üniversitede, 'Dünya Böbrek Günü'

AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ve 'Cana Can Kat Topluluğu', böbrek hastalığına dikkat çekmek için, 'Akut böbrek hasarı ve rejeksiyon' konulu seminer düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Olbia B Salonu'nda düzenlenen seminerde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Bölümü öğrencileri bilgilendirme ve bilinçlendirme sunumları yaptı.

Diyaliz Bölümü öğrencileri Sultan Yağnur Kalkan, Hacer Yılmaz, Emine Tuğba Can ve Merve Eğilmez, öğrencilere ve katılımcı konuklara akut böbrek hasarının nedenleri, belirtileri, koruyucu önlemler, belirti ve bulgular, hastalığın yönetimi, ortaya çıkma oranı ve ilerlemesi, akut böbrek yetmezliği derecelendirilmesi ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Etkinlikte doktorlar ve tedavi gören böbrek hastaları, nakil öncesi ve nakil sonrasında yaşadıklarını anlattı. Vatandaşlarla yapılan röportajların yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından pasta kesildi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cana Can Kat Topluluğu öğrencilerinin bağış standı önünde, pasta önünde foto

===

Side'de fuhuş operasyonu

MANAVGAT'ın Side Beldesi Kemer Mahallesi'nde jandarma tarafından 10 adrese eş zamanlı fuhuş operasyonu düzenlendi. Operasyonlar kapsamında, fuhuş yaptığı belirlenen Gürcistanlı N.M. ve fuhşa yer temin ettiği iddia edilen M.Y gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fuhuş yapıldığı belirlenen apart otele ise 1 ay kapama cezası verildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz

===

Burdur'dan Çin'e 'mermer hattı'

BURDUR Valisi Nurettin Yılmaz, Çin'in Xiamen kentinde düzenlenen Uluslararası Taş Fuarı'na katıldı. Çin'in ithalat kapısı konumunda bulunan Xiamen'de düzenlenen fuarda konuşan Vali Yılmaz, Çin'in ihracatçılar için çok önemli bir pazar olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, dağlarda 10 bine yakın kişinin çalıştığını söyleyerek, "Bu mermeri taşıyorsunuz. Nakliyeciler kazanıyor, işçiler kazanıyor. Belediyelerden iş anonsu yapılıyor. Birçok firma işçi bulmakta zorlanıyor" dedi.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 100 bine yakın işçinin gece gündüz çalışarak blok halinde çıkarılan mermerlerin Çin'e ihraç edildiğini kaydeden Vali Yılmaz, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin, Çin'e toplam ihracatın üçte birini yaparak, Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi. Burdur'da yatırımların arttığını, ev fiyatlarının artmaya başladığını, marka ve marketlerin birbiri ardına kente gelmeye başladığına işaret eden Vali Yılmaz, mermere dayalı yan sanayiye dikkati çekti.

ÇİNLİLER EV TUTUP YERLEŞİYOR

Burdur'da inanılmaz bir gelişimin başladığına vurgu yapan Vali Yılmaz, "Yan sanayi gelişiyor, boyacısı gelişiyor, elektronikçisi gelişiyor. Bu bir zenginliktir" diye konuştu. Vali Yılmaz, Çin'le ticaret ilişkilerinin giderek sıkılaştığını da dile getirdi. 100'ün üzerinde Çinlinin Burdur'da ev tutup, kaldığını belirten Nurettin Yılmaz, tahminlere göre ilde 100 senelik doğal taş rezervi bulunduğunu ve ihracatın yılda yüzde 10-15 büyüdüğüne işaret etti.

TURİZM VE YATIRIMDA SINIFTA KALDIK

Türkiye, Çin'in son yıllarda hızla büyüyen yurtdışı yatırım ve turizm pastasından pay alamadı. Geçen yıl sayıları 80 milyonu aşan Çinli turistlerin yalnızca 100 bini Türkiye'yi adres seçti. Özellikle lüks alışveriş tutkusuyla öne çıkan Çinli turistler, sadece geçen ay Avrupa'ya 4 milyar dolar bıraktı. Öte yandan, Türkiye, yine yılda 100 milyar dolarlık yurtdışı yatırıma koşan Çin sermayesinden ancak milyon dolarlar ölçeğinde pay alabildi.

ÇİN'E İHRACATI ONLAR KURTARDI

Türkiye aleyhine önemli bir açığın göze çarptığı ticaret ilişkilerinde ise doğal taş sektörü kritik rol oynuyor. Çin'e yapılan ihracatta mermer ürünlerinin en önemli grubu oluşturduğunu belirten Türkiye'nin Pekin Ticaret Müşaviri Serah Kekeç, sektörün ihracat hacminin geçen yıl 800 milyon dolara yakın olduğunu söyledi. Çin'de yeni değişen liderliğin yaptığı kentleşme vurgusunu hatırlatan Kekeç, sektörün önünde uzun dönemli büyüme potansiyeli bulunduğunun da altını çizdi.

Sadi KAYMAZ/XIAMEN (ÇİN), (DHA)

Foto: Vali Yılmaz, Fuardan

===

Polisten dolandırıcılık uyarısı

BUCAK Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından suçla mücadele kapsamında huzur toplantısı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü'nde çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, "Bucak halkı ile el ele vererek, olması olayların önüne geçebilmek, ilçe güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak, daha huzurlu bir ortam yaratmak istiyoruz. Bu nedenle şüpheli durumların polise ihbar edilmesini bekliyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü Öztürk, vatandaşlara hırsızlık, yankesicilik, telefon dolandırıcılığı gibi konularda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Dolandırıcıların telefonda kendilerini polis, asker, savcı, hakim gibi kamu memurları olarak tanıttığını kaydeden Öztürk, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan para talebinde bulunmayacağını hatırlatıldı.

Toplantıda, esnaftan para bozdurulması, evlerde ve iş yerlerinde hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek önlemler, araç kullanılırken uyulması gereken kurallar ve trafik cezaları, motosiklet kullanıcılarının mutlaka kask takılması gibi konuların yanı sıra 2012-2013 yılında meydana gelen trafik kazaları hakkında da bilgi verildi.

Toplantının sonunda ilçe halkının ve esnafın çok küçük bir konu gibi görülmesine rağmen şüpheli durumların çok büyük sorunlar açabileceği hatırlatılarak, şüpheli bir durumun zamanı geçirilmeden 155 polis imdat hattının aranılması hatırlatıldı. Toplantının ardından katılımcılara MOBESE sistemi gezdirilerek hakkında bilgi verildi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Toplantıdan

====

'Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın'

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama Kurtarma Kulübü tarafından toplumsal afet bilincinin erken yaşlarda oluşturulması amacıyla hazırlanan ve pilot okul olarak seçilen Atatürk İlkokulu'nda 28 Şubat tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan 'Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın' projesi kapsamında öğrenci ve velilere ilk eğitim verildi. Birinci ve ikinci derecede deprem bölgesi olan Afyon'da proje kapsamında öğrencilere doğal afet ve afetten korunma bilinci aşılanıyor.

Projenin sonraki aşamalarında ise aktivite kitabı, çocuk şarkısı, bilgisayar oyunu ve animasyon filmi içeren bir kompakt diskin Afyonkarahisar'daki tüm okullara ulaştırılması amaçlanıyor. AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, Afyonkarahisar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nün (AFAD) birlikte yürüteceği proje, Atatürk İlkokulu'nda tanıtıldı. Tanıtımı, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile AFAD Müdürü Mehmet Buldan yaptı.

TİYATRO OYUNU DA SERGİLENECEK

Toplantıda konuşan Proje Koordinatörü ve AKÜ İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, "Dünyada ve Türkiye'de görülen ve görülmesi muhtemel afetler hakkında bilgilerin eğlenceli oyunlarla aktarıldığı uygulama aşamasını tamamlayıcı geziler programa dahil edilmiştir. Uygulama aşamasının tamamlayıcılarından bir diğeri ise Mayıs ayında Atakalp Emot Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu tarafından sergilenecek Kim Korkar Depremden?' adlı çocuk oyunu olacak" dedi.

10 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

TRT Çocuk ile bir çizgi film hakkında yazışmaların sürdüğünü hatırlatan Tiryakioğu, "Projenin en önemli çıktısı ekip tarafından kaleme alınan aktivite kitabı ve afetlerden korunmanın yolarını vurgulayan bir çocuk şarkısı, bilgisayar oyunu ve animasyon filmi içeren aktivite CD'si. Afyon genelinde okul öncesi eğitim alan 10 bin öğrenciye bu kitap ve CD'nin ulaştırılmasını sağlayacağız" dedi.

AFETLER, ÖNCE SINAV YAPAR; SONRA ÖĞRETİR

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, projenin Türkiye'de örnek alınmasını diledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ise, doğal afetlerin ciddiye alınması gerektiğini bildirdi. Buldan, "Önce sınav yapıp sonra öğrettikleri için afetler çok kötü bir öğretmendir. Temel afet bilincinin artması konusunda her kademedeki bireylerin katılımının sağlanması bu yöndeki farkındalığı artıracaktır" dedi..

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto, Murad Tiryakioğlu

===

Günay yatırımları inceledi

KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, 24 Ocak'ta yapılan kabine değişikliğinin ardından görevi Ömer Çelik'e devrettikten sonra dinlenmek için geldiği Demre'de, ilçede yürütülen çalışmaları inceledi. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu makamında ziyaret eden Günay, ilçenin sorunları ve devam eden yatırım hakkında bilgi aldı. Günay ziyaretlerin ardından Beymelek Beldesi'nde restorasyon çalışmaları devam eden yaklaşık 150 yıllık taş evleri gezdi.

Beymelek Belde Belediye Başkanı Osman Güngör'den bilgi alan Günay, restorasyon ve taş kaplama çalışmalarını da yakından inceledi. Beymelek sahilinde yapılacak düzenleme çalışmalarının planlarını da inceleyen Günay, taş evlerin geleceği hakkında önerilerde bulundu. Eski Bakan daha sonra kendisine eşlik eden Kaymakam Karaman, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Myra-Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ile bölgedeki diğer çalışmaları da inceledi.

Bakanlık görevinin bittiğini ve bu nedenle bölgeye daha sık geleceğini aktaran Günay, "Bölge ayrımı gözetmeksizin Demre'nin, Beymelek'in, Antalya'nın sorunlarının çözümüne bir sade milletvekili olarak katkı sağlamaya devam edeceğim. İnanıyorum bu yöre, gelecekte turizmde bir marka olacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız. Özellikle Beymelek'teki restore edilen taş evler, yöreye farklı bir turizm destinasyonu yaratacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Gezilerden

===

Balkanlıoğlu yaşlıları unutmadı

AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Gülgün Özkum ve dernek üyeleri ile birlikte huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında huzurevi sakinleri ile tek tek sohbet eden Esma Balkanlıoğlu, huzurevi sakinlerini ziyaret edemediği zamanlarda rahatsızlık duyduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, "Ben buraya gelmeyince suçluluk hissediyorum. Yaşlılarımızın hepsini çok özlüyorum. Çünkü hepsini tek tek tanıyorum. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Yaşlılarımızı ziyaret etmek için özel günlerin gelmesini beklememeliyiz" dedi.

Balkanlıoğlu, ziyaretleri içtenlikle gerçekleştiren Yardım Sevenler Derneği Başkanı Gülgün Özkum ve dernek üyelerine teşekkür etti. Yardım Sevenler Derneği Başkanı Gülgün Özkum, yaptıkları ziyaretlerden son derece memnun olduklarını aynı şeklide yaşlılarında ziyaret edilmekten memnun kaldıklarını söyledi. Özkum, Huzurevi ziyaretinde kendilerini yalnız bırakmayan Esma Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Okullara satranç sınıfı

TÜRKİYE İş Bankası Kocatepe Şube Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da Selçuklu, Sülün ve Çıkrık ilkokullarında satranç sınıfı oluşturuldu. Açılış töreninde konuşan İş Bankası Kocatepe Şube Müdürü Nurten Demirtaş, Aralık 2005'de imzalanan anlaşmayla Türkiye Satranç Federasyonu'nun ana sponsorluğunu üstlendiklerini hatırlattı.

Okullara kurumsal sorumluluk projesi kapsamında satranç sınıfı kazandırıldığını anlatan Demirtaş, "Bankamızın satranç sporunun destekleyiciliğini üstlenmesinde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel ve kişilik gelişimlerine önemli katkılar yapan, gençleri zarar verici alışkanlıklardan koruyan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunmaktadır. Bu anlamda satranç sporuna ilişkin projeyi kapsamlı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: satranç sınıflarından foto

===

Finike'ye yeni hastane geliyor

ANTALYA İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turgut Altun ve Sağlık Bakanlığı mühendisleri, Finike Devlet Hastanesi'nin inşa edileceği alanı inceledi. Heyete, AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci, İlçe sağlık Müdürü Dr. Ersan Çetiner, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak ve protokol üyeleri eşlik etti. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turgut Altun, yapılacak hastanenin yerinin fonksiyonel bir alana sahip olduğunu kaydetti.

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak da, taslak projenin hazırlandığını inceleme gezisiyle zemin etüdünün değerlendirileceğini, hastanenin kaç kat olacağının tespit edileceğini ve tüm detay çalışmalar için veri elde edilerek rapor hazırlanacağını kaydetti. Konak, daha önce 75 yataklı olarak planlanan hastanenin 100 yataklı olarak düşünüldüğünü, tekli ve süit odalarla birlikte yaklaşık 178 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olacağını vurguladı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Hastane yapılacak arsada inceleme yapılırken

===

Mecliste yetki krizi

KUMLUCA Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapıldı. 8 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda, belediyeye ait 2 gayrimenkulün satışı konusunda belediye başkanı ve encümene yetki verilmesi konusunda tartışma yaşandı. Arsaların satışına CHP ve MHP üyeleri şerhi koyarken, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla satış yetkisi oy çokluğuyla Başkan Çetinkaya ve encümene verildi.

Arazilerin satışıyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Çetinkaya, 2012 yılında yapılan Hal Pazarlama Alanı Çatı Kaplaması, çarşı içi yollarda sıcak asfalt yapımı ve kanalizasyon altyapı çalışmalarından dolayı oluşan borçların bir kısmının ödenemediğini hatırlattı. Bu yıl yapılması planlanan Opramoas Parkı, sıcak asfalt çalışmaları ve Sarnıç Tepesi Mesire alanının yeniden düzenlemesi ek kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, arsaların satılmasına karar verildiğini söyledi.

MUHALEFT KARLI ÇIKTI Yatırım ve hizmetlerimizin aksatmadan devamını sağlamak ve belediye bütçesine katkıda bulunması amacıyla, Kasapçayırı Mahallesi'ndeki 4 bin 81 metrekare ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki 779 metrekarelik belediyeye ait 2 parseli satacaklarını kaydetti. Karara tepki gösteren CHP ve MHP'li meclis üyeleri hizmetlerin belediye mülklerinin satılarak değil, ek kaynaklar yaratılarak yapılması gerektiğini savundu.

YATIRIM İÇİN KULLANILACAK

MHP ve CHP'li üyeler, arsa satışından elde edilecek gelirle yapılması planlanan yatırımların gelecek sene yapılacak seçimlere hazırlık mahiyetinde olduğunu belirterek, satışa karşı çıktıklarını belirtti.

Muhalefetin tepkisi üzerine yeniden konuşan Başkan Çetinkaya, "Yetki aldık diye hemen arsayı satacak değiliz. Daha önceki arsa satışlarında olduğu gibi bu konuda belediyeyi zora sokacak ve zarar ettirecek en ufak bir şüpheye yer bırakmayız" diye konuştu. Meclis, diğer gündem maddelerinin de karara bağlanmasıyla sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Meclisten

===

'Üç Soprano' büyüledi.

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 83'üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 'Üç Soprano' konseri düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki konseri Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, sanatseverler ve öğrenciler izledi.

Tokat, Karadeniz, Kayseri türkülerinin seslendirildiği konserde İspanyol, Rus, Azeri ile vals ve tango tarzında şarkılar da dinleyenlerin beğenisini kazandı. Konser sırasında 'Üç Soprano' grubunun üyeleri zaman zaman seyircilerin yanına giderek onlarla birlikte eserlerini seslendirdi. Sanatçılara yakın ilgi gösteren sanatseverler, onlara çiçek verdi, alkışladı. Konser sonunda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Saatcı, sanatçılara çiçek verdi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Konserden

===

Kadınlar çiftçiler unutulmadı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, 'Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çiftçilere çiçek vererek günlerini kutladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Rahşan Yıldız, Beyobası Köyü'nde tarlada çalışan çiftçi kadınları ziyaret ederek karanfil verdi. Kadınların her koşulda baş tacı edilmeleri ve hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Rahşan Yıldız, "Dünyada ne varsa her şey kadının eseridir. Bu vesile ile yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevgi ve şefkat kaynağımız değerli kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Ziraat Mühendisi kadınlara karanfil verirken(İlçe tarım temin)

===

Serik'in gururu

SERİK Anadolu Lisesi öğrencisi Muazzez Nagehan Tuna, bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması'nda Türkiye 5'incisi oldu. Balıkesir'in Gönen Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması'na bu yıl 1444 eser katıldı. Yarışmada 5'inci olan Nagehan Tuna'ya okul bahçesinde düzenlenen törenle plaket verildi. Okul Aile Birliği Başkanı Lütfiye Erdem, "Öğrencimizin bu başarısından dolayı kendisini kutluyoruz. Anadolu Lisesi, Serik'te her zaman başarılara imza atmış bir okuldur" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Lütfiye Erdem (beyaz gömlekli), Nagehan Tuna,

===

Talasemi merkezi yenilendi

FİNİKE Devlet Hastanesi bünyesindeki 'Talasemi Eğitim Merkezi ve Kan Nakil Ünitesi'ne tahsis edilen ek oda restore edilerek hizmete açıldı. Açılış törenine, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Kamu Hastaneler Birliği Antalya Genel Sekreteri Erdoğan Taş, AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, İlçe Sağlık Müdürü Ersan Çetiner, Hastane Başhekimi Dr. Abdullah Konak, Talasemi Derneği (TAL-DER) Başkanı Tayfun Aksoy, hastane personeli katıldı.

Törende konuşan, Kamu Hastaneler Birliği Antalya Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Talasemi'nin Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, özellikle Akdeniz'de bu hastalığın konuşulup tartışılması gerektiğini vurguladı. Geçmişte talasemi hastalarının zor şartlarda tedavi gördüğünü vurgulayan Taş, "Teknolojinin gelişmesiyle talasemi hastaları daha iyi, çağdaş ve her türlü donanıma sahip bir şekilde devlet hastanelerinde tedavi görüyorlar" dedi.

HASTANEMİZ YENİLENİYOR

Hastane de yapılan değişikler hakkında bilgi veren Başhekim Op. Dr Abdullah Konak ise "Fizik tedavi ünitesini yeniledik. 5 olan Fizik tedavi ünitesini, 13 üniteye çıkardık. Acil giriş çıkışlarını düzenledik. Yoğun bakım ünitesinde yüzde yüz doluluk oranı yaşanıyor. Yemekhanede düzenleme yaparak yoğun bakım ünitesine kazandıracağız. Yemekhane binamız yapılıyor. Talasemi hastalarına önem veriyoruz. Yeni yerleri hayırlı olsunö dedi.

BÖGEDE 70 HASTA VAR

Talasemi Derneği (TAL-DER) Başkanı Tayfun Aksoy ise, bölgede 70'e yakın Talasemi hastasının bulunduğunu ve bunlardan 50'sinin kendi merkezlerinden kan aldığını belirtti. İl ve yurt dışından gelen hastalara da hizmet verdiklerini anlatan Aksoy, "6 yıldır mevcut odamızda hizmet verdik. Şimdi hastane yönetiminin desteği ile geniş, ferah ve daha huzurlu bir odaya kavuştuk. Hastane yönetimine bu nedenle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yeni yapılan Talasemi Eğitim Merkezi ve Kan Nakil Ünitesi'ni gezdi. Ayrıca Dernek Başkanı Aksoy, Başhekim Abdullah Konak'a, Kızılca Plastik Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kızılca'ya yeni odanın yapımında desteklerinden dolayı plaket, Uz. Dr. Feyzi Bostan'a ise teşekkür belgesi verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Açılıştan

== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ertuğrul Günay Beymelek Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title