Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.KUMLUCA'da Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Karatepe Stadı'nda yapıldı.

Foto: Kutlamadan foto

===

Olimpos Dağı'na dev Tük bayrağı

KUMLUCA'da Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Karatepe Stadı'nda yapıldı. Kutlamalara, Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende, konuşan Kaymakam Işık, Cumhuriyetin zor şartlar altında ilan edildiği, bütün vatandaşların elbirliğiyle kurulduğunu belirterek, "Cumhuriyete sahip çıkmak ve bütün değerlerini benimseyip korumak hepimizin görevidir" dedi.

Kumluca'da Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından organize edilen geleneksel Olimpos Kaya Tırmanışı Şenliğine katılan 70 sporcu ise Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tırmandıkları Olimpos Dağı'nda dev bir Türk bayrağı açtı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kutlamalardan foto

===

'Düşmanları yok ettiğimiz gündür'

AKSEKİ'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kaymakam Mekan Çeviren, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Sarıkaya ve Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü tebrikleri kabul etti.

Törende konuşan Kaymakam Mekan Çeviren, 29 Ekim'in, Türk milletinin milli bayramı olduğunu belirterek, "29 Ekim, Türk milletinin canına kastedenlerin, milletimizin başından, topraklarımızdan defettiğimiz gündür. Bugünü, geniş bir katılımla coşkuyla, gururla kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz" dedi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Alanya'da bayıltan sıcakta kutlama

CUMHURİYET Bayramı Alanya'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Rıhtım Meydanı'nda gerçekleşen törende, Kaymakam Erhan Özdemir, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Adnan Arseven ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu vatandaşların bayramını kutladı. Selamlama sırasında Atatürk'ün Muhafız Takımı Komutanı Teğmen Şakir Efendi tarafından 1927 yılında Türkiye'ye getirilen 1926 model otomobil kullanıldı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, kamu kurum müdürleri katılırken, CHP'den kimsenin katılmaması dikkati çekti. Tören sırasında flamayla bekleyen Arıkan Yılmaz Dim İlkokulu öğrencisi Gamze Turan, sıcaktan bayıldı.

Bayılan öğrenciye, tören alanındaki İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Yağdır, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Başaran ve Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kaplama müdahale etti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocukların izlediği kutlamalar kortej geçişiyle sona erdi.

Tören alanında selamla için kullanılan 1926 model Chevrolet marka otomobil Atatürk'ün Muhafız Takımı Komutanı Teğmen Şakir Efendi tarafından 1927 yılında Türkiye'ye getirilmiş vefatının ardından uzun zamandır Alanya'da yaşayan oğlu Aydoğan Ertuğ tarafından resmi bayramlarda geçit törenlerinde kullanılıyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Törenden fotolar - bayılan öğrenciye müdahale edilmesi

===

Bucak'ta coşkulu kutlama

CUMHURİYET Bayramı kutlamaları Bucak'ta, Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu'nun tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kaymakamlık Parkı'nda devam eden kutlamalara halk yoğun ilgi gösterdi. Kaymakam Hacıbektaşoğlu ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgürer Türkmeneli ve Belediye Başkanı Ramazan Ayaz halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Kaymakam Hacıbektaşoğu, "89 yıl önce 13 milyon nüfusla, açlık içerisinde olan Türk milleti o yıllarda ham madde dahi bulamazken, üretim yapamazken bugün dünyanın dört bir yanına mal ihraç eder duruma geldi" dedi. Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından kutlamalar öğrencilerin geçit töreniyle sona erdi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Atatürk sesinden 'Nutuk'

GAZİPAŞA'da Kaymakam Muhittin Pamuk'un tebrikleri kabul etmesiyle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam etti. Kaymakam Pamuk Garnizon Komutamı Jandarma Binbaşı Ayhan Gedük ve Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in halkın bayramını kutlamasının ardından, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Atatürk'ün kendi sesinden 10'uncu Yıl Nutku seslendirildiği kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Korkuteli'nde meydan doldu

KORKUTELİ'nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saatler öncesinden meydana gelen vatandaşlar ellerindeki bayraklarla renki görüntüler oluşturdu. Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay ve Belediye Başkanı Hasan Gökce, halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Kaymakam Karahan, "Cumhuriyetin kuruluşu ile Türk milleti verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle bitirmiş ve tarih sahnesinde yeniden önemli bir yer almıştır. Yeni modern bir müessese ve yeni Türk devletinin bir özelliği olan cumhuriyet, büyük Atatürk'ün gerçekleştirdiği en büyük inkılaptır" dedi. Konuşmasının ardından Kaymakam Karahan, düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Tören alanından

===

Gündoğmuş'ta yoğun katılım

GÜNDOĞMUŞ'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları gösterileriyle devam etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kutlamalarda, düzenlen yarışmalarda dereye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören, geçit töreniyle sona erdi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Keçiborlu'da coşkulu kutlama

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Anıta çelenk sunumu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende, Kaymakam Vedat Yılmaz, Jandarma Üsteğmen Nuri Demir, Belediye Başkanı Turgut Soykan halkın bayramını kutladı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından şiirler okundu. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

Remzi YALÇINKAYA/KEÇİBORLU,(DHA)

Foto: Tören alanından

===

Miniklerden bayram dansı

DEMRE'de Cumhuriyet Bayramı Demre Stadı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Kaş Kaymakamı ve Demre Kaymakam Vekili Selami Kapankaya, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Hüsnü Korkmaz ve Belediye Başkanı Süleyman Topçu'nun halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan kutlamalar, öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Törende, genç kızlar, Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının cepheye mermi taşımasını canlandırdı. Minik öğrenciler vals yaptığı kutlamalarda, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Kaymakam Kapankaya, "Atatürk'ün ve onun silah arkadaşlarının Türk ulusuna en büyük armağanı temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir" dedi. Kutlamalar, ödül töreni ve geçit töreniyle sona erdi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kutlamadan foto

===

Finike'de renkli kutlama

CUMHURİYET'in ilan edilişinin 89'uncu yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı, Finike'de bir dizi etkinlikle kutladı. Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Pazarbaş ve Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'nun halkın bayramını kutlamasının ardından, şiirler okundu, müzik dinletisi yapıldı. Törende konuşan Kaymakam Yakuta, "Cumhuriyetin ilan edilmesinin, esasen Osman oğullarının saltanatına son vermek değildir. Türk milletinin sahibi olduğu coğrafyadaki bin yıllık asil duruşunun, yeni ve çağdaş bir zihniyet, devrim ile ebedileştirilmesini sağlamaktı" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kutlamadan foto

===

Turistler de izledi

KEMER'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Murat Bulacak'ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören daha sonra Kemer Stadyumu'nda devam etti. Kaymakam Murat Bulacak, Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Fikret Görmüş, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül halkın bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasında sonra protokol konuşmaları yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kemer Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi ise çeşitli yörelere ait oyunlar sergiledi. Törende, bayrak ve flama ekibinin geçişini izleyenler ayakta alkışladı. Törenleri bazı turistler de izledi. Bayrak geçişini ayakta alkışlayan turistler geçit töreni sırasında bando ekibi ve folklor ekibinin de fotoğraflarını çekti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Tören alanı ve kutlamalar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Karatepe Kumluca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title