Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.ANTALYA'ya Küba'dan gelen dansçı ve akrobatlar, nefes kesti.

Foto: Yemekten foto

===

Antalya'da Küba rüzgarı

ANTALYA'ya Küba'dan gelen dansçı ve akrobatlar, nefes kesti. Küba'nın Ankara Büyükelçiliği ile Activelife Ivent Company tarafından düzenlenen Küba Kültür ve Sanat Gecesi, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Gala öncesi düzenlenen koykteyle, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Jorge Ouesada Conceptio ile sanatseverler katıldı.

Antalya'da olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten Büyükelçi Concepcion, "Küba'da kültür, özel titizlik isteyen bir sektördür. Küba kültürünü en doğru ve etkili şekilde sergilemek istiyoruz. Etkinliklerle iki ülke birbirini daha iyi tanıyacaktır" dedi. Dansçılar, Küba'ya özgü kostümlerle Latin dansları sahneledi. Akrobatların çeşitli gösteriler yaptığı gecede, halay ve davul da büyük alkış aldı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

Foto: Dansçıların fotosu

===

Eski futbolcu toprağa verildi

ANTALYALI eski futbolcu ve veteriner hekim Yılmaz Gürsel, 78 yaşında hayatını kaybetti. Antalyaspor'un kuruluşuna ön ayak olan kulüplerden İlk Işıkspor'un 'İnce' lakaplı eski futbolcusu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru Koray Gürsel'in babası Yılmaz Gürsel, vefat etti. Gürsel için Muratpaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanı Mücahit Arslan, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Antalyaspor eski Başkanı Sedat Peker, oğlu Koray Gürsel, ailesi ve sevenleri katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı Yılmaz Gürsel'in, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi. Törenin ardından Gürsel'in cenazesi, Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cenaze töreni genel

===

Hastaneden eğitime destek

Osman Nuri Gülay, 'İnteraktif İnsan Vücudu Öğrenim Seti'nin öncelikle köy ve belde okullarındaki anasınıflarına dağıtılacağını, proje kapsamında daha sonra tüm okulların öğrenim setlerinden faydalanmasının planlandığını belirtti. Gülay, "Okul öncesi, öğrenmenin en önemli dönemidir. Bu anlamda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın o yaşlarda insan vücudunu ve organlarını tanıması eğitimin önemli bir gereğidir" dedi.

Tarkan Ayçetin ise "Medical Park Sağlık Grubu olarak böyle bir projenin içinde bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın bundan sonraki hayatında faydalı olabileceğini düşündüğümüz bir ürün planladık. İnteraktif setleri, küçük çocuklarımızı kendi bedenlerini tanımaları ve insan bedeni ile ilgili detaylı bilgiye kolaylıkla erişmeleri için kullanmalarını arzu ediyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenim setlerinin tesliminden foto

===

Küçükköy hıdrellez şenliklerine hazır

KORKUTELİ'nin Küçükköy Belde Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'nin hazırlıkları tamamlandı. Belde Belediye Başkanı Murat Yıldız, şenliklere hazırlanmak için tüm belde halkının seferber olduğunu kaydetti. Birlik, beraberlik ve halkın kaynaşması için güzel bir ortam sağlayacaklarını anlatan Yıldız, "Vatandaşlarımızın güzel bir gün geçirmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Şenliklerin 4 Mayıs'ta Türk Halk Müziği sanatçısı Mahmut Asar'ın konseriyle başlayacağını kaydeden Başkan Yıldız, halk oyunları ekiplerinin de gösteriler sunacağını belirtti. Şenlik programının her yıl içerik olarak daha da geliştiğine vurgu yapan Başkan Yıldız, "Şenliklerle birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz. Amacımıza da ulaştık. Artık bundan bölge organizeler devam edecek" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Şenliklerden, Başkan Yıldız

===

Jandarmadan reflektör takan sürücüye teşekkür

KORKUTELİ Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, yol kontrollerinde traktörüne reflektör takan sürücüye teşekkür etti. Jandarma ekipleri, köy ve mahalle kahvehanelerinde yapılan toplantılarda traktör sahiplerine reflektör takılması gerektiği bilgisini verirken, kontroller sırasında traktörlere reflektör takan sürücülere teşekkür etti. Traktörlerin özellikle geceleri diğer sürücüler tarafından fark edilerek kazaların engellenmesine yönelik çalışmalar, vatandaşlar tarafından da desteklendi. Jandarma ekiplerinin yol kontrollerinin devam edeceği kaydedildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Denetimden

===

Keramettin Yılmaz adaylığını açıkladı

ÖLÜDENİZ Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Fethiye İlçe Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda Yılmaz'ı, CHP'li Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, Seki Belediye Başkanı Veli Yıldız ve Üzümlü Belediye Başkanı Önder Genç ile partililer yalnız bırakmadı. 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için adaylık başvurusunu da yapan Yılmaz, destek istedi.

Görevi süresince vatandaşlara hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet götürdüklerine işaret eden Başkan Yılmaz, "Çevre konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalar sayesinde bugün 3 mavi bayrağımız var. Ölüdeniz, turizmde artık bir dünya markası haline geldi. Yaptığımız uluslararası etkinliklerle Ölüdeniz'i bir dünya markası yaptık. 2014'te Fethiye Belediyesi'ni de alarak Fethiye'de yaşayan vatandaşlarımızı da sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile buluşturacağız" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Toplantıdan, Keramettin Yılmaz'ın fotoğrafı

===

Oteller yaza 'merhaba' dedi

KEMER'in Göynük Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Majesty Mirage Park Resort Otel, 2013 Yaza Merhaba Partisi düzenledi. Otel personeli ve müşterilerin katıldığı gecede, dansçıların ve Ukraynalı kemancının şovu büyük ilgi gördü. Otelin plajındaki açık diskoda gerçekleştirilen geceye, Otel Genel Müdürü Şinasi Gürocak, Ambience Entertaiment firması sahibi Arzu Gencer, firma ortakları Ferda Gencer ve Birten Bayram, Otelin Eğlence Müdürü Ergün Mutlu, Majesty Kemer Beach Otel Eğlence Müdürü Yıldıray Altuntop, Club Aura Kemer Eğlence Müdürü İlker Yeşiltaş, otel personeli ve müşteriler katıldı.

Dans gruplarının sahne aldığı gecede, dünyaca ünlü popçu Michael Jackson'ın taklidini yapan dansçılar, ilgiyle izlendi. Daha sonra sahneye çıkan dansçı kızlar, yaptıkları dans şovuyla davetlileri coşturdu. Kasasında DJ kabini bulunan bir cipin üzerine çıkan Ukraynalı keman sanatçısı Polina Eywgena, performansını sergiledi. Mini bir konser veren Eywgena, daha sonra dans pistine çıkarak, dans etti. Pisti bir an olsun boş bırakmayan otel müşterileri, doyasıya eğlendi. Yaza merhaba partisi, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Finike'ye hayvan polikliniği

FİNİKE Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilçede hayvan polikliniği ve arşiv odası kurulması için çalışma başlattı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan, kurum bahçesinde yapılması planlanan hayvan polikliniği ve arşiv odası için Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'ndan destek istedi. Başkan Dülgeroğlu'nu makamında ziyaret eden Aslan, proje hakkında bilgi verdi. Kurum bahçesindeki eski binanın yıkılarak yerine yaklaşık 75 metrekarelik alan üzerine hayvan polikliniği ve arşiv odası yapmak istediklerini kaydetti.

Proje maliyetinin 28 bin lira olduğunu anlatan Aslan, polikliniğin hayata geçirilmesinin hayvan sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayarak destek istedi. Aslan, poliklinikte 2 veteriner hekim ve bir cerrahın görev yapacağını söyledi. Proje hakkında bilgi aldıktan sonra destek vermek istediklerini söyleyen Başkan Dülgeroğlu, binanın yapımına sağlayacakları katkı için meclis üyeleri ile konuyu ayrıntılarıyla değerlendireceklerini kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Dülgeroğlu ile Finike İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan birlikte.

===

Finike festivale hazırlanıyor

FİNİKE'de, 28 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek '25'inci Finike Festivali'nin programı belli oldu. Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, 4 gün sürecek festival programının yanı sıra, farklı zaman dilimlerinde konser ve etkinlikler düzenleyen vatandaşların yaz aylarını dolu dolu yaşamalarını sağlayacaklarını söyledi.

Festivalin 28 Haziran'da resmi açılış töreniyle başlayacağını duyuran Başkan Dülgeroğlu, festival kapsamında Modern Halk Dansları Grubu, Kenya Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterilerinin yanı sıra Grup Anadolu, İsmail YK, Grup Cambaz, Atiye, Mustafa Ceceli ve Sıla'nın konser vereceğini belirtti. Başkan Dülgeroğlu, festival de ayrıca bir de motor şov gösterisi yapılacağını vurguladı.

Yat Limanı'nda Coşkun Sabah'ın da bir konser vereceğini aktaran Başkan Dülgeroğlu, "Festivalin son günü 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla geleneksel hale getirdiğimiz yarışmalar yapılacak. Yaz aylarında Türk Sanat Müziği konseri ve tiyatro etkinliğimiz olacak. Vatandaşların bu yazı daha eğlenceli geçirmesini sağlamak istiyoruz. Ayrıca eğlenceye yönelik programların dışında Ramazan ayı içinde dini etkinliklere yer vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu

===

Belediye'de 1 Mayıs kutlaması

BURDUR Belediyesi tarafından, 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Belediye Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan işçiler katıldı. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı ve birim müdürleri işçileri yalnız bırakmadı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, çalışanların 'İşçi Bayramı'nı kutladı. Başkan Akkaya, belediye olarak güzel çalışmalara imza attıklarını ve halkın beğenisini kazandıklarını söyledi. Başkan Akkaya, "Elde edilen başarıda herkesin katkısı var. Başarılar tek kişiye bağlanamaz. İşçisiyle, memuruyla, mühendisiyle herkes üzerine düşeni yapıyor ve kentimiz günden güne güzelleşiyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum ve bayramınızı kutluyorum." dedi. Konuşmaların ardından işçiler müzik eşliğinde eğlendi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Gülde planlı üretim devri

GÜL-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (GÜLBİRLİK) 2012 iş yılı olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıya, GÜLBİRLİK yönetimi ve birlik üyesi üreticiler katıldı. Toplantıda konuşan GÜLBİRLİK AŞ. Genel Müdürü Hasan Çelik, dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da, gül üretim alanlarını belirleyeceklerini söyledi. Isparta'da ne kadar gül üretim alanı bulunduğuna dair kesin verilere sahip olmadıklarını anlatan Çelik, bu eksikliği gidermek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortak çalışma başlattıklarını kaydetti.

ÜRETİM ALANI BELİRLENECEK

Isparta'da ne kadar alanda gül üretimi yapıldığını tespit edeceklerini aktaran Çelik, tahmini rakamlarla geleceğin planlanamayacağını vurguladı. Ağustos ayı sonrasında bu yönde köklü bir çalışma yapılacağına değinen Çelik, çalışma kapsamında Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın teşvik fonlarından yararlanarak iyi ürün yetiştirilmesi projesi geliştireceklerini belirtti.

Gülde kaybı en aza indirmek için yapılan ilaçlamada bir türlü istenilen sonuca ulaşılmadığını aktaran Çelik, "İlaç firmalarına yaptırım gücümüz yok ama tarım, gıda ve hayvancılık müdürlüğünün var. Kimin, nerede, hangi ilacı, nasıl kullanacağı yönünde ilaç firmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapabilir. Hatta firmalara yaptırım uygulayabilir. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor" dedi.

GÜL ÜRETEN TEK ISPARTA DEĞİL

Gül üretiminde Türkiye'nin ciddi rakipleri bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Isparta'dan başka bir yerde gül üretilmiyor, kozmetik sanayi Isparta gülüne muhtaçmış gibi bir algı var. Bu yanlış. Bulgaristan, Hindistan, Fas, Afganistan, İran, Suudi Arabistan gibi ciddi üreticiler var. Sadece Suudi Arabistan'da 140 üretim tesisi var. Bu ülkelerde modern üretim tesisleri olmadığı için iç piyasada ve komşu ülkelerde elde ettikleri gülyağını tüketiyorlar. Ancak onlar da bir gün piyasaya çıkacaktır. Buna göre dengeli ve bilinçli üretim yapmalıyız" dedi.

GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ise 2012 yılına ilişkin faaliyet raporunu okudu. Demir, geçen yıl GÜLBİRLİK'in altı kooperatiften aldığı 1 milyon 67 bin kilogram gül çiçeğinden 171 kilogram gül yağı, 866 kilogram da gül konkreti elde ettiğini söyledi. GÜLBİRLİK'in gül yağı ve gül konkreti ihracatından geçen yıl 4,1 milyon lira gelir sağladığını bildiren Demir, yurt içi satışlarla toplam gelirlerinin 7,3 milyon liraya ulaştığını kaydetti

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Alanya'da buluştular

AVRUPA Birliği'nin hayat boyu öğrenme programı olan 'Comenius' kapsamında, 6 ülke ortaklığında başlatılan 'Bölgesel Kimlik' başlıklı projenin 3'üncü buluşması Alanya'da gerçekleştirildi.

Türkiye, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve Polonya'dan birer okulun ortaklığında başlatılan ve Ulusal Ajans'ın 24 bin Euro hibe desteği verdiği projenin 3'üncü toplantısına Türk Eğitim Derneği (TED) Alanya Koleji ev sahipliği yapıyor. 5 Aralık 2012'de Almanya'da yapılan ilk buluşmayla başlayan proje çalışmaları, İtalya'da yapılan toplantının ardından Alanya'da devam ediyor. 'Bölgesel Kimlik' başlığı altında yemek, spor, müzik, edebiyat ve ekoloji konularından oluşan proje kapsamında 12 öğretmen ve 16 öğrenci Alanya'ya geldi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, proje ortağı ülkelerden gelen öğrenciler ile TED Alanya Koleji'nin öğretmen ve 21 öğrencisini Alanya Belediyesi'nde kabul etti. Belediye Başkan Vekili Kemal Dere'nin de katıldığı ziyarette proje koordinatörü Permil Öncül, Alanya'daki buluşmanın temasının 'yemek' konusu olduğunu belirterek proje hakkında sunum yaptı. TED Alanya Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Esra Çınar Açar ise, "Almanya'da başlayan proje 14 Haziran 2014'de Polonya'da yapılacak kapanış toplantısıyla sona erecek." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Keramettin Yılmaz Nail Dülgeroğlu Finike Küba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title