Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Oyun sahnesinden genel ve yakın plan ve izleyenler görüntüler.

Foto: Oyun sahnesinden genel ve yakın plan ve izleyenler görüntüler.

===

Kadına şiddet sahnede

KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun, Bahçelievler Pamir Caddesi üzerindeki 30 kişilik cep sahnesinde, Nobel Ödüllü İtalyan Dario Fo'nun yazdığı '3. Sayfa' adlı oyunun ilk gösterimi gerçekleşti. Ahmet Avkıran'ın yönettiği, Gülden Gözlem Küçük'ün rol aldığı tek kişilik oyun, ilgiyle izlendi. Rolüyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Küçük, toplumların kanayan yarası olan kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz konularını çok boyutlu gözler önüne serdi. Oyun sırasında ter döken, zaman zaman da gözyaşlarına hakim olamayan sanatçı, "Olayları kendim yaşamış, yaşıyormuş gibi bir hisse, duyguya kapıldım, gergin anlar yaşadım" dedi. Oyun bitiminde ise izleyicilere kahve ikram edilip, görüş ve önerileri dinlendi. Oyun, sezon içinde her cuma saat 20.00'de sahnelenecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gülden Gözlem Küçük'ün sahnede

===

Mak'ın ilk heyecanı

MARMARA Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan Songül Mak, ressam olmaya karar verdi. Birçok atölyede resim eğitimi alan Mak, yağlıboya, akrilik boya ve pastel boya çalışmalarıyla ortaya çıkardığı eserlerini ilk kez sergiledi. Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Yorgun Dünyamız' adlı sergide, ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, açılış kurdelesini birlikte keserek sanatçıya destek verdi. Sergide, 30 tablo beğeniye sunuldu.

Resim sanatıyla kendine yepyeni bir dünya yaratan Songül Mak, ilk kişisel resim sergisini açmanın heyecanını yaşadı. Mak, "Renklerin arasında, farklı bir dünyada yaşıyorum. Duygularımı, düşüncelerim, hayallerimi tuvale resmedip rahatlıyorum" dedi. Yaşadığımız dünyanın yorgun düşüşünü pastel renklerle ifade edip, yorumunu sanatseverlere bırakan Mak, her geçen gün bozulan, tahrip edilen, yok olmaya yüz tutan doğal güzellikleri de resmedip, ikinci kişisel sergisinde doğaseverlerle paylaşacak. Mat, "Sözle ifade edilemeyen gerçekleri, resimle seslendirme çabasındayım" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken, sergi gezilirken ve Songül Mat'ın tablo önünde yakın plan görüntü.

===

Gençlerin sanat aşkı

ELMALI Mahallesi'ndeki Şadiye Yörük İşhanı altında hizmet veren 'Rüya Ahşap Sanat Galerisi'nde, güzel sanatlar lisesi ve fakültesi öğrencileri ile seneye sınavlara girecek olan gençler, temel sanat eğitimleri alarak altyapılarını geliştiriyor. Sanata gönül veren gençler, "Atölye çalışması, bizim için bir nevi terapi uygulaması oluyor. Yeteneğimizi geliştirirken, ruhsal yönden de bir rahatlama hissederek çok mutlu oluyoruz" dedi.

Uzman eğitimciler Figen Hepsever, Ercan Talay, Teslime Sarıkaya'nın gözetiminde çalışan gençler, tuval bezi, ahşap obje üzerine yağlıboya, akrilik boya çalışması resim, ahşap boyamada transfer, eskitme, dekupaj, ahşap üzerine resim çizimi teknikleri, boyama sanatının püf noktalarını, temel sanat anatomisini öğreniyor. Gençler, bir yandan eğitim alırken bir yandan da ortaya çıkardıkları eserlerin satışını yaparak para kazanıyor.

El sanatları uzmanı Figen Hepsever, son yıllarda sanatın her dalına ilginin giderek arttığına dikkat çekerek, "Doktorlar bile onkoloji ve psikiyatri ünitelerinde tedavi gören hastalarına artık resim ve el sanatlarıyla uğraşmalarını öneriyor. Hastane koridorlarında uygulamasını da yaptırılıyor" diye konuştu. Hepsever, eline fırça alıp, renk, renk boyalara bulaşan kişilerin, hayata bakış açılarının değiştiğini de vurguladı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gençler, boyama çalışması yaparken yakın plan ve boyadıkları objelerle birlikte toplu görüntü

===

Liseye muhteşem 'Atatürk' panosu

ANTALYA 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi, üç boyutlu seramik çalışması 'Atatürk' panosuna kavuşuyor. Taç Seramik Sanat Atölyesi'nde hazırlanan 2.5 metre yükseklikte, 6 metre uzunluğundaki pano, Kurban Bayramı tatili sonrası 35 derslikli okul binasının girişindeki 'Atatürk Köşesi'nde duvara monte edilecek. Panoda, Mustafa Kemal Atatürk'e bir buket çiçek uzatan kız öğrenci, Türk Bayrağı, okulda gerçekleşen spor, müzik, bale, kültür-sanat etkinlikleri, bilgisayar ve bilimsel çalışmaları anlatan figürler yer aldı. Pano, seramik sanatının uzman kişilerinin üç ay süren titiz çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.

Taç Seramik Sanat Atölyesi'nin işletmecisi ve seramik sanatçısı Tacim Alpaslan, panodaki kompozisyonu kendisinin oluşturduğunu, uzman kişilerin desteğiyle de üzerinde günlerce çalışıldığını belirtti. Alpaslan, "Önce yoğrulup, üzerinde şekillendirme yapılan seramik çamuru, daha sonra parçalara ayrılıp açık havada kurutuldu. Sertleşen parçaları fırına sürüp, 1000-1020 derecede pişmesini sağladık. Sertleşen parçaları sırlayıp, boyalarla eskitme çalışması yaptık. Boyanan parçalar tekrar fırına sürüldü" dedi. Alpaslan, parçaların zarar görmemesi için özenle paketlenip okula taşınacağını söyledi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Atatürk pasosu üzerinde son çalışmalar yapılırken görüntü

===

'Berdevam' nihayet sahnelendi

AÇK Görsel Sanatlar Merkezi'nde, senaryosunu oyuncuların yazdığı 'Berdevam' adlı oyun, nihayet sahnelendi. Prova çalışması üç ay süren oyunun prömiyeri Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. İçeriği ve ilginç kostümleriyle dikkat çeken oyunda, gönüllü doktor, memur, esnaf ve dansçılar rol aldı.

'Berdevam'da gelenek ve görenekleri bozulan bir toplumda toparlanma çabası olsa da en ufak bir sarsıntıda tekrar bozulması, ironik şekilde anlatılıyor. Sezon içerisinde, değişik sahnelerde birkaç kez tiyatro severlerle buluşacak olan 'Berdevam'ın, büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yönetmenliğini Serdar Erdoğan'ın üstlendiği 'Berdevam'da Mehmet Getizmen, Hakan Çapar, Yusuf Akyıldız, Gülendam Açıkalın, Abdullah Aksoy, Serdar Erdoğan rol aldı. Şiir dinletisinden yola çıkılarak tiyatrosallaştırılan oyun, grotesk (tuhaf, gülünç figürlerden oluşmuş süsleme üslubu) tarzında hazırlandı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sahneden ve izleyicilerden görüntü

===

Çocuklar için özel opera

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) yeni çocuk oyunlarından 'Haydi Çocuklar Operaya' adlı eseri, bugün yeniden sahnelenecek. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sergilenecek eser, çocuklarla saat 14.00'de buluşacak. Geçen sezon çok sayıda 5 yaş üstü küçük çocuk ve yüzlerce İlköğretim okulu öğrencisinin izlediği eser, 7 ve 21 Kasım tarihlerinde de izlenebilecek.

Yücel Yalçın'ın piyanistliğini yaptığı 'Haydi Çocuklar Operaya' adlı eserde, Sinem Seçil Baddal, Ceren Tereci, Mahir Seyrek, Zafer İşgören, Selda Serdar, Pınar Tekol Gümüş, Taner Ölçen ve Onur Alpaslan solist olarak sahneye çıkacak. Burak Özbek ve Seda Manaz ise ilgi çekici danslarıyla keyifli anlar yaşatacak. Tek perdelik müzikal eser, 40 dakika olarak hazırlandı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Temsilden toplu görüntü

===

Atıktan tablo üretiyorlar

MESLEKİ Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı'nca (MEKSA) hayata geçirilen 'DE-GROUP Projesi' kapsamında İŞKUR-MEKSA-AESOB işbirliğiyle açılan İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'nde iş garantili mesleki eğitim gören kursiyerler, merkezdeki sanat etkinliklerine de katılıyor. Kursiyerler, boş zamanlarını 'Sanat Tasarımı Atölyesi'nde değerlendirirken, çeşitli atık maddeleri sanat eserlerine dönüştürüp, üç boyutlu şekillendirme işlemiyle de duvar panoları ve tablolar üretiyor. Atölyede, resim, heykel, seramik çalışmaları da yapılıyor.

Kurs öğretmeni Yasemin Erzinlioğlu, kursiyerlerin sanat çalışmalarına katılarak stres attıklarını söyledi. Erzinlioğlu, "Amacımız atık maddeleri çöpe atma yerine, sanata kazandırabilmek. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Atıkları, çalışacağımız kompozisyona göre şekillendirip renklendiriyoruz" dedi. Erzinlioğlu, kursiyerlere temel sanat eğitimi verirken, önce doğayı, organik ve inorganik malzemeleri de tanıtıp, kolaj çalışmasıyla üç boyutlu kavrama geçiş yaptırdığını, kil, çamur, alçı ve tutkal kullanıldığını da kaydetti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kursiyerler, atık maddelerden yaptıkları üç boyutlu tabloları gösterirken

===

Kalkan'da İstanbul rüzgarı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi'nde son iki yıldır sanata, sanatçıya, sanatseverlere hizmet veren Kalkan Kültür Evi Sanat Galerisi, bu kez de özgün resimleriyle popüler olan İstanbullu sanatçı Süzet Haklı'yı ağırladı. Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Saim Karakurt'un kestiği 'Düşler Masalı' adlı sergi, 29 Ekim Pazartesi günü akşamına kadar gezilebilecek.

Sergilenen tabloları incelerken sanatçı Süzet Haklı'ya da övgü yağdıran Başkan Karakurt, "Kalkan, turizm alanında her geçen gün gelişirken, kültür-sanat etkinliklerinde de büyük mesafe kat edildi. 'Kültür-sanat olmadan turizm olmaz' inancıyla hareket edip, beldemizi değerli sanatçılarımızın eserleriyle canlı tutma çabasındayız" dedi.

Asıl mesleği bilgisayar programcılığı ve tekstil tasarımı olan sanatçı Süzet Haklı, hayatı bir masal gibi kabul edip kendi hikayesinin başkahramanı olduğunu vurguladı. Haklı, doğadan aldığı renklerle sevgiyi paylaşarak resim yapmaktan büyük keyif aldığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde de eserlerimi Paris'e taşıyıp, Türk kadınının başarısını burada da göstereceğiz" diye konuştu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ressam Süzet Haklı'nın tablo önünde, belediye başkanı ve davetliler ile birlikte görüntüsü

===

Antalya DT, komedi oyunu Pişti'ye bayramda 3 kez perde açacak

Bayramlık gösteri

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), bayramın ikinci ve üçüncü günü perdelerini açık bırakıyor. Topluluğun sezon açılış oyunu olan Pişti, cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'de sahnelenecek. Oyunu gündüz izleyebilme imkanı olanlar için de cumartesi günü saat 15.00'de matine yapılacak. Tam biletlerin 8 TL, indirimlilerin 5 TL'den satıldığı oyun, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

İKİ KIZIN KAHVE İDDİASI

İçinde 6 şarkılı grup danslarının yer aldığı 2 perdelik oyun, başından sonuna kadar bol komik unsurlar barındırıyor. Oyunun kahramanı olan 2 genç kız, erkeklerin egemen olduğu kahvehanede gece yarısına kadar çay içip pişti oynayabileceklerine dair arkadaşlarıyla iddiaya giriyor. Bu iddiayı gerçekleştirme çabasıyla mahallede değişim rüzgarları estiren genç kızlar, hiç ummadıkları finalle karşılaşıyor.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan foto

========

SERGİLER

========

ANSAN

Songül Mak'ın resim sergisi………………………………………………………..16-28 Ekim

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Mehmet Şirzad, Hülya Ulaş Feyzioğlu, F.Nuri Kara, Cihan Tikin'in resim sergisi……5 Ekim-3 Kasım

ARTPARK GALLERY

Pınar Bingül Göksun'un resim sergisi…………………………………...…..5-30 Ekim

CUMHURİYET MEYDANI

Antalya Tanıtım Vakfı'nın fotoğraf sergisi…………………………..…….2-17 Kasım

KAŞ KÜLTÜREVİ

Fotoğraf ve resim sergisi…………………………………………………..25-29 Ekim

============

OPERA - BALE

============

HAŞİM İŞCAN KÜLTÜR MERKEZİ

Haydi Çocuklar Operaya (Çocuk Balesi)……………………………………..26 Ekim

Bir yaz Gecesi Rüyaesı (Bale)……………………………………………...…27 Ekim

Türküyem (Müzikli Oyun)…………………………………………………….29 Ekim

Bir Yaz gecesi Rüyası (Bale)…………………………………………………..1 Kasım

Bir Yaz Gecesi Rüyası (Bale)………………………………………………….3 Kasım

Tosca (Opera)………………………………………………………………….6 Kasım

=======

TİYATRO

=======

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

Pişti (Çarşamba-Cuma-Cumartesi)……………………………………..….19-31 Ekim

========

FESTİVAL

========

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ

Antalya Piyano Festivali…………………………………………..16 Kasım-8 Aralık

===============

KİTAP İMZA GÜNÜ

===============

ANSAN

Ahmet Tamer'in 'Can Çiceğim' adlı şiir kitabının imza günü…………….3 Kasım

======

KONSER

======

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ

Antalya Ticaret Borsası TSM Korosu Konseri…………………………….2 Kasım - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Bahçelievler Haşim İşcan 29 Ekim Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title