Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çallıca Köyü'nde hizmet veren CGM Mermer ve Karaçal Köyü'nde hizmet veren Antalya Mermer çalışanlarına yangın söndürme eğitimi verdi.

Foto: Yürüyüşe katılanlardan foto

===

Mermer işçilerine yangın söndürme eğitimi

BURDUR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çallıca Köyü'nde hizmet veren CGM Mermer ve Karaçal Köyü'nde hizmet veren Antalya Mermer çalışanlarına yangın söndürme eğitimi verdi. Yangınlara müdahalede eğitimin önemine dikkat çeken Burdur İtfaiyesi Müdürü Hasan Özban, "Ulaşabildiğimiz her noktaya yangın güvenliği eğitimi götürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Her tür yangının söndürülebiceğini kaydeden Özban, "Önemli olan yangın yangın çıktığında vatandaşlarımızın paniklemeden doğru şekilde müdahale edebilmesi" dedi. İtfaiye Çavuşu Mehmet Ali Ballak ise eğitimde mutfaklarda kullanılan LPG tüplerinin kullanımı ve muhtemel yangın durumunda ne şekilde müdahale edilmesi gerektiğini vurguladıktan sonra yangın söndürme cihazı kullanımı konusunda uygulamalı bilgi verdi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Eğitimlerden foto

===

Elibol, Mehmet Amca'ya sahip çıktı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde çıkan yangında evi yanan 65 yaşındaki Mehmet Tunca'ya, Belediye Başkanı İsmail Elibol sahip çıktı. Yalnız yaşayan Mehmet Tunca'nın evi, geçen Cumartesi günü çıkan yangında yanıp kül oldu. Başkan İsmail Elibol'un talimatıyla Mehmet Tunca, Sandıklı Belediyesi Hüdai Kaplıcası'nda misafir ediliyor. Sandıklı Belediyesi tarafından kıyafet tedarik edilen Mehmet Tunca, yemek ihtiyacını ise Hüdai Kaplıcaları İşletme Müdürlüğü yemekhanesinde gideriyor.

Yangın sonrasında hiçbir eşyası ve kıyafeti kalmayan Mehmet Tunca, yakın ilgisinden dolayı Başkan Elibol'a teşekkür etti. Tunca, "Yangının ertesi günü Başkanımız İsmail Elibol bana kıyafet tedarik ederek Hüdai Kaplıcası'na gönderdi. Şimdi kaplıcada kalıyorum. Belediye burada bana yemek veriyor. Evim yanmadan öncede belediyeden yardım alıyordum. Yangında elimden yaralandım. Belediye personeli pansumana götürüp getiriyor. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Yanan evin ve Mehmet Tunca'nın fotosu

===

Jandarmadan aile içi şiddet toplantısı

ANTALYA İl jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, Demre Jandarma Komutanlığı, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Demre İlçesi'nde 'Aile içi şiddet' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Demre'nin Beymelek Belde Belediyesi Karabibik Kültür Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Vekili Özgür Akça Güven ile Jandarma Astsubay Çavuş Ümmihan Temir katıldı. Önce slayt gösterisi ile bilgilendirme yapan Ümmihan Temir, şiddeti kimsenin hak etmediğini belirtti. Temir, "Hele çocuklar ve kadınlar hiç haketmiyor. Çocuklarınız sevgi ortamında büyümeli" dedi.

Özgür Akça Güven ise "Kadınlar ve erkekler dünyaya eşit geliyor. Ancak toplumsal yaşamdaki birçok söz kadını incitici boyutta. Kadını değersiz gören bir anlayış toplumsal yaşamda egemen kılınmaya çalışılıyor. Lütfen sizler kız ve erkek çocuklarınız arasında ayrım yapmayın. Evde her ikisine de eşit oranda görev verin" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Seminerden foto

===

Öğretmenlerin model uçak merakı

SERİK Tekeli İlköğretim Okulu'nda görevli bir grup öğretmen, Türk Hava Kurumu (THK) Serik Şubesi tarafından açılan planör model uçağı kursuna katılarak, diğer öğretmen ve öğrencilere örnek oldu. Gönüllü öğretmenler 15 gün sürecek kursta yapacakları uçakları uçuracak. Öğretmenlere kursu, THK model uçak rehber öğretmeni Yaşar Kara veriyor. Yaşar Kara, ata planör model uçağı kursuna isteyen herkes katılabilir. Kursa devam eden öğretmenlere de gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Model uçak kursundan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tunca Antalya Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title