Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne en çok turist gönderen ülkelerin başında gelen Rusya'da bu yıl 20'ncisi düzenlenen Moskova Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (MITT) kapılarını açtı.

Foto: Konferanstan

===

Moskova'da Kemer rüzgarı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne en çok turist gönderen ülkelerin başında gelen Rusya'da bu yıl 20'ncisi düzenlenen Moskova Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (MITT) kapılarını açtı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği turizm fuarında Kemer Belediyesi de bir tanıtım standı açarak yerini aldı. 23 Mart'ta sona erecek olan fuara, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcısı Galip Gün ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Fuarın ilk gününde Kemer standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Antalya heyeti ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Gül, Bakan Yardımcısı Arıcı'ya ziyaret anısına plaket verdi. Turizm fuarlarının Kemer için önemine dikkati çeken Başkan Gül, 2013 yılına yoğun bir fuar trafiğiyle başladıklarını söyledi.

Kemer Belediyesi'nin son 2 ay içinde 3 ülkede düzenlenen 5 turizm fuarına katılarak, ilçeyi tanıttığını kaydeden Gül, Kemer'in en çok Almanya'da tanıtıldığını anlattı. Almanya'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen 5 önemli turizm fuarında yer aldıklarını hatırlatan Gül, Rusya'dan gelen kültür turisti sayısını da artırmayı hedeflediklerini belirtti. Gül, Türkiye'nin, Moskova Fuarında tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaran bir tanıtım yaptığına değindi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Fuardaki Kemer standından foto

===

Devlet hastanesine çocuk uzmanı

DEMRE Devlet Hastanesi'ne görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Soydan'ın istifa etmesinin ardından 8 ay sonra yerine atama yapıldı. Soydan'ın yerine atanan Dr. Hasibe Şahbaz, ilçeye gelerek görevine başladı. Dr. Şahbaz, Eskisehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2004 yılında mezun oldu. Çocuk hastalıkları uzmanı olarak ihtisasını Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapan Dr. Şahbaz, ilk görev yeri olan Konya Beyşehir Devlet Hastanesi'nde 2,5 yıl görev yaptı.

Demre Devlet Hastanesi'nin ikinci görev yeri olduğunu kaydeden Dr. Hasibe Şahbaz, "Demre çok güzel bir ilçe. Antalya'da doğup büyüyen, Antalyalı olarak bu ilçede görev yapmak çok güzel. Demreli küçük yavrularımızın hepsine en iyi hizmeti vermek, onların birer sağlıklı insan olarak yetişmesinde katkı sağlamaya çalışacağım" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Hasibe Şahbaz

===

'Bu seferlik sadece uyarıyoruz'

FETHİYE'de sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak için harekete geçen Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri denetimlere hız verdi. Fethiye'de emniyet kemeri takma oranının düşük olduğunu tespit eden İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri ilçe genelinde denetimlere başladı. Denetimde emniyet kemeri takmayan sürücüleri uyarmakla yetinen polisler 25 Mart'tan itibaren kemer takmadan trafiğe çıkan sürücülere ceza kesileceğini kaydetti.

Taşkaya Mahallesi İnönü Bulvarı üzerinde trafik uygulaması yapan trafik polisleri, araçları tek tek durdurarak sürücüleri uyardı. Polis kontrolüne girmelerine rağmen sürücülerin emniyet kemeri takmadığı görülürken polis ekipleri bu uygulamanın uyarı niteliğinde olduğunu belirterek cezai işlem yapmadı. Sürücülere 'Kontağı çevirmeden emniyet kemerinizi takın' uyarısı yapan ekipler, 25 Mart'tan itibaren emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesileceğini kaydetti. Karayolları Trafik Kanunu'na göre emniyet kemeri takmayan sürücülere 77 TL para cezası uygulanıyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Polis uygulamasından fotoğraflar

===

İçme suyu depoları temizlendi

FETHİYE'nin Çiftlik Beldesi'nde içme suyu şebekeleri belediye ekipleri tarafından temizlenerek güneş enerjisi destekli klorlama sistemi devreye sokuldu. Çiftlik Beldesi'nde içme suyu şebekesinde yaşanan sorunların önüne geçmek için harekete geçen belediye ekipleri içme suyu deposunu bakıma aldı. Depoda temizlik çalışması yapan ekipler, güneş enerjisi destekli klorlama sistemini de devreye soktu.

Periyodik olarak su depolarında temizlik ve bakım çalışması yapılacağını belirten Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, "Halkımıza temiz ve sağlıklı içme suyu sunabilmek adına personelimiz özverili bir çalışma yapıyor. Su depolarımız temizlendi. Ayrıca güneş enerji destekli klorlama sistemimizde devrede. Halkımız gönül rahatlığıyla sularını kullanabilir" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Halil Doğan ve deponun fotoğrafı

===

Gitmediği yerden ceza geldi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde oturan öğretmen Mustafa Ünver, otomobiliyle hiç Antalya'ya gitmediği halde kendisine trafik cezası yazıldığını iddia etti. Gazipaşa'da bulunmasına rapmen 28 Aralık 2012'de Antalya'da bir fahri trafik müşaviri tarafından 07 UM 667 plakalı otomobiline ceza yazıldığını belirten Mustafa Ünver, yazılan 72 TL'lik cezayı ödeyeceğini ancak ardından hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.

Ceza yazılan tarihte Antalya'ya gitmediğini iddia eden Ünver, "Mahkemeye müracaat edeceğim. Nedenini bilmiyorum ancak fahri trafik müşavirlerinin neye göre ceza kestiklerini de anlamakta güçlük çekiyorum. Ben cezanın yazıldığı tarihte aracımın Antalya'da olmadığımı ispat edeceğim, fakat bu cezayı kesen fahri trafik müfettişinin benim arabamın Antalya'da olduğunu nasıl ispat edeceğini merak ediyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Mustafa Ünver

===

Öğrencilere baklavalı doping

DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, 24 Mart Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS)girecek öğrencilere baklava ikram etti. Okul ve dershaneleri ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, ilk olarak Demre Anadolu Lisesi'nde sınava girecek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere sınavda neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler veren Aldal, daha sonra okul müdürü Ali Yıldırım'la birlikte öğrencilere baklava ikram etti.

Daha sonra dershaneleri ziyaret eden Aldal, öğrencilerle bir süre sohbet etti, ardında onlara da baklava ikram etti. Demre Anadolu Lisesi'nde 79, Demre Lisesi'nde 89, geçen yıllarda mezun olan 50 olmak üzere toplam 218 öğrencinin sınava gireceğini kaydeden Aldal, "Amacımız sizlere sınav öncesi moral vermek. Ama unutmayın ki, her şey üniversiteye girmekle bitmiyor. Önce sizleri iyi birer yurttaş olarak yetiştirmek bizim görevimiz" dedi.

Öğrencilere sınavda başarısız olmaları durumunda üzülmemeleri tavsiyesinde bulunan Aldal, "Ümidinizi kaybetmeyin ve üzülmeyin. Gelecek seneye daha iyi hazırlık yapın. Bu yıl yaptığınız yanlışları, ders çalışma yönteminizi gözden geçirin. Ama büyük çoğunluğunuz başarılı olacak bundan eminim. Çünkü il çapında yapılan sınavlarda, 19 ilçe içinde Demre dördüncü sırada. Bu başarıyı da sizinle elde ettik. Sınavda soruları dikkatli okuyun, zamanı iyi değerlendirin" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

İtiraza rağmen Arısoy

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Balık Belde Belediye Başkanı Hamza Öztürk'ün istifa etmesinin ardından Belediye Başkan Vekilliğine MHP'li meclis üyesi Mesut Arısoy seçildi. AK Partili meclis üyesi Mehmet Bircan'ın itirazı üzerine Afyon İdare Mahkemesi yürütmenin durdurma kararı aldı. Mahkeme kararının ardından seçim yenilendi.

İkinci kez yapılan seçimde Ballık Belediye Başkan Vekilliği için MHP'li Mesut Arısoy ve AK Partili Mehmet Bircan yarıştı. Bir üyenin boş oy kullandığı seçimde Mesut Arısoy 7 oy alırken, Mehmet Bircan'a hiç oy çıkmadı. Yapılan oylama sonucu Mesut Arısoy, yeniden Belediye Başkan Vekili seçildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Mesut Arısoy fotosu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Moskova Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title