Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki otogardaki işyerleri açık artırma usulüyle yapılan ihaleyle 3 yıllığına kiraya verildi.

Foto: Toplantıdan fotolar

===

Tuvalete 7 bin 500 lira

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki otogardaki işyerleri açık artırma usulüyle yapılan ihaleyle 3 yıllığına kiraya verildi. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'un başkanlığında yapılan ihaleye 6 firma katıldı. Belediye Başkanı Elibol ihale öncesi yaptığı açıklamada', "Otogar küçük çaplı yapıldı. İlçenin potansiyeli zaten belli. Terminal gişesi olan firmalar Sandıklı ve otogar arasına mutlaka servis koyacak. İlçe merkezinde ofisleri olacak. Bunlar yolcuların mağdur edilmemesi adına alınan önlemdir" diye konuştu.

Otogara 3 taksi durağı daha kurulması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Elibol, "Bu konuda Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkan Ekrem Özürk'ün hemen çalışmalara başlamasını istiyorum. Sonuçta bu tesiste işletmecilik yapan esnafımız ilçemize yakışır şekilde davranmalarını umuyorum. Otogar ilçenin aynasıdır" diye konuştu.

Belediye Meclis üyeleri Cemal Öz ve Mehmet Aslanbaş ile Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ekrem Öztürk'ün yer aldığı ihale komisyonu, 6 bilet gişesi, 2 market, 1 kafeterya, 1 taksi durağı, 1 dolmuş durağı, tuvalet, berber, ve çay ocağını açık arttırma usulüyle ihaleye çıkardı. Bilet gişelerine alıcının çıkmadığı ihalede, diğer 8 işyeri 3 yıllığına kiraya verildi. Otogar tuvaleti 7 bin 500 liraya ihale edilirken, toplam 30 bin TL gelir elde edildi.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: İhaleden

===

Konsey ziyaret turunda

ISPARTA Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, kurum ve kuruluş ziyaretlerini sürdürüyor. Kent Konseyi üyeleri ziyaretler kapsamında Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı(ITSO) ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, "Siyasi partiler vazgeçilmez unsurlarımızdır. İktidarlar her zaman değişir. Önemli olan Isparta ve Isparta'nın değerleridir. Bizler siyaset dışı zihniyet ile hareket ediyoruz" dedi.

Konseyin Isparta'ya hayırlı olmasını dileyen Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ise "Konseyin Isparta için önemli projeler yapacağını temenni ediyorum. Herkesin siyasi görüşü olabilir, buna saygı duymak gerekir. Bizler, bu toplumun birer ferdiyiz. Isparta için mücadele edilecek olması bizlere ziyadesi ile mutlu eder. Hepimiz Isparta'nın gelişmesi ve büyümesi için mücadele ediyoruz" dedi.

ITSO'YU ZİYARET

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Ak Parti ziyaretinin ardından, ITSO'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Kent Konseyi Başkanı Bülbül ile ayrı bir dostluklarının bulunduğunu vurgulayarak "Kent Konseyi Isparta'ya hayırlı olsun" dedi. Konseyin işlevi hakkında ITSO yönetimine bilgi veren Başkan Bülbül ise herkese eşit mesafelerde olacaklarını kaydetti.

Mehmet EÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotoları

===

Kaş ticaret odası istiyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde hizmet veren işletmeciler, ilçede ticaret odası kurulması için çalışma başlattı. Kaş Ticaret Odası Girişimci Üyeleri Heyeti'ni oluşturan işletmeciler, ticaret odası kurulması için ön çalışmalara başladı. Kaşlı işletmeciler bu taleplerini düzenledikleri toplantıyla dile getirdi. Heyet adına konuşan turizmci Yaşar Turgut Bilgin, Kaş'ın 55 bin nüfusa sahip bir ilçe olduğunu söyledi. Belde ve köylerle çok daha büyük bir ilçe olduklarını kaydeden Bilgin, bölgenin aktif gelirinin turizm olduğunu kaydetti.

Kalkan' Beldesi'nde turizm, Ova, Kınık, Yeşilköy ve Gömbe beldelerinin ise aktif gelirinin tarıma dayandığını aktaran Bilgin, "Kaş merkeze çok uzak bir noktada. Kaş artık büyüdü ve artık kendi ayakları üzerinde duracak potansiyele kavuştu. Şu anda yaptığımız bu çalışma aslında ön çalışma. Biz bu toplantıları sadece Kaş'taki işletmecilerle değil diğer beldelerdeki işletmecilerle de yapacağız. Toplantılardan çıkan sonuçları tüm üyelerimize bildireceğiz" dedi.

Avukat İsmail Gökçe ise Kaş'ta aktif hizmet veren 1200 işletme bulunduğunu kaydetti. Yasalara göre bir ilçede aktif işletme sayısının 1000'in üzerinde olması halinde ticaret odası açılabileceğini aktaran Gökçe, "Bağlı bulunan ilin Ticaret ve Sanayi Odası'nın istemiyle ilçede ticaret odası kurulabilir. Bizler yasaların bize verdiği bu hakkı kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıya, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Birol Engin, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Ova Belediye Başkanı Tevfik Taner, Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Patara Gelemiş Muhtarı Arif Otlu ile Kaş'ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.

Pınar AYAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Doğa dostları organik gül yetiştirecek

BURDUR'un Karakent Köyü'nde kanser ve benzeri hastalıklardan korunmak amacıyla veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından kurulan 'Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde, 150 dekar alanda organik gül üretilecek. Gül üretimi için çalışmalara başlayan Sarıca, vazgeçme noktasına gelinen gül üretimini yaşatmak adına örnek uygulama yapacaklarını söyledi.

Tarımsal ilaç ve gübrenin bilinçsizce kullanımına bağlı olarak bitkisel üretimdeki artış yandığını anlatan Sarıca, bunun yanında kalitesiz ve insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin ortaya çıktığını söyledi. Toprağa sızan fosfor ve nitratın tatlı su kaynaklarına ulaştığını anlatan Sarıca, "Bu maddeler insan, evcil hayvan ve yaban hayatı açısından ciddi problemlere yol açmakta. Tarım ilaçları toprakta birikmekte, bitki sağlığını olumsuz etkileyerek ekolojik dengeyi bozuyor" dedi.

Organik üretim yaparak hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya çalıştıklarına değinen Sarıca, "İnsana ve çevreye dost üretim modeliyle örnek olmak istiyoruz. Unutulma noktasına gelen geleneksel üretimimize dikkat çekmek istiyoruz. Gül, Burdur'un geleneksel üretimi olmasına rağmen üreticilerimizin daha kazançlı alanları tercih ederek gül üretiminden vazgeçmekte. Organik üretilen gülün pazarlamasında sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise "Burdur'da 1185 üretici organik gül, rezene ve anason üretiyor. 2012 yılı verilerine göre kentte 604 dekarda organik gül üretiliyor. Bu anlamda Öztürk Sarıca'yı doğa ve çevreye olan duyarlılığı, yürüttüğü projede gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. İl müdürlüğü olarak her tür teknik desteği vermeye hazırız" dedi.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Dikimden

===

Kahvaltının geliri öğrencilere

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi tarafından üniversite öğrencilerine burs verilmesinin sağlanması için etkinlik düzenlendi. Karacaağaçlık Restoran'da düzenlenen kahvaltıya, ADD Şube Başkanı Esin Bilgiç, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İlçe Başkanı Vural Görgülü, ADD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Etkinlikte konuşan ADD Şube Başkanı Esin Bilgiç, kahvaltıdan elde edilecek gelirin ilçedeki yardıma muhtaç üniversite öğrencilerine burs olarak verileceğini söyledi. Dernek yönetici ve üyelerinin sosyal yardımlaşma konularında kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bilgiç, bu tür etkinlikleri devamlı hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: ADD kahvaltı ve Gürkut Acar resimler

===

Sanjet daha iyi ısıtacak

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı Belediyesi'ne bağlı Sanjet A.Ş.(Sandıklı Jeotermal ısıtma) hizmet kalitesini arttırmak için yeni sıcak su kuyusu açtı. Sanjet A.Ş., ilçenin jeotermal enerjiyle ısınmasında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi'nden aldığı ruhsatla sıcak su üretim kuyusunu açtı. Abonelerini sorunsuz ısıtabilmek için 2012-2013 ısınma sezonu öncesinde gerekli yatırımları yapan Sanjet A.Ş., ısınma planı kapsamında yatırımlarını faaliyete geçirmeye başladı.

Yıl içerisinde sıcak su hatlarında revizyon çalışmalarını sürdüren Sanjet, yeni açılan sıcak su kuyusunda istediği dereceye ve akışkanlığa ulaştı. İlçenin ısınmasında kullanılmak üzere 611 metre derinliğinde açılan kuyudan 66 derece sıcaklığında ve saniyede 50 litre akışkanlığında sıcak su çıktı. Sanjet yetkilileri yeni açılan kuyudan kısa süre sonra ısıtma sistemine sıcak su verileceğini belirtti. Geçen yıl arızalanan 2 kuyudaki sistem de onarılarak yeniden sıcak su akışı sağlandı.

Sanjet Yönetim Kurulu Başkanı ve Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, abonelere daha iyi hizmet verebilmek için çalıştıklarını kaydetti. Geçen yıl zaman zaman sorunlar yaşadıklarını anlatan Başkan Elibol, "Sanjet kurulurken hava şartları -10 dereceye göre projelendirilip yapıldı. Geçen yıl sava sıcaklığının -30 dereceye kadar düşmesi sistemimizi etkiledi. Isıtma dönemi öncesinde gerekli planlamaları yapıp, eksikleri giderdik" diye konuştu.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sıçak su çıkan bölgeden ve Bu bölgede incelemelerde bulunan Başkan İsmail Elibol'un fotosu

===

Sandıklı'da öğrenci yurtları denetlendi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtları denetlendi. Yönetmelik gereği yılda 2 kez denetlenmesi gereken yurtlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ufuk Taşbaş başkanlığındaki ekip tarafından denetlendi. Denetlemeler 2 gün sürdü.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ufuk Taşbaş, öğrencilerin daha rahat ve temiz ortamlarda kalması için denetim yaptıklarını söyledi. Okullarda alınan eğitimin devamının yurtlarda yapıldığını aktaran Taşbaş, yurtların mutlaka temiz olması gerektiğini belirtti. Denetimde, mutfak, kiler, yatakhane, etüt salonları, banyo ve lavabolar kontrol edildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Öztürk Sandıklı Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title