Haberler

Antalya Barış Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Barış yürüyüşüne izin verilmedi Antalya Kadın Platformu üyesi bir grup kadının, 'Kadınlar Barış İstiyor' adıyla yapmak istediği yürüyüşe, polis izin vermedi.

Barış yürüyüşüne izin verilmedi

Antalya Kadın Platformu üyesi bir grup kadının, 'Kadınlar Barış İstiyor' adıyla yapmak istediği yürüyüşe, polis izin vermedi.

Kazım Özalp Caddesi girişinde toplanan Antalya Kadın Platformu Üyeleri'ne, aralarında HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik ve HDP'li bir kadın da destek verdi. Grup, buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polisin yürüyüş yapılmasına izin vermeyerek barikat kurması üzerine bir süre oturma eylemi yapan grup, sloganlar atarak protestoda bulundu. Protestoya bazı kadınlar da ziller, düdük, tencere ve su bidonlarına koydukları bozuk paralarla ses çıkararak eşlik etti.

'Silahlar sussun barış konuşsun' yazılı pankart açan grup adına basına açıklama yapan Özlem Yavuz, 7 Haziran seçimleri öncesi başlayan ve seçim sonuçlarıyla birlikte hızını artıran savaş ortamı yaratma gayretinin derinleşerek devam ettiğini ileri sürdü. Herkesi savaşa karşı çıkmaya çağıran Yavuz; "AKP rejimini birleşik sesimizle kesin biçimde yenmeden ne özgürlüğü ne barışı kazanmak mümkün olmayacak. Biz kadınlar hem Ortadoğu'da hem Türkiye'de barış istiyoruz. Bu nedenle herkesi savaşa karşı sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Özalp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

tcccc:

kasınamya basladı torersıt destekcılerıne gecıt yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title