Haberler

Antakya Ek Görüntülerle Bakanlık Görevlileri Tebdili Kıyafetle Sınır Kapılarını Denetleyecek'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye-suriye Sınırındaki Tır Kuyruğunu Sona Erdirmek İçin Bakanlık Görevlilerinin 'tebdili Kıyafetle' Denetim Yapacaklarını Söyledi.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye-Suriye sınırındaki TIR kuyruğunu sona erdirmek için bakanlık görevlilerinin 'tebdili kıyafetle' denetim yapacaklarını söyledi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu tarafından Hatay'da düzenlenen 'Karayolu Taşımacılığı 2'nci Bölge Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen Bakan Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, uzun yıllardır Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanan TIR ve kamyon kuyruklarını sonlandırmak için Türkiye- Suriye arasında bakanlar nezdinde çözüm önerisi ile masaya oturacaklarını açıkladı. Yıldırım, Suriye ve Türkiye kapılarındaki yığılmaları önlemek için ortaklaşa aldıkları karar doğrultusunda özel görevlilerin 'tebdili kıyafetle' sınır kapısında çözüm için inceleme yapacaklarını vurguladı.

Ekiplerin hem Suriye hem de Türkiye tarafında şoförlerin yaşadığı sıkıntıları 2 ay süresince takip edeceğini belirten Yıldırım, "Vizelerin kalkması nedeniyle hem yolcu hem de araç giriş çıkışlarında artış oldu. Suriye'nin altyapısı bu artışları kaldıracak yeterlilikte değil. Bu bakımdan gümrük kapısında yığılmalar zaman zaman yaşanıyor. Her iki taraf da yaşadığı sıkıntıları kendilerine göre anlattıkları için bugüne kadar bir çözüm bulunamadı. Görevlendirdiğimiz özel görevlilerin görev süreleri bittikten sonra verecekleri rapor doğrultusunda her iki tarafta yaşanan sorunlar belirlenecek ve çözüm bulunmaya çalışılacak" dedi.

Yıldırım. ayrıca Suriye'ye altyapısını güçlendirmesi için otomasyon programı önerdiklerini ve Suriye'nin de bu öneriyi kabul ettiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Ne Messi ne de Ronaldo! Arda Güler, artık 1 numara

Ne Messi ne de Ronaldo! Arda Güler, artık 1 numara

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title