Haberler

Annelerden Çocuklarına "İkinci Hayat"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatlarla Mardin'de yaşayan bir anne 14 yaşındaki kızına, Burdur'da yaşayan anne de 16 yaşındaki oğluna böbreğini bağışlayarak ikinci kez hayata bağladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatlarla Mardin'de yaşayan bir anne 14 yaşındaki kızına, Burdur'da yaşayan anne de 16 yaşındaki oğluna böbreğini bağışladı.

Mardin'de yaşayan ev hanımı Ayhan ile köy korucusu Mehmet Sait Akıncı çiftinin dördüncü çocukları 14 yaşındaki Saide Akıncı'ya, 3 yıl önce kusma şikayetiyle gittiği Midyat Devlet Hastanesinde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Tetkiklerde tek böbreği bulunduğu tespit edilen Akıncı tedavi için önce Adana'ya, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Burada 2 ay diyalize giren Akıncı'nın çektiği acılara dayanamayan anne Akıncı, böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yapılan testlerin ardından anneden alınan böbrek, başarıyla kızına nakledildi.

Naklin ardından sağlığına kavuşan Saide Akıncı, en büyük hayalinin 1 yıl ara verdiği okuluna dönmek olduğunu söyledi.

Anne, oğluna böbrek verdi

Burdur'da yaşayan 16 yaşındaki Murat Erkan Adak, 6 yaşındayken karnındaki şişkinlik şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği çektiğini öğrendi. Bir süre ilaç tedavisi gördükten sonra 4 yıl diyalize giren Adak'a böbreğini vermek için annesi Kezban Adak gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelen anne ve oğul, burada ameliyata hazırlandı. Yapılan tetkiklerin ardından anneden alınan böbrek, başarıyla oğluna nakledildi.

Anne Adak, yıllardır çok zorluklar çektiğini, bu zorlukları atlatmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Adak, oğluyla sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmeyi hayal ettiğini dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi, çocuk böbrek nakillerinin merkezi oldu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında 41 çocuğa organ nakli yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları nakillerin yüzde 14'ünün çocuk nakillerinden oluştuğunu anlatan Dinçkan, bu oranın Avrupa ortalamasının üzerinde bulunduğunu kaydetti.

Dinçkan, "Akdeniz Üniversitesi, dünyada çocuk böbrek nakillerinin merkezi oldu. Bizim kadar çocuk nakli yapan başka bir merkez olduğunu düşünmüyorum. Çocuklara nakil, ameliyat ekibi olarak bize de büyük haz veriyor" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Akdeniz Üniversitesi İkinci Hayat Mardin Burdur Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title