Haberler

Anne Sütü Çocukları Hastalıktan Koruyor

Kula Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Özgen Kunt, anne sütünün hastalıklardan koruduğunu belirterek, anne sütü ile beslenmenin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Kula Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Özgen Kunt, anne sütünün hastalıklardan koruduğunu belirterek, anne sütü ile beslenmenin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Dr. Özgen Kunt, Emzirme Haftası'nın çocukların yaşamlarının korunması için en basit yol olan anne sütü ile beslenmenin daha fazla teşvik edilmesi ve gündemde tutulmasına yardımcı olduğunu söyledi. Anne sütü ile beslenmenin bebek için birçok yararı olduğunu kaydeden Kunt, "Anne sütü, bebekte hastalığa yol açabilecek mikropları içermez. Bebeği zatüre, bronşit, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyon hastalıklarından korur. Bebeğin bağışıklık sisteminin geliştirir, aşıların etkenliğini artırır. Her zaman taze ve içilmeye hazırdır. Mamalarda olduğu gibi hazırlama, koruma, taşıma meselesi yoktur. Bebeğe her yerde kolaylıkla verilebilir. Her zaman uygun sıcaklık olan beden ısısındadır. İçerdiği enzimler sindirimi kolaylaştırır, karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık az sıklıkta görülür. Anne sütü emen bebeklerin daha sağlıklı ve zeki oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Anne sütü ile beslenen çocuklarda aşırı şişmanlık, şeker hastalığı, damar sertliği, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, bronşit, astım, alerji, psikolojik rahatsızlar daha az görülmektedir" dedi

İKİ YAŞINA KADAR EMZİRMEYE DEVAM EDİLMELİ

Bebeğin ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Özgen Kunt, doktora danışmadan bu süre içinde vitamin dışında su dahil ek hiçbir gıda verilmemesi gerektiğini kaydetti. Bebeğin altı aylık olmasından sonra ek besinlere başlanabileceğini hatırlatan Kunt, iki yaşına kadar emzirmeye devam edilmesini önerdiklerini söyledi.

BEBEK İSTEDİKÇE VE İSTEDİĞİ SÜRE EMZİRİLMELİ

Bebek emzirilirken anne tarafından dikkat edilecek hususlar olduğunu belirten Dr. Özgen Kunt, şöyle dedi: "Bebek belirli zaman aralıklarıyla değil, istedikçe ve istediği süre emzirilmelidir. Emzirme sırasında en fazla uyarıyı emzirilen meme aldığından her emzirmede bir meme emzirilerek tamamen boşaltılmalıdır. Emzirmenin sonuna doğru gelen süt daha yağlı olduğundan bebekte daha iyi doygunluk hissi olur. Bir meme boşalmadan, diğer memenin emzirilmemesi, hem iki memenin de tam olarak boşalmamasına ve buna bağlı olarak süt yapımının azalmasına hem de daha sulu süt alan bebeğin doymamasına neden olur. Bebeklerin emme sırasında yuttukları hava mutlaka çıkarılmalıdır. Aksi takdirde midede biriken bu hava kusmaya veya karın ağrısına neden olabilir"

OBEZİTEYE ENGEL

Dr. Özgen Kunt 6 aya kadar tamamen anne sütüyle beslenen ve 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesi devam ettirilen çocuklarda kısa ve uzun dönemde obezite riskinin azaldığını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın, 2010- 2014 yıllarını kapsayan obezite ile ilgili bir uygulama başlattığını anlatan Dr. Özgen Kunt; "Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sağlık açısından önemli bir sorun olarak yer almaktadır. Obezite, bedenin yağ kütlesinin, yağsız kütleye oranının aşırı derece artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üzerine çıkması sıklığıdır. Türkiye'de de Obezite Derneği tarafından yapılan çalışmaya göre, beden kitle endeksi 30 ve 30'un üzerinde olan kadınların yüzde 34.,5'inde, erkeklerin yüzde 21.8'inde bulunuyor" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bebek Kula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title