Haberler

Ankesob 42. Olağan Genel Kurulu

ANKESOB Başkanı Yiğiner ile Fazlı Yalçındağ'ın başkanlık için yarıştığı genel kurulda zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (ANKESOB) 42. Olağan Genel Kurulu başladı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki ANKESOB Genel Kurulu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken de katıldı.

Gökçek, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar odalarla birlikte çalıştıklarını belirterek, bundan sonra da beraber çalışacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ANKESOB'a verilen ancak çalışmaları tamamlanmayan taş binadaki çalışmaların belediye tarafından tamamlananacağını belirten Gökçek, projeleri hakkında da bilgiler vererek, AnkaPark'ın faaliyete geçmesiyle Ankara'nın ticaret hayatında çok ciddi oynama olacağını belirtti.

Ankara ekonomisine katkı sağlayacak ikinci projenin ise içine "Ferman, Tarih, Bilim ve Kuran Mucizeleri Müzeleri"nin yer alacağını İnanç Müzesi'nin olduğunu kaydeden Gökçek, "Adı müze ama tamamen turist çekecek bir yer. Ankamall'ın karşısında itfaiyenin olduğu 80 dönümlük arazi üzerine kuracağız. Yılda 3 milyon civarında ziyaretçi bekliyoruz. Bunun büyük bölümünün yurt dışıdan olacağına inanıyorum" dedi.

Gökçek, söz konusu projelerin tamamlanmasıyla Ankara'nın başka türlü hareketleneceğini ifade etti.

ANKESOB Başkanlığına aday olan Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise genel kurulun Ankara'ya hayırlı olması dileğinde bulunarak, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde adaylar arasında hizmet yarışının olduğunu söyledi. ANKESOB'da hizmet yarışına talip olmanın bir onur olduğunu dile getiren Yalçındağ, "Bu kutsal görevi yapmaya talip olmak şereftir. Ben de önümüzdeki dönemde çalışma arkadaşlarımla beraber sizlere bu hizmeti vermek üzere oylarınıza talip olduğumu belirtmek istiyorum" diye konuştu. Yalçındağ, göreve gelmeleri halinde kimsenin ötekileştirilmeyeceğini kaydetti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de konuşmasında, kendisine yöneltilen "dün akşama kadar vardın, bugün neredesin" eleştirilerine "Bak buradayım", "Liste çıkmaz diyorlardı liste de çıktı" dedi. Palandöken, federasyon ve Esnaf Odaları Birliği Başkanlığının bir arada yürütülemediğini ifade ederek, "Demokratik hakka riayet etmek, aday olmak ya da olmamak suç mu?" diye sordu.

Kendisinin ayrımcılık yapmadığını anlatan Palandöken, "Ayrımcılığı siz yapıyorsunuz. Sadece başkan ve başkan vekillerini Afyon'a tesislere götürdünüz. Öbürleri nerede? Ayrımcılığı bal gibi siz yapıyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmasının salondaki yükselen tepkilerle kesilmesi üzerine Palandöken, "Bağırmayla hiçbir şey olmaz. Başkan çıkacak ve konuşmasını yapacak. Eğer böyle bağıracaksanız bağırın, sakinleşin ben sonra konuşayım" dedi. ANKESOB binasının kim tarafından ne şekilde alındığını soran Palandöken, "Oy sizin, vicdan sizin ama lütfen sakin olun" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ise salonda yaşananları tiyatro oyununa benzerek, "Bendevi Palandöken hesap soruyor, binamızı yaptı şimdi hesap soruyor buna çocuklar güler" dedi.

Söz konusu binanın Ankara Büyükşehir Belediyesinden takas usulü alındığını anlatan Yiğiner, daha sonra yapılan ihaleyle Ulus Konya Sokak'taki eski ANKESOB Binasının Şoförler AŞ tarafından satın alındığını kaydetti.

Yiğiner, "Ben isterdim ki korkmadan çıkıp 'Ben adayım, ben Ankara birliğine adayım' diyebilmesini isterdim Sayın Genel Başkanımızın. Yine minderden korktu kaçtı. Canın sağolsun, hiç önemli değil. Demokratik bir yarış bu. Biz yancılar değil de karşımızda kendi muhatabımızın aday olmasını isterdik" diye konuştu.

Delege olmayan kişilerin salona girmek istemesi üzerine zaman zaman tartışmaların yaşandığı Genel Kurulda, konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Bendevi Palandöken Mehmet Yiğiner Melih Gökçek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title