Haberler

Ankaralı Öğrencilerden Örnek Davranış

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin, Alzheimer hastaları için inşaatına başladığı Yaşlı Yaşam Merkezi’ne Ankaralı öğrencilerden destek geldi.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin, Alzheimer hastaları için inşaatına başladığı Yaşlı Yaşam Merkezi'ne Ankaralı öğrencilerden destek geldi. Ankara'da özel bir kolejde okuyan öğrenciler, "Bir Tuğla da Siz Koyun" kampanyası kapsamında 20 bin lira toplayarak, derneğe bağışladılar.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, her aşamadaki yaşlı ve hastaya, özellikle de Alzheimer hastalarına hizmet vermek amacıyla yapımına başladığı Yaşlı Yaşam Merkezi'nin tamamlanabilmesi için "Bir Tuğla da Siz Koyun" sloganıyla bir kampanya başlattı. Ankara'daki Sınav Koleji'nde okuyan 15 öğrenci de kampanyaya duyarsız kalmayarak harekete geçti. "Onlar Unuttu Biz Hatırlıyoruz" sloganıyla yola çıkan öğrenciler, 9 ay boyunca 'Project MIND' projesiyle Yaşam Yaşlı Merkezi için kermes ve konserleri de içeren çeşitli etkenlik düzenledi. Öğrenciler, proje kapsamında 20 bin lira topladı.

Bugün Mersin'e gelen öğrenciler, yapımı süren Yaşlı Yaşam Merkezi'nde 20 bin liralık çeki Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge'ye teslim ettiler. Öğrencilere inşaatı gezdirerek bilgi veren Prof. Dr. Özge, burada yaptığı açıklamada, merkezin içerdiği ünitelerle ve yapım şekliyle Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Merkezin bağışlarla yaptırıldığını belirten Özge, Türkiye genelinde başlattıkları kampanyaya Ankara'daki öğrencilerin ses vermelerinden mutluluk duyduğunu kaydetti. "Yaşlı Yaşam Merkezi'nde mevcut odalardan birine öğrenci arkadaşlarımızın yaptığı projenin ismini vereceğiz" diyen Özge, hayırseverlere de seslenerek, "Biz bu projenin yüzde 70'ini tamamladık. Kalan yüzde 30'u için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Değerli öğrencilerimizin bağışı için de teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenciler adına konuşan Nihan Kutlu da Alzheimer hastalığına dikkati çekmek için bir farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını vurguladı. Bu çerçevedeki Mersin'deki Yaşlı Yaşam Merkezi inşaatını öğrendiklerini anlatan Kutlu, "Merkeze katkıda bulunmak için kolları sıvadık. Arkadaşlarımızla 9 ay boyunca çalıştık ve bir proje geliştirdik. Çok şey yaptık, kermesler düzenledik, çikolatalar sattık, konser verdik, her tarafta farkındalığı arttırmaya çalıştık. Elimizden bu kadarı geldi. Şimdi de 9 aylık emeğimizi teslim edeceğiz. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title