Haberler

Ankaragücü'nde Kader Günü 19 Nisan...

Ankaragücü'nde Kader Günü 19 Nisan...

ANKARAGÜCÜ'NDE KADER GÜNÜ 19 NİSAN...

YARGITAY, ANKARAGÜCÜ KONGRELERİNE AÇILAN İPTAL DAVALARI İLE İLGİLİ KARARINI AÇIKLIYOR

Ahmet Gökçek'in başkanlığa seçildiği kongrelere yönelik açılan iptal davalarına karşın Ankaragücü Kulübü'nün temyiz talebi nedeniyle Yargıtay'a intikal ettirildiği 4 dosyaya istinaden 22.03.2011 tarihli itibari ile Yargıtay'dan taraflara yapılan tebligatlara göre 19 Nisan 2011 tarihinde, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi'nde duruşmalı olarak davaların yargılaması yapılacağı açıklandı.

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi'nde 19 Nisan'da karar çıkacak. Bugüne kadar Ankaragücü Kulübü'ne kongrelerin iptali için açılan 16 iptal davası içersinde bulunan 4 dosyaya mahkemeler iptal kararı vermişti. Ancak Ankaragücü Yönetimi konuyu Yargıtay'a taşımıştı. 22.03.2011 tarihinde Yargıtay 7. Hukuk Dairesi tarafından davacı ve davalı taraflara yapılan tebligatta, 19 Nisan tarihinde yapılacak olan duruşmalı oturumda davanın karara bağlanacağı belirtildi.

Öte yandan bu konularla ilgili açılan diğer davalarda ise 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2010/55 nolu dosyada Salim Türker tarafından açılan dava ise bilirkişi raporu dosyaya intikal etmiş olup bu dava ile ilişkili olarak bilirkişi Ankaragücü Genel Kurulu'nun yok sayılacağına ilişkin görüş bildirmişti. Ayrıca Ankaragücü'nde yukarıda belirtilen dava ile birlikte toplamda 12 davanın sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

YAPILAN KONGRELERE NEDEN İPTAL DAVALARI AÇILDI ?

İptal davası açılan dönemde Ankaragücü'nde aktif delege olan Metin Veziroğlu, Erkin Özbek, Mehmet Demirciler ve Salim Türker, Ahmet Gökçek'in başkanlığa seçildiği kongrelere neden iptal davası açtıklarının detaylarını DHA'ya yaptığı açıklamalarda anlattı.

Ankaragücü'nde 1. ve 2. kongrelere ilişkin 16 delege iptal davası açtı ve bu davalardan 4 tanesi Yargıtay'a intikal ettirildi. İntikal ettirilen davaların davacılarından Metin Veziroğlu, Doğan Haber Ajansı muhabirine bir açıklama yaparak neden dava açtıklarını anlattı.

Eski denetleme kurulu üyesi ve açılan davalar döneminde aktif denetleme kurulu üyesi olan Metin Veziroğlu, yapılan tüm genel kurullarda, medeni kanun ve tüzük hükümlerinin yok sayıldığını belirterek, "Örnek olarak, genel kurul kararı olmaksızın genel kuruldan sonra 400'ü aşkın üye tüzük ve kanunlara aykırı olarak üye yapılmıştır. Bu kanuna aykırı işlemler Ankara Valiliği ve dernekler masasına kanuna ve tüzüğe aykırı değişiklikler yapılarak bildirilmiştir. Ypılan tüzük ve kanun ihlallerini gizlemek için, Ankaragücü'nün tüzüğünün üye ile ilişkin 6. maddesinde tahrifatlar yapılmış ve daha da ileri gidilerek tüzük bu şekli ile aslının aynıdır imzasıyla dava açılan mahkemelere delil olarak sunulmuştur. Bu ve benzeri olan olaylarla Ankaragücü yıpratılmak istenmiş ve taraftarlar saflara bölündürülerek birbirlerine düşürülmüş, Ankaragücü ruhunu ve Ankaragüçlüleri kulüpten uzaklaştırmak çabaları birileri tarfından sergilenmiştir. Amacımız, Ankaragücü genel kurullarını hukuk içine alabilmek ve Ankaragücü camiası ve taraftarlar arasındaki bölünmüşlüğü yok etmektir. Yapılan bu usulsüzlüklerin Ankaragücü kulübüne zarar vermemesi için bizler çok hassas davranıyoruz ve suskunluğumuzu bugüne kadar koruduk ve korumayada devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ANKARAGÜCÜ'NDE KARARA BAĞLANAN DAVALAR:

Ankaragücü'nde bugüne kadar açılan 16 davadan 1. ve 2. kongreyi içerisine alan 4 dava sonuçlandı.

1. davacı Kemal Erkin Karaözbek Dosya No: 25. Asliye Hukuk Mahkemesi - 2009/443

2. davacı Metin Veziroğlu (kulüp denetleyicisi) Dosya No: 8. Asliye Hukuk Mahkemesi - 2010/52

3. davacı Mehmet Demirciler Dosya No: 8. Asliye Hukuk Mahkemesi - 2010/50

4. davacı Mehmet Aymelek (kulüp denetleyicisi) Dosya No: 8. Asliye Hukuk Mahkemesi - 2010/52

ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Duyunca şok olacaksınız! Fenerbahçe'nin kapıyı gösterdiği İsmail Kartal, para içinde yüzecek

Duyunca şok olacaksınız! Fenerbahçe'nin kapıyı gösterdiği İsmail Kartal, para içinde yüzecek

Öğretmene düzenlenen silahlı saldırının altından 3 yıl önce başlayan husumet çıktı

Öğretmene düzenlenen silahlı saldırının altından 3 yıl önce başlayan husumet çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title