Haberler

Ankara Yht Garı Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Neymiş o, paralel devlet, FETÖ. Ne işin var senin Pensilvanya'da, hadi gel. Niye gelemiyorsun, neden çekiniyorsun? Şimdi de diyorum ki ey tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet, tanımı bu, bu örgütün. Ben o tabanında kalanlara sesleniyorum, 'öyle veya böyle, şöyle yaptınız böyle yaptınız. Bak hala oralarda kalmaya devam ederseniz, bilesiniz ki Hakk'ın duvarına çarpacaksınız.' Çünkü bu millet bunun bedelini ödetecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı ile Anadolu'da bin yıl boyunca verilen sayısız mücadelenin milletin "İstiklal ve istikbal" mücadelesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bugün 93. yıl dönümünü kutladığımız cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923'te İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasının ardından, kendimize çizdiğimiz o yeni yolun adıdır. Her zaman ifade ettiğim gibi, Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil, son devletimizdir. Bunu birbiriyle karıştırmayalım. Yüzyıl öncesinin şartlarında razı olmak zorunda bırakıldığımız bir anlaşmanın ardından, kurduğumuz yeni devletimiz millet olarak elbette çok önemli bir kazanımımızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de, Irak'ta yaşanan son gelişmelere işaret eden Erdoğan, "'Misakımilli' diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misakımilli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misakımilli'de? Ben 'Lozan' dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa, sorumludur sorumlu." diye konuştu.

"3,5-4 milyon kilometrekarelik vatan toprağımız olacaktı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye topraklarının cumhuriyetin kuruluşundan önceki son 10 yılda 2,5 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye düştüğüne vurgu yaparak, "Demek ki onlar kalmış olsaydı, 3,5-4 milyon kilometrekarelik bizim bir vatan toprağımız olacaktı. Öyle oldu, böyle oldu. Şu anda yeni bir süreç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu topraklarda yaşıyoruz. Şimdi birilerinin bu topraklarda gözü var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu PKK'nın, bölücü terör örgütünün hesabı bu değil miydi? Türkiye'yi bunlar bölmenin gayreti içine girmediler mi? Bunun adımlarını attılar. Şu anda benim Mehmedim Güneydoğu'da Tendürek Dağlarında, Gabar'da neyin mücadelesini veriyor? Bu vatan topraklarının korunması mücadelesini veriyor." dedi.

Bu nedenle "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada 80 milyonla biz tek milletimiz. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, Roman, Arnavut ayrımı yok. Tek millet. Bayrağımız, tartışmasız şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldızımız şehidimizin ta kendisi." diye konuştu.

"Bu millet bunun bedelini ödetecek"

Erdoğan, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizelerini aktararak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Neymiş o, paralel devlet, FETÖ. Ne işin var senin Pensilvanya'da, hadi gel. Niye gelemiyorsun, neden çekiniyorsun? Şimdi de diyorum ki ey tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet. Tanımı bu, bu örgütün. Ben o tabanında kalanlara sesleniyorum 'öyle veya böyle, şöyle yaptınız böyle yaptınız, bak hala oralarda kalmaya devam ederseniz, bilesiniz ki bu Hakk'ın duvarına çarpacaksınız.' Çünkü bu millet bunun bedelini ödetecek.

Bölücü terör örgütünün inine girdik, devam ediyoruz, FETÖ'nün de inine girdik, devam ediyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar kovalayacağız. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ama kimse de kalkıp bize mağdur edebiyatı yapmasın."

"Bu oyuna gelmeyeceğiz"

Erdoğan, esas mağdur olanın 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren 246 şehidin yakınları ile 2 bin 194 gazi bulunduğunu vurgulayarak, "Onlar mağdur, FETO değil. Onlar değil mi ki o gece, neler yaptılar? Güneydoğuda, doğuda şehit olanlar, işte onlar ve yakınları bizim mağdurlarımız." dedi.

Kimsenin kendilerine "Benim kızım, oğlum, yakınım" diyerek gelmemesi gerektiği uyarısında bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Yaparsın müracaatını, incelemeler yapılır. Var mı, yok mu çıkar ortaya ama görüyoruz ki aynı bilgisayardan çıkmış mektuplarla aynı elden çıkmış mektuplarla müracaatlar... Biz bunları artık yutmuyoruz. Eğer biz bu oyuna gelirsek, yarın torunlarımız, evlatlarımız bize ne der? Onun için bu oyuna gelmeyeceğiz."

"Suni bir modernleşme projesinin içine hapsetmeye çalıştılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletlerin ve milletlerin hayatlarında birçok değişimler yaşandığına, inişler, çıkışlar olabileceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bazı hadiseler vardır ki, işte bu inişlerin ve çıkışların dönüm noktalarını oluşturur. 15 Temmuz gecesi Türkiye, Türk milleti için işte böyle bir dönüm noktasıdır.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra özellikle tek parti devrinde çok yanlış bir şekilde milletimizi geçmişinden kopartıp, suni bir modernleşme projesinin içine hapsetmeye çalıştılar. Bizim çağın gereklerine uygun şekilde hareket etmekle bir sorunumuz yok. Biz milletimizi köklerinden kopartıp, ona yeni ve asla kendisine uymayacak bir elbise giydirme projesine karşı çıkıyoruz. Yoksa cumhuriyet bizim cumhuriyetimizdir. Sizler cumhurun ta kendisisiniz. Az evvel söylediğim gibi, son bir asırdaki en önemli kazanımımızdır. Milletimiz, yeni bir rejim inşa etme bahanesiyle kendi varlığına yönelik saldırılara karşı daima direnç göstermiştir."

Aşık Veysel'in Türk milletinin en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sivas'taki köyünden çıkıp Ankara'ya geldiğinde o dönem şehrin merkezi olan Ulus'a kıyafetinden dolayı alınmamıştır. Niye almadılar? 'Sen çobansın' dediler. Giyimini, kuşamını beğenmediler. Bununla yetinilmedi. Sazı da yine devrin müzik projesine uygun olmadığı için kırıldı. Sazını kırdılar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözleri üzerine, Aşık Veysel'in "Aldanma cahilin kuru lafına, kültürsüz insanın külü yalandır. Hükmetse dünyanın her tarafına, arzusu, hedefi, yolu yalandır." dizelerini okuyarak, ünlü ozana Allah'tan rahmet diledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

title