Haberler

Ankara, "Soykırım" Konusunda Uluslararası Hukuka Başvurmayı Değerlendiriyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Özügergin, "Soykırım Tasarıları" Konusundaki Seçenekleri Değerlendirdiklerini, Opsiyonların Arasında AİHM'ye Bir Devlet Başvurusunun da Olduğunu Belirtirken, "Uluslararası Hukuka Başvurmak da Değerlendirdiğimiz Opsiyonlardan Biri" Şeklinde Konuştu.

Türkiye'nin "soykırım" tasarıları konusunda üzerinde durduğu seçenekler arasında uluslararası hukuka başvuru da bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, "Uluslararası hukuka başvurmak değerlendirdiğimiz opsiyonlardan biri" şeklinde konuştu.

Sözcü Özügergin, bakanlıkta düzenlenen olağan basın bilgilendirme toplantısında "soykırım" konusunun parlamentolarca ele alınmasına karşı çıktıklarını, bu tür tasarıların hem onaylanan ülkeler ile, hem de Ermenistan ile ilişkileri olumsuz etkilediğine dikkat çekerek bu nedenle Parlamentolarda ele alınmasını "hiçbir şekilde doğru bulmadıkları"nı vurguladı.

Atılabilecek adımlara ilişkin soruları yanıtlarken de opsiyonlar arasında AİHM'ye bir devlet başvurusunun da olduğunu söyleyen Sözcü, ayrıntıya gidemeyeceğini belirtirken, "Hukuki bir tartışma doğru değil. Önümüzdeki dönemde atmayı öngördüğümüz adımlardan biri olabilecek bir konuda o kadar ayrıntılı konuşmak doğru değil. Fakat, uluslararası hukuka başvurmak ta değerlendirdiğimiz opsiyonlardan biri" şeklinde konuştu.

-OBAMA YÖNETİMİNİN TUTUMUNA "CILIZ" ELEŞTİRİSİ-

Bir sorunun karşısında Obama Yönetiminin tutumunu da değerlendiren Sözcü, "Amerikan yönetiminin ortaya koyduğu tutumu, komite oylaması bağlamında geç kalmış bir cılız olarak nitelendirmek de mümkün. Önümüzdeki döneme ilişkin bir işaret olarak görmeye tercih edersek, doğru yönde ilerliyorlar. Yani yönetimin desteklemediği bu tür konuların parlamentolara gelmesini onaylamadıklarını söylemeleri tabii ki yerinde" dedi.

-İŞVEÇ HÜKÜMETİ'NİN NET TAVRI İLE KARŞILAŞTIRMA-

Buna karşın Özügergin, İsveç Hükümeti'nin takındığı tavır ile bir karşılamayı yaparak "İsveçliler, aktif olarak parlamentolarında görüşülmekte olan o garabeti uygun görmediklerini, desteklemediklerini ortaya koydular gayet net bir şekilde. Yani bu bizim için bir sürpriz değildi. Başından beri öyle konuşuyorlardı, oylama esnasında da bu görüşleri dile getirdiler, daha sonra daha kuvvetli dile getirdiler. Arada fark var" dedi.

-BÜYÜKELÇİLERİN DÖNÜŞÜ-

Dışişleri Sözcüsü, tasarıların onaylanmasına protesto olarak Ankara'ya çağırılan Washington ve Stockholm Büyükelçilerinin görev yerlerine ne zaman dönecekleri sorusuna da "Büyükelçiler meselesini değerlendiriyoruz. Zamanı gelince iki Büyükelçi geri gider" karşılığını verdi.(ANKA)

(CN/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title