Haberler

Ankara Polatlı'daki Çadırkent'te Ders Zili Çaldı

Mevsimlik İşçilerin 120 Çocuğunun Okuyacağı Çadır Okulda Öğrencilere Kitap ve Kıyafetleri Kaymakamlık Tarafından Sağlandı.

POLATLI'daki eğitim öğretim yılının en anlamlı ders zili, Sarıoba Köyü'ndeki mevsimlik tarım işçileri için kurulan çadır okulda başladı. 120 öğrencinin eğitim göreceği çadır okulda öğrencilere ders kitapları, okul kıyafetleri, ayakkabıları Polatlı Kaymakamlığı tarafından sağlandı. İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, bin 500 kişinin yaşadığı çadır kentte ayrıca mescit ve sosyal faaliyetler için de iyi ayrı çadır kurulduğunu söyledi.

DEVLET YANLARINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir süre önce başlattığı Mevsimlik Geçici Tarım İşçileri Projesi (METİP)kapsamında pilot bölge seçilen Polatlı'nın Sarıoba Köyü'ndeki çadır kent yerleşkesine bazı düzenlemeler getirildi.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Yakup Çelik tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ilçeye 45 kilometre mesafedeki Sarıoba Köyü'nde bulunan bin 500 tarım işçisi için insani ihtiyaçların giderilmesine yönelik çalışmaları tamamladı. Buna göre öncelikli olarak içme suyu, elektrik, tuvalet, banyo ve sağlık hizmetleri bakımından ihtiyaçların giderildiğini söyleyen Kaymakam Bilgin, üç tane büyük çadır kurduklarını belirtti.

Bu çadırlardan birinin okul, birinin cami, diğerinin ise sosyal amaçlı olarak kullanılacağını belirten Kaymakam Bilgin, 2010-2011 eğitim yılının ders zilini de mevsimlik işçilerin çocukları ile birlikte çaldı. Bilgin, çadır okula gelirken öğrencilerin coşkulu alkışları ile karşılandı. ôDevlet yanınızda" diye konuşmasına başlayan Bilgin, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarını mutlaka okula göndermesi gerektiğini belirtti.

BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Çadır okulda eğitime başlayacak olan ilköğretim çağındaki çocukların ayakkabı, okul kıyafeti, kitap, defter ve kırtasiye ihtiyaçlarının tamamının karşılandığını belirten Kaymakam Bilgin, ôBuradaki eğitim ve öğretim, işçilerin işlerinin sona ereceği Kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Burada işçilerin eğitim, sağlık, içme suyu, enerji ihtiyaçlarına yönelik sorunlarının tamamı giderilmiştir. Devlet yanınızdadır, sizin sorunlarınızı çözüyoruz. Sizler de çocuklarınızı okula göndererek eğitim almalarını sağlayın. Sadece burada değil, memleketlerinize döndüğünüzde de çocuklarınızın eğitim almalarını sağlayın" dedi.

BAYRAM HAVASI YAŞANDI

Çadır okulda eğitime başlamak için sabırsızlıkla bekleyen yaklaşık 120 öğrenci, adeta bir bayram havası yaşadı. Yanlarında velileriyle birlikte çadır okulun önünde bekleyen öğrenciler, Kaymakam Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve öğretmenleri tarafından önlükleri bizzat giydirildi. Çadır okulun yeni ilk öğrencileri ise devleti yanlarında görmekten büyük mutluluk duydular ve ilçe protokolünü el sallayarak uğurladılar. Bu arada bazı küçük çocuklar da ağabeylerinin okula başladığını görünce ağlamadan duramadılar.

Metin ÖZDEMİR- POLATLI- Ankara- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title