Haberler

Ankara Liselilerden Yetimler İçin 'Bir İyilik de Sen Yap' Kampanyası

Liselilerden yetimler için 'Bir iyilik de sen yap' kampanyası Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Fuat Ermen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yetimler için 'Bir iyilikte sen yap' kampanyası başlattı.

Liselilerden yetimler için 'Bir iyilik de sen yap' kampanyası

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Fuat Ermen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yetimler için 'Bir iyilikte sen yap' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında dedesiyle pazar gezmesine çıkan 1,5 yaşındaki Zeynep Gül Yurtseven iyilik meleği oldu.

Kazan Fuat Ermen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okulda yaptıkları el emeği ürünleri pazar yerinde sergileyerek satışa sundu. Öğrencilerin bu çabasına Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten de destek geldi. Öğrencilerin satış yaptığı standı ziyaret eden Ertürk, ürünlerden satın alarak dar gelirli ailelere bağışladı. Öğrencilerin bu çabasına bir destek te 18 aylık Zeynep Gül Yurtseven'den geldi. Dedesi ile birlikte pazarı gezmeye çıkan minik Zeynep, ablalarının yaptığı bez bebekten satın aldırdı. Minik Zeynep ise teşekkürü kameralara el sallayarak yaptı.

Yetimler için 'bir iyilikte sen yap' projesi kapsamında Fuat Ermen İmam Hatip Lisesi öğrencilerin yapmış olduğu örgüler, lifler, patik, ahşap boyamalar, bez bebekler, keçelerden yapılmış kılıflar, iğne oyalı eşarplar ve şapkaların sergilendiği stantta sergilenen ürünlerden elde edilen gelir, dünya'nın çeşitli yerlerinde yetim kalan çocuklar için kullanılacak. Eğitim-Öğretim yılı süresince devam edecek proje ile bazı sivil toplum kuruluşlarının Türkiye genelinde başlatmış oldukleri 'okullarımız iyilikte yarışıyor' projesine de katılmayı planlayan okul idaresi, projelerinin Türkiye'ye örnek olmasını istiyor.

İyilik çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Kazan halkı olarak, Dünya'nın herhangi bir yerinde zalimin pençesinde inim inim inleyen bir mazlum varsa, koşmaya çalışıyoruz. 1 yıl içerisinde Türkmen ve Suriyeli kardeşlerimiz için de defalarca yardım kampanyaları düzenledik ve yoğun ilgiyle karşılaştık. 81 vilayetten insanların yaşadığı bir ilçede adli olayların en az düzeyde olmasının en büyük etkeni, halk olarak yardım çığlıklarına canı gönülden koşmamızdır. Öğrencilerimizin iyilik çabaları Dünya'ya örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Süleyman Yaldır ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği 'Her sınıfın bir yetimi var' projesini okul çevreyel sınırlamadıklarını belirterek, "Kazan dışında yardıma muhtaç yetimleri de kapsayacak şekilde düzenledik. Projeye okul idaresi, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler de katkı sağladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Lokman Ertürk Türkiye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title