Haberler

Ankara Katliamında Hayatını Kaybedenler Karanfillerle Anıldılar

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için Eskişehir’de sivil toplum kuruluşları tarafından "Teröre Lanet” yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları tarafından "Teröre Lanet" yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılanlar, olayın arkasındaki güçlerin bulunması istendi.

10 Ekim tarihinde Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına Eskişehir'de anma yürüyüşü yapıldı. KESK, DİSK, TMMOB ve Eskişehir Tabip Odası temsilcilerin gerçekleştirdiği anma yürüyüşü Adalar Migros önünde başladı. Buradan yürüyüşe geçen grup, Anadolu Üniversitesi'nden yola çıkan diğer grup ile birlikte bir alışveriş merkezi önünde bir araya geldi. Çeşitli sloganlar atan gurup, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarına karanfil bırakarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

UTANÇ DUYDUK

Saygı duruşu sonrasında Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, grup adına bir basın açıklaması yaptı. Olay anında, barış isterken bir anda bir vahşetin içerisinde kendilerini bulduklarını belirten Yılmaz, tüm dünya ve tüm insanlık adına yaşanan olaydan dolayı utanç duyduklarını vurguladı. Patlamada yaralananların canını kurtarmak için hekimler ve halk olarak müdahale ettikleri sırada güvenlik güçlerinin kendilerine biber gazı ve su sıktığını iddia eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Oysa biz Ankara'ya barış için gitmiştik. Ama ellerimizde taş yoktu, sopa yoktu. Hiçbir insanlık duyguları yok. Ama biz kararlıyız. Büyük insanlık adına kararlıyız. İşçilerin, emekçilerin, ezilenlerin iktidarını sağlamak için kararlıyız. 10 Ekim bu alçak düzene karşı direnmemiz için bizi daha da bilemiştir. Yılmayacağız, korkmayacağız. Çünkü geride bu canlar var. Yanlarında ve yolumuzda yürüyeceğiz. Öncelikle Türkiye'de halkların kardeşliğini ve barışı sağlayacağız. Türkiye'de kadınların ve çocukların ölümlerini durduracağız. Söylenecek çok söz var ama biraz da sükünete ve insanlık adına düşünmeye ihtiyaç var. Emekten demokrasiden yana mücadele eden tüm kesimlere, bizlere destek olan acımızı paylaşan yanımızda yürüyen herkese teşekkür ediyoruz. Unutmayacağız. Kesinlikle biz kazanacağız." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Nazım Yılmaz Eskişehir Migros Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title