Haberler

Ankara İli Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalışmaları Sürüyor

Ankara İli Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi çalışmaları, Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda devam ediyor.

Ankara İli Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi çalışmaları, Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda devam ediyor.

Yatırım Destek Ofisleri koordinasyonunda başta Kalkınma Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) olmak üzere ilgili diğer kurum ve kuruluşların görüşlerini almak suretiyle hazırlanan doküman için 21-22 Kasım 2016 tarihlerinde odak grup toplantıları gerçekleştirildi. Ankara İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Odak Grup Toplantıları için Ankara'da Yatırım Destek ve Tanıtımı ile ilgili 56 kuruluşla irtibata geçildiği belirtildi. İrtibata geçilen kuruluşların yetkililerine, Ankara Kalkınma Ajansı'nda yatırım destek ve tanıtım stratejisi konusunda Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Erdem Koçoğlu moderasyonunda sorun analizi çalışması yapılarak Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi konusunda sorunlar tespit edildi. En çok oyu alan ilk 3 soruna yönelik analiz çalışmasında sorunun nedenleri, sorunun yol açtığı sonuçlar ve soruna yönelik çözüm önerileri belirlendi. Strateji belgesinin 2016 yılı sonunda kamuoyuna açıklanması öngörülüyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisinin amacının; ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda, ildeki tüm ilgili kurum ve kuruluşları aynı vizyon etrafında bir araya getirerek kurumlararası etkileşim ve işbirliğini geliştirmek, kısa ve orta vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemek, ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşanan sorunlara çözümler üretebilmek ve böylece ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yürütülecek faaliyet ve çalışmalara etkinlik kazandırmak olduğunu söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title