Haberler

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Açıklaması

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğinden, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin destekleme alırken mağduriyet yaşamamaları için il ya da ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde koyun keçi kayıt sistemi bilgilerinin güncellenmesi gerektiği belirtildi.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğinden, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin destekleme alırken mağduriyet yaşamamaları için il ya da ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde koyun keçi kayıt sistemi bilgilerinin güncellenmesi gerektiği belirtildi.

Birlikten yapılan açıklamada, koyun ve keçi sahiplerini İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından tutulan kayıt sistemindeki bilgilerini güncel tutmaları konusunda uyarılarak, Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Ankara'da işletmelerin tek tek ziyaret edilerek güncelleme yapılacağı ifade edildi.

Güncellemenin yapılacağı gün, hayvan sahiplerinin işletmede hayvanların tamamıyla hazır bulunmalarının istendiği açıklamada, küpesi düşen ve küpelenmesi gereken hayvanların Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Kayıtların güncel tutulmasının önemine değinilen açıklamada, "Küçükbaş hayvancılığın planlanması ve bu alanda politika geliştirilmesi için kayıtların güncel tutulması ülke hayvancılığı için çok önemli. Aynı şekilde yetiştiricilerin devlet destekleriyle ilgili bir mağduriyet yaşamamaları içinde güncelleme hayati bir önem taşıyor. Yetiştiricilerimizin her dönem kayıtları güncel tutmaları en çok arzuladığımız şey. Yapılan zorunlu aşılamalarda ve kırkımlarda tüm hayvanlar elden geçtiği için bu dönemlerde çok rahatlıkla güncelleme yapılabilir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title