Haberler

Ankara, Gül'e İsrail'den Davet Değerlendirecek

Dışişleri Sözcüsü Özügergin, İsrail'den Cumhurbaşkanı Gül'e Bir Davet Yapıldığını Doğrularken "Değerlendireceğiz. Programa Bakılır, Önümüzdeki Dönemde Şartlar Yerine Geldiği Takdirde Ziyaretlere Devam Edilir. Burada Önemli Olan İsrail ile İlişkilerimizde Herhangi Bir Kopma Meydana Gelmemişti" Diye Konuştu.

İsrail'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir davet yaptığı, davetin değerlendirileceği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, daveti doğrularken "Değerlendireceğiz. Programa bakılır, önümüzdeki dönemde şartlar yerine geldiği takdirde ziyaretlere devam edilir. Burada önemli olan İsrail ile ilişkilerimizde herhangi bir kopma meydana gelmemişti" dedi.

Sözcü Burak Özügergin, olağan basın bilgilendirme toplantısında Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den önce İsrail'e Dışişleri Bakanı düzeyinde bir ziyaret yapılması gerektiği söylendiği yönündeki bir soru üzerine bunları bir ön şart olarak dillendirmediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül'e bir davet yapıldığını doğrulayan Özügergin, "Değerlendireceğiz. Programa bakılır, önümüzdeki dönemde şartlar yerine geldiği takdirde ziyaretlere devam edilir. Burada önemli olan İsrail ile ilişkilerimizde herhangi bir kopma meydana gelmemişti" diye konuştu.

Burak Özügergin, İlişkilerin ilerletilmesi üzerinde çalışıldığını da ifade ederken de ancak bazı sorunların devam ettiğini belirterek Gazze'deki durumun ciddiyetini koruduğunu ve Ortadoğu sürecinde hem İsrail-Filistin, hem de İsrail-Suriye kanalındaki tıkanıklığın sürdüğünü vurguladı.

Diğer bir sorununun karşısında İsrail Dışişleri Bakanlığı ile bürokrat düzeyinde temasların sürdüğünü belirten Özügergin, ancak Davutloğu'nun ile, Türkiye'nin İsrail ile Suriye arasında yeniden arabulucu olmasına karşı çıkan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman arasında bir temasın olduğunu sanmadığını kaydederekş "Benim bildiğim bir temas yoktur" dedi.

(ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title