Haberler

Ankara'dan Loç'a Bisiklet Yolculuğu ile Hes'lere Dikkat Çekilecek

Doğa Derneği ve Karşı Bisiklet Topluluğu, Loç Vadisi'nde "Hes Projesine Karşı Vadisini Korumaya Çalışan" Loçlular'ın Kurduğu Kampa Katılarak Dere Nöbetine Destek Vererek, Eylül Ayında Ankara'dan Loç Vadisi'ne Bisiklet Yolculuğu Düzenleyeceğini Açıkladı.

Doğa Derneği ve Karşı Bisiklet Topluluğu, Loç Vadisi'nde "HES projesine karşı vadisini korumaya çalışan" Loçlular'ın kurduğu kampa katılarak dere nöbetine destek vererek, Eylül ayında Ankara'dan Loç Vadisi'ne bisiklet yolculuğu düzenleyeceğini açıkladı. Topluluk yolculuk boyunca, HES projelerine karşı dereleri korumak isteyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı çeşitli etkinlikler organize edecek.

Doğa Derneği yaptığı açıklamada 20-22 Ağustos tarihlerinde Loç'lularla "nöbet tutmak" için İzmir'den Loç Vadisi'ne gittiklerini bildirerek, kamp alanında Loç Vadisi Platformu, Karşı Bisiklet Topluluğu, Doğa Aktiviteleri Grubu ve vadinin gönüllüleriyle, 22 Ağustos'ta şantiye alanında Ümran Boru Şirketi'nin vadideki çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını belirtti. Doğa Derneği, bilgi aldıkları şirket temsilcisinin, şantiye şefi ve ruhsat olmadan çalıştıklarını itiraf ettiğini iddia ederek, "HES projelerinin uygulandığı şantiye alanları için bu iki unsurun bulunmaması suç teşkil ediyor" dedi.

-"LOÇ'DA 4 TEMMUZ'DAN BERİ DERE NÖBETİ"-

Doğa Derneği, Loç Vadisi'ndeki köylerde doğup yaşayanların oluşturduğu Loç Vadisi Platformu'nun 4 Temmuz'dan bu yana kurdukları kamp alanında dere nöbeti tuttuklarını anımsatarak, "Türkiye'nin farklı yerlerinden pek çok kişi, Loçlular'ın vadilerini yaşatmak için yürüttüğü bu mücadeleye destek veriyor" açıklamasında bulundu. Karşı Bisiklet Topluluğu adına açıklama yapan Aytaç Aksoy ise şunları kaydetti:

"Türkiye'nin pek çok yerinde çok sayıda kişi, yaşamı yok edecek olan HES projelerine karşı duruyor. Dereleri, tarımı, kültürel, doğal çeşitliliği ve binlerce insanın yaşamını hiçe sayan projelere biz de İzmir'de yaşayan bisikletliler olarak karşı duruyoruz. Loç Vadisi'nin enerjisi ve bereketinin planlanan HES projesinin enerjisinden daha fazla olduğuna inanıyoruz."

Karşı Bisiklet Topluluğu, HES projeleriyle "derelerin ve buradaki yaşamın yok edildiğine" dikkat çekmek için Eylül ayında Ankara'dan Loç Vadisi'ne bisiklet yolculuğu düzenleyeceğini açıkladı. Topluluk yolculuk boyunca, HES projelerine karşı dereleri korumak isteyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı çeşitli etkinlikler organize edecek.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title